A mai világban jó név egy kisbabának a Júlia?
Van egy Julcsi nevű, 50-es kolleganőm, nem illene a neve egy kislányra.
Rajtatok kívül senki nem hívná Lilinek meg Liának, mindenki Julizáná, Julikázná, Julcsikázná amíg óvodás, iskolás korában meg szimplán Julinak hívná mindenki.
Ugyan az, mintha azt mondanám, hogy az én fiam Dávid, de Botizzuk. Vagy Máté, de Beni a beceneve.
Te nem gondolnád hülyének azt aki pl.Máténak nevezi el a fiát, aztán sivalkodik, hogy Beninek szólítsák?
Vagy neked eszedbe jutna egy pl.egy Szabolcsot Levinek becézni?
Miért nem hívod akkor pl.Lili Júliának és akkor mindenki Lilinek fogja szólítani, a Júliát meg nem becézi senki, mert a második nevet nem szokás becézni. Csomó névhez illene második névként.
Pl.
Lili Júlia
Emma Júlia
Hannak Júlia
Anna Júlia
Nóra Júlia
Panna Júlia
Zoé Júlia
Petra Júlia
Flóra Júlia
Jázmin Júlia
Olivía Júlia
Lara Júlia
Laura Júlia
Blanka Júlia
Szonja Júlia
Szófia Júlia
Zsófia Júlia
Viktória Júlia
Vivien Júlia
Sára Júlia
Ez amúgy szerintem gyerekfüggő is, hogy illik-e hozzá a becenév. Egy barátnőm lányát Veronikának hívják, de a Vera, Verus, stb. nem tetszett neki. Ugyanígy elgondolták előre, hogy ők bizony Roninak fogják hívni a kislányt.
Pocakban mindig így hivatkoztak rá ők is, mi is barátokként, mire megszületett, már bevett lett a becenév.
Csakhogy a kislány egészen egyszerűen "nem ronis". :D Sehogyse illett hozzá a becenév, végül Veró lett, a mai napig úgy becézik. Oviban is, mindenhol is.
15, Már a példáid is nevetségesek. Nem Szabolcsot hívna Levinek, hanem JúLIÁT Liának, Lilinek. Olyan becenév, ami a nevéből adódik, nem random valami.
(Egyébként, csak hogy megbotránkoztassalak, van olyan ismerősöm, akit Beának hívnak, Fruzsinak becézik... erre varj gombot.)
A lányom barátnője is Júlia. Oviban még Julcsi volt, most hogy már majdnem nagykorúak Jula, Julka
Nekem tetszik :)
Jujó beceneve felnőtt Juditot ismerek, de Júlianak is jó becenév.
Én nem szeretem a Júlia nevét, de csak személyes okaim vannak, objektívet nem tudok ellene felhozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!