Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban jó név egy...

A mai világban jó név egy kisbabának a Júlia?

Figyelt kérdés
máj. 30. 23:26
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
21%

De, ugyanaz, mimtha a Szabolcsot Levinek becéznéd.

Júliát soha senki nem becézett Liának, mivel a Lia egy külön név, a Lili meg a Lili-alapú nevek - Liliána, Lilien stb.becézése.

Senkise fogja így hívni.

máj. 31. 08:29
 22/30 anonim ***** válasza:
54%

[link]

"Becenevek:

(...), Juló, Lia, Lili, Linka

máj. 31. 09:02
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Kislányomnak (4 éves) van az oviban Julcsi nevű csoporttása. Nagyon cuki kislány, illik rá a név, és szerintem ez a becézés egyáltalán nem öreges (a Julcsa viszont szvsz borzasztó :D).
máj. 31. 10:11
 24/30 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem szép név ha születne lányom én adnám neki 🥰
máj. 31. 12:11
 25/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
máj. 31. 13:39
 26/30 anonim ***** válasza:
69%

#21 én ismerek Tamást akit mindenki Palinak hív és ismerek Jánost akit meg Bélának.

Sőt képzeld Annát is, akit Panninak becéznek, mivel eredetileg a Panni az Anna becésése, ahogy a Lia és a Lili a Júliáé.

máj. 31. 14:10
 27/30 anonim ***** válasza:
63%
Nekem tetszik, szerintem minden korban megállja a helyét. :)
máj. 31. 15:57
 28/30 anonim ***** válasza:
72%

A Lia minden ilyen végződésű női becéző alakja is.

Ezekbe beletartozik a Júlia is, az én nevem is (mert ezer éve így szólítanak), és az övé is pl [link]

Egyébként (bár nem adnám) nekem tetszik a Júlia, finom, nőies, elegáns. (A Julcsa becézés parasztos, a Julcsi nem lenne rossz, de nekem személyes okból nem tetszik, ahogy a Julianna sem.)

máj. 31. 17:54
 29/30 anonim ***** válasza:
31%

Hatalmas kiszúrás szerintem, és ez személyes tapasztalat.

A sztereotípiák miatt már komplett jellemvonásokat társítanak ehhez a névhez, és ha a szöges ellentéte vagy, nagyon nehéz együtt élni vele egy bizonyos idő után.

jún. 3. 14:12
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

Rendkívül irritáló ér ormótlan benne az “ú” hangzó. Főleg amikor szándékosan megnyomják. Mintha valami kényeskedő dáma lennék, aki csak Rómeót várja egész nap. 😬 (Jesszus…)

Amikor külföldön Dzsúliának meg Huliának ejtik, attól felfordul a gyomrom.

Semmi elegancia nincs benne.

A Juli becézés volt az egyetlen, amit éveken keresztül hajlandó voltam elviselni. A Julcsi, Juliska volt a legidegesítőbb.

A Lia, Lili meg annyira idegenek, hogy azokkal nem is próbálkoztam.

jún. 3. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!