Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melegként kérdezem, hogy egy...

Melegként kérdezem, hogy egy heteró pár esetében miért olyan nagy dolog az esküvő, meg mikor kiderül, hogy gyerekük lesz?

Figyelt kérdés

Konkrétan egész üzletágak épülnek már erre...esküvőfotózás, terhesfotózás. Na meg uyge hatalmas felhajtás van egy esküvő körül is: leánybúcsú, legénybúcsú, aztán nászút, esküvő, majd jön a gyerek is.

Lehet én vagyok nagyon másképp bekötve, de ezek nem személyes dolgok? Pl én sem szoktam megosztani a facen, ha a párommal lefeküdtem. Vagy manapság ezt már kvázi elvárja a társadalom, hogy így éld az életed, legyen esküvő, házasság, meg gyerek?

máj. 20. 17:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%
Igen, másképp vagy bekötve, hiszen meleg vagy. Ami önmagában nem baj, de hogy a kákán is meglátod a csomót, az már igen. Hadd ossza már meg a világgal mindenki nyugodtan, ami neki a legnagyobb boldogság, és ezt légyszi ne említsük egy lapon egy dugassal. 😓
máj. 20. 19:51
 12/24 anonim ***** válasza:
91%

Úgy beszélsz, mintha a pride meg az LMBTQ barát törzshelyek, rendezvények, kampányok köré nem épülnek üzletágak.

Szerintem se ez a polgárpukkasztás egy házasságkötés lényege, de ez akkor sem kötelező, ha valaki a házasság mellett dönt. Mindenkinek szabad választása van, és ha ez teszi boldoggá, csinálják. Max. az enyém nem ilyen lesz, ha lesz egyáltalán.

Üdv: egy biszex

máj. 20. 20:20
 13/24 anonim ***** válasza:
22%

A mostani esküvők tényleg tele vannak gáz mozzanatokkal.

Pl. undorító, hogy megrendezik a nagy, hősszerelmes egybekelést, de előtte a legénybúcsú k&rvázásból meg igénytelen szórakozásból áll.

Nem vagyok konzervatív, de soha nem lenne gerincem ilyen dolgokhoz.

máj. 20. 20:24
 14/24 anonim ***** válasza:
87%
13# jajj már, nem minden pasi egy f*Sz, hogy K*vazzon a legenybucsun, aki hűséges, az ott is az. Oké, TE nem vagy romantikus típus, más attól még hadd legyen. Ha meg zavarnak valamit az esküvős, kisbabás képek a Facebookon, ignoraljak, töröljék nyugodtan az ilyen ismerősöket, ti sem fogtok hiányozni nekik.
máj. 20. 20:31
 15/24 anonim ***** válasza:
95%
13as a férjem a legénybúcsúján elment a tesójával meg a haverjukkal vacsorázni, mivel ő vezetett még alkoholt se fogyasztott, azért nem kellene ennyire általánosítani :)
máj. 20. 20:36
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem identitás kérdése. Ezek egy új élet, egy új család fontos mérföldkövei, amit szokás megünnepelni. Hogy ki, hogyan ünnepel, mennyit költ rá, az teljesen egyéni. Nem azért tartanak legény/ leány búcsút; esküvőt; gender partit; tejfakasztót...stb., mert heterók, hanem azért, mert ez egyfajta szokás/ trend, amit saját meggyőződésükből követni kívánnak.

És igen, erre szinte iparádak épültek már ki kereslet/ kínálat alapon.

máj. 20. 22:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondani szokták, ezek mérföldkövek az életben. Van, akinek fontos, van, akinek nem, van, aki megosztja, akár a közösségi médiában is, van, aki nem. Én például nem nagyon osztottam meg, 30 fős sem volt az esküvőnk, de volt menyasszonyi ruha, volt külön kreatív fotózás, sőt, még külön táncot is tanultunk a férjemmel és a válasz arra, hogy miért: azért, mert ezek élményeket adtak. Élményt adott a menyasszonyi ruha - mert normál esetben az ember lánya manapság nem sűrűn viselhet ilyet, és igen, a legtöbb kislány szeretne egyszer-kétszer hercegnő lenni, plusz a férjemnek is élmény volt ilyenben látnia -, élmény volt a fotózás, élmény volt a tánctanulás (ráadásul a férjemnek adott egy maradandó, nagyobb magabiztosságot táncolós családi eseményeken). Leánybúcsú-legénybúcsú például nem volt, de nászút még jó hogy volt. :) Nem is értem, azt kihagyni olyan, mintha valaki nyaralni/üdülni sem akarna elmenni időnként.
máj. 22. 12:24
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
Ugye ezt nem komolyan kerded??
máj. 22. 14:45
 19/24 A kérdező kommentje:
De, teljesen komolyan. Mondom, hogy máshogy vagyok bekötve az átlag szerint. xD Én azt sem értem, hogy sokan minek vállalnak gyereket, akit aztán cipelnek ide-oda, ordít a gyerek a repülőn, a szülö meg rá se szól. Na meg egy csomó pénz.
máj. 22. 15:47
 20/24 anonim ***** válasza:
92%
Azert nem erted ,mert csak a negativ dolgot latod a gyerekekben es nem erzed at az apai/anyai szeretetet... Vagy lehet inkabb a negativ dolgokat KERESED a hazassagban, gyerekvallalasban. Igy konnyebb feldolgoznod, hogy valoszinu neked nem kesz egyik sem.
máj. 22. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!