Melegként kérdezem, hogy egy heteró pár esetében miért olyan nagy dolog az esküvő, meg mikor kiderül, hogy gyerekük lesz?
Konkrétan egész üzletágak épülnek már erre...esküvőfotózás, terhesfotózás. Na meg uyge hatalmas felhajtás van egy esküvő körül is: leánybúcsú, legénybúcsú, aztán nászút, esküvő, majd jön a gyerek is.
Lehet én vagyok nagyon másképp bekötve, de ezek nem személyes dolgok? Pl én sem szoktam megosztani a facen, ha a párommal lefeküdtem. Vagy manapság ezt már kvázi elvárja a társadalom, hogy így éld az életed, legyen esküvő, házasság, meg gyerek?
Úgy beszélsz, mintha a pride meg az LMBTQ barát törzshelyek, rendezvények, kampányok köré nem épülnek üzletágak.
Szerintem se ez a polgárpukkasztás egy házasságkötés lényege, de ez akkor sem kötelező, ha valaki a házasság mellett dönt. Mindenkinek szabad választása van, és ha ez teszi boldoggá, csinálják. Max. az enyém nem ilyen lesz, ha lesz egyáltalán.
Üdv: egy biszex
A mostani esküvők tényleg tele vannak gáz mozzanatokkal.
Pl. undorító, hogy megrendezik a nagy, hősszerelmes egybekelést, de előtte a legénybúcsú k&rvázásból meg igénytelen szórakozásból áll.
Nem vagyok konzervatív, de soha nem lenne gerincem ilyen dolgokhoz.
Nem identitás kérdése. Ezek egy új élet, egy új család fontos mérföldkövei, amit szokás megünnepelni. Hogy ki, hogyan ünnepel, mennyit költ rá, az teljesen egyéni. Nem azért tartanak legény/ leány búcsút; esküvőt; gender partit; tejfakasztót...stb., mert heterók, hanem azért, mert ez egyfajta szokás/ trend, amit saját meggyőződésükből követni kívánnak.
És igen, erre szinte iparádak épültek már ki kereslet/ kínálat alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!