Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban jó név egy...

A mai világban jó név egy kisbabának a Júlia?

Figyelt kérdés
máj. 30. 23:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem is szép, én is Liának, Lilinek,stb. becézném.
máj. 31. 07:27
 12/30 anonim ***** válasza:
15%

Van egy Julcsi nevű, 50-es kolleganőm, nem illene a neve egy kislányra.

Rajtatok kívül senki nem hívná Lilinek meg Liának, mindenki Julizáná, Julikázná, Julcsikázná amíg óvodás, iskolás korában meg szimplán Julinak hívná mindenki.

máj. 31. 07:32
 13/30 anonim ***** válasza:
79%
Nem, nem Julikázná mindenki, ugyanis a gyereknek, anyukának és az óvónőnek is van szája, meg lehet beszélni, hogy a gyerek a Liára hallgat.
máj. 31. 07:43
 14/30 anonim ***** válasza:
82%
Igen, jó név. Sokkal jobb, mint ezek a divatos hangzású nevek, amikből már ezer van. Nekem a Julcsi becézés kifejezetten tetszik, egy kislánynak is megfelelő.
 15/30 anonim ***** válasza:
13%

Ugyan az, mintha azt mondanám, hogy az én fiam Dávid, de Botizzuk. Vagy Máté, de Beni a beceneve.

Te nem gondolnád hülyének azt aki pl.Máténak nevezi el a fiát, aztán sivalkodik, hogy Beninek szólítsák?

Vagy neked eszedbe jutna egy pl.egy Szabolcsot Levinek becézni?

Miért nem hívod akkor pl.Lili Júliának és akkor mindenki Lilinek fogja szólítani, a Júliát meg nem becézi senki, mert a második nevet nem szokás becézni. Csomó névhez illene második névként.

Pl.

Lili Júlia

Emma Júlia

Hannak Júlia

Anna Júlia

Nóra Júlia

Panna Júlia

Zoé Júlia

Petra Júlia

Flóra Júlia

Jázmin Júlia

Olivía Júlia

Lara Júlia

Laura Júlia

Blanka Júlia

Szonja Júlia

Szófia Júlia

Zsófia Júlia

Viktória Júlia

Vivien Júlia

Sára Júlia

16/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez amúgy szerintem gyerekfüggő is, hogy illik-e hozzá a becenév. Egy barátnőm lányát Veronikának hívják, de a Vera, Verus, stb. nem tetszett neki. Ugyanígy elgondolták előre, hogy ők bizony Roninak fogják hívni a kislányt.

Pocakban mindig így hivatkoztak rá ők is, mi is barátokként, mire megszületett, már bevett lett a becenév.

Csakhogy a kislány egészen egyszerűen "nem ronis". :D Sehogyse illett hozzá a becenév, végül Veró lett, a mai napig úgy becézik. Oviban is, mindenhol is.

máj. 31. 07:46
 17/30 anonim ***** válasza:
83%

15, Már a példáid is nevetségesek. Nem Szabolcsot hívna Levinek, hanem JúLIÁT Liának, Lilinek. Olyan becenév, ami a nevéből adódik, nem random valami.

(Egyébként, csak hogy megbotránkoztassalak, van olyan ismerősöm, akit Beának hívnak, Fruzsinak becézik... erre varj gombot.)

máj. 31. 07:48
 18/30 anonim ***** válasza:
74%

A lányom barátnője is Júlia. Oviban még Julcsi volt, most hogy már majdnem nagykorúak Jula, Julka

Nekem tetszik :)

máj. 31. 07:54
 19/30 Derjaderja ***** válasza:
0%

Jujó beceneve felnőtt Juditot ismerek, de Júlianak is jó becenév.

Én nem szeretem a Júlia nevét, de csak személyes okaim vannak, objektívet nem tudok ellene felhozni

máj. 31. 08:15
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is furcsa, ha egy Juliat Lianak, vagy Lilinek hívnak, hiába van benne egy kis része az eredeti névben, akkor is egészen más a kettő.. most hogy a Beat Fruzsinak hívják, azt inkább hagyjuk is :D viszont szerintem semmi baj nincs a Julcsi, Julcsika becezesekkel, egyáltalán nem oregesek. Aranyosak. Maga a Júlia pedig egy nagyon szép név :)
máj. 31. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!