A mai világban jó név egy kisbabának a Júlia?
De, ugyanaz, mimtha a Szabolcsot Levinek becéznéd.
Júliát soha senki nem becézett Liának, mivel a Lia egy külön név, a Lili meg a Lili-alapú nevek - Liliána, Lilien stb.becézése.
Senkise fogja így hívni.
#21 én ismerek Tamást akit mindenki Palinak hív és ismerek Jánost akit meg Bélának.
Sőt képzeld Annát is, akit Panninak becéznek, mivel eredetileg a Panni az Anna becésése, ahogy a Lia és a Lili a Júliáé.
A Lia minden ilyen végződésű női becéző alakja is.
Ezekbe beletartozik a Júlia is, az én nevem is (mert ezer éve így szólítanak), és az övé is pl [link]
Egyébként (bár nem adnám) nekem tetszik a Júlia, finom, nőies, elegáns. (A Julcsa becézés parasztos, a Julcsi nem lenne rossz, de nekem személyes okból nem tetszik, ahogy a Julianna sem.)
Hatalmas kiszúrás szerintem, és ez személyes tapasztalat.
A sztereotípiák miatt már komplett jellemvonásokat társítanak ehhez a névhez, és ha a szöges ellentéte vagy, nagyon nehéz együtt élni vele egy bizonyos idő után.
Rendkívül irritáló ér ormótlan benne az “ú” hangzó. Főleg amikor szándékosan megnyomják. Mintha valami kényeskedő dáma lennék, aki csak Rómeót várja egész nap. 😬 (Jesszus…)
Amikor külföldön Dzsúliának meg Huliának ejtik, attól felfordul a gyomrom.
Semmi elegancia nincs benne.
A Juli becézés volt az egyetlen, amit éveken keresztül hajlandó voltam elviselni. A Julcsi, Juliska volt a legidegesítőbb.
A Lia, Lili meg annyira idegenek, hogy azokkal nem is próbálkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!