Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy egyesek...

Mi az oka annak, hogy egyesek simán bevállalnak csomó gyereket, míg mások eggyel is alig bírnak?

Figyelt kérdés
Nagyon foglalkoztat most ez a téma, mert szerettem volna még egy gyermeket (kettő van), de a férjem azt mondta, hogy elég nekünk, nem bírnánk. És az eszemmel egyet kell értsek vele, de olyan nehezen látom be, és nehezen tudom megfogalmazni, hogy miért. Tudom, az insta kirakat, de ott is sok ilyen nagy családost követek, akik annyira jól bírják (nem azokról beszélek, akik kirakatba szülik a gyereket, és nem foglalkoznak vele). De itt a környékünkön is van 4, 5 gyerekes család is, akik tisztességesen nevelik őket, pedig 1-2 évente jöttek a gyerekek, és nyilván nagyon nehéz nekik. A nagy nálunk 3 éves, a kicsi 1. Jó fizetésből élünk, még az anyagi része megy a legjobban. Van egy nagy kert, állatok, nagy ház, és MINDIG úszik valami, képtelen vagyok kézben tartani a dolgokat. Vagy a kertet csinálom, és akkor bent van káosz, vagy fordítva, vagy éppen mindenhol (sokszor). Fél szemem mindig a gyerekeken, mert folyamatosan kontrollálni kell őket, hogy ne öljék egymást, ne nyúljanak veszélyes dolgokhoz, stb... Minden piszok lassan halad. Fizikailag is nehezen bírom, sokszor fáj mindenem, és kimerítő mentálisan is az állandó készenlét éjjel-nappal. Egy sima reggeli készülés is olyan nehéznek tűnik, mire felöltöztetek, megreggeliztetek, reggeli utáni mocskot eltakarítom, mindenkit megmosdatok, és még magamat is elkészítem, szóval minden egy tortúra. Én egyáltalán nem panaszként írom most ezeket, sőt, én imádom ezt csinálni, még ha nehéz is, de ha komolyan belegondolok, ez 3+ gyerekkel iszonyat nagy vállalásnak tűnik. Tudom, függ a gyerektől is, de azért 3-6 gyerek közt csak van ilyen is, olyan is, nem lehet már mondani, hogy mind leteszem, elvan gyerek. Szóval szerintetek ez min múlik? Eddig azt hittem, hogy én kemény vagyok.
máj. 24. 08:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Miért mondanék ellent?

Foglalkozik velük, szép ruhában járnak, mindennap friss főtt étel van az asztalon, játszik velük, fejleszti őket. De ha nem hallgatnak rá, vagy a 4 gyerek megy 4 felé ordít velük hogy üljenek le.

Nehéz neki, de szépen csinálja a dolgát.

máj. 24. 10:19
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

"Sokszor ordít a gyerekekkel, de gyönyörűen neveli őket amúgy."

Sokszor ordít, de gyönyörűen neveli? Ez nekem ellentmondásos... És nem azért mert ordít, mert mindenkinél elszakad a cérna néha, de ha sokszor, az már indulatkezelési probléma >> azt a mintát tanulja a gyerek is.

"Igaz kivan az idegrendszere, de jól bírja."

Ha kivan az idegrendszere, akkor nem bírja jól. Én akkor bírok valamit jól, ha attól nincs ki az idegrendszerem. Ő max az elmondásod alapján túlél az adott helyzetben, mert nem tud mást tenni, mint menni előre. Nem ítélem el, mert 4 gyerekkel egyedül nem lehet se minőségien foglalkozni, se mindent is megcsinálni a ház körül. Valami valaminek a rovására megy.

máj. 24. 10:25
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

Hat mert egyeseknek kotelbol vannak az idegei masoknak meg nem.

Nekem két gyerekem van, nincs az az isten, hogy legyen egy harmadik.

Barátnőm meg most várja a negyedik gyerekét.

O bírja, én nem bírnám, ennyi

máj. 24. 11:06
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

Húgomnak 4 gyereke van, jöttek egymás után, mint a síp, pedig nekik nem való, nem bírják és ez már az első után is egyértelmű volt, de ők mindig nagy családot akartak. Úszik náluk is minden, a húgomnak f*ngani nincs ideje, a férje dolgozik, otthon már nem nagyon akar beszállni semmibe. Náluk már az első után látszott, hogy nem azok a típusú emberek, akik majd pörgetnek mindent, mégis bevállaltak négyet.

Nekünk egy van, a férjem akarna még egyet, de én nem. Én tudom magamról, hogy se fizikailag, se anyagilag, se mentálisan nem bírnánk kettőt, ahhoz meg vagyunk eléggé értelmesek, hogy tudjuk, akarni kevés.

máj. 24. 11:26
 15/25 anonim ***** válasza:
39%
Nekem pl egy se kéne, nem vagyok mazochista. De valaki élvezi túlterhelni magát és mártírkodni. Bár sok olyan is van, aki meg le se szrja kb a gyereket, úgy könnyű hármat "nevelni".
máj. 24. 12:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ azért kinek milyen gyereket dobott a gép. Ahol az első extrán problémás mondjuk, ott a másodikat is átgondolják kétszer. Rokonságban is van olyan család, ahol a gyerek végül egyke maradt, mert brutális nagy falat volt az életbentartása (pl.elszaladt, megszökött mindenhonnan, nem figyelt, életveszélyes dolgokat csinált). Egyedül átmászott az óvoda keritésén és elindult haza stb. Mire az óvonők észrevették már a lámpás kereszteződésnél volt. Csecsemőnek nem lehetett lerakni. Dackorszak brutális volt. Igazi többemberes baba/gyerek volt.
máj. 24. 12:56
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A ferjemnek 9 eves a fia az elozo kapcsolatabol, a kislanyunk 3 honap mulva erkezik. Nekunk ez igy rendben van, tobbet nem akarunk. Anyagilag ennyit birunk, a masik gyerkocot is ugyanugy el kell tartani, a lanyomnak lesz testvere, noha megkaptam mar, hogy “az nem olyan”.

Mindenki annyit vallaljon, amennyit az idegrendszere es a penztarcaja bir. Nem kell a csalad nyomasztasara bevallalni a masodik-harmadik-akarhanyadikat bevallalni, mert nem ok fogjak felnevelni, se penzelni, se vigyazni rajuk.

máj. 24. 14:00
 18/25 anonim ***** válasza:
75%
17# amúgy nem bantasbol, de a féltestvér, ha nem veletek el, tényleg nem olyan, főleg, ha joval idősebb. Férjemnek van egy fia, ő 12 lesz nyáron, a közös fiunk meg 7 hónapos. Imádnivaló, szeretetteljes fiú a nagyobb is, szeretjük is nagyon, de sajnos már látom, hogy az az igazi testvéri kapcsolat sosem fog így kialakulni köztük, mert az anyukájánál van többet, amolyan hétvégi gyerek már paromnak, meg hétköznap néha van itt suli után. Ez nem azért van, mert nem szeretnénk vele többet foglalkozni, egyszerűen ez így jön ki. És amikor itt van, mivel kiskamasz, már akkor is inkább telefonozik, gepezik, minthogy a kistesoval foglalkozzon, ami a mai világban megszokott sajnos. Na mindegy, csak azért, hogy legyen testvére a meglévő gyerekemnek, én se szülök még egyet, de erre tényleg így erdemes számolni. :)
máj. 24. 14:10
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

18: sajnos az egyutt felnott testvereknel is elofordul, hogy kesobb eltavolodnak egymastol, sot sokan meg is utaljak egymast.☹️ Amiatt sem ertem azt a felfogast, hogy kell a gyereknek testver, mert semmi sem garantalja az eletuk vegeig tarto jo viszonyt. Itt is sok tortenetet olvasni, ahol a valaszolok ugy vannak vele, bar ne lenne testveruk. Sokan a kutyajukat, parjuk csaladjat vagy a barataikat kozelebbi csaladtagnak erzik es jobban is szeretik, mint azokat, akikkel habar egy a veruk, mas kozuk nincs egymashoz.

Szoval ha nagyon sarkos akarok lenni, a “kellhogylegyentestvere” tarsadalmi nyomast amit mar megkaptam par helyrol, kipipalhatom, hiszen lesz a lanyomnak testvere. Aztan, hogy felnottkorukra milyen kapcsolatuk lesz, mar csak rajtuk fog mulni, mi egyikkel sem akarunk kivetelezni es valamelyest kikuszobolni a testverfeltekenyseget is.

máj. 24. 14:57
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
Három gyerekünk van, imádjuk őket, mindent meg tennénk értük, de azt el kell mondanom, hogy (nekünk) brutál nehéz néha. Persze segít a nagyobb korkülönbség (3, 6, 9) pl. a logisztikában rengeteget, de akkor is.
máj. 24. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!