Melegként kérdezem, hogy egy heteró pár esetében miért olyan nagy dolog az esküvő, meg mikor kiderül, hogy gyerekük lesz?
Konkrétan egész üzletágak épülnek már erre...esküvőfotózás, terhesfotózás. Na meg uyge hatalmas felhajtás van egy esküvő körül is: leánybúcsú, legénybúcsú, aztán nászút, esküvő, majd jön a gyerek is.
Lehet én vagyok nagyon másképp bekötve, de ezek nem személyes dolgok? Pl én sem szoktam megosztani a facen, ha a párommal lefeküdtem. Vagy manapság ezt már kvázi elvárja a társadalom, hogy így éld az életed, legyen esküvő, házasság, meg gyerek?
Mindenki másképo van bekótve, de ezek örömteli, ünneplendő dolgok.
Nincs egysúlyban azzal hogy lefekszel a pároddal.
Ahogy a születésnapot is megünnepled, mert neked és a családodnak fontos. Vagy egy ballagás, érettségi, diploma.
Az esküvő és a baba is fontos a párnak és a családtagoknak, mivel ezek nagy öröm forrásai.
Erre meleg pasiként is csak annyit tudok mondani, hogy ami nem érdekel azt ne nézd, meet erre nem lehet mást mondani.
Tudom, van aki a szülinapot, karácsonyt, ballagást sem ünnepli mert minek a felhajtás, de aki szeretné megünnepelni annak minden joga meg van hozzá és úgyis csak azokat várják ilyen eseményekre akik együtt tudnak örülni velük.
Na es mi van akkor, ha en ezekbol semmit nem osztottam meg facebookon, de attol meg volt eskuvo, megszuletett a kisfiam, sot, kondiba is jarok meg nyaralni meg kirandulni es stb :D
Attol meg, hogy nem rakod ki, megtortenhet. Mindenkinek mas a fontos, ez errol szol.
Nem, ezek nem személyes dolgok, illetve pont annyira, mint egy születésnap: nem tiltott, hogy közösen ünnepeljük.
A házasság meg hagyományosan egy lépés, hogy a kapcsolat a közösség által elfogadottá válik.
A család, a gyerek pedig hagyományosan nem a két szülőig terjed, hanem része a nagyszülők, nagynénik, családi barátok stb.
Hát, nem tudom, de szerintem azt heterok se rakják ki, hogy lefeküdtek egymással, de lehet, hogy csak én vagyok maradi🤣
Amúgy ezek jó esetben olyan dolgok, amik egyszer-kétszer történnek az ember életében és nagy jelentőségük van. Mit rakjanak, ha nem ezt? Hogy milyen pizzát ettek tegnap? Mert úgy tudom, olyanok is vannak bőven. Te mit szoktál kirakni?
Amúgy én nem rakok ki semmit, mivel fent se vagyok Facebook-on, de nem sokára gyerekem születik, ami nekem nagyon is nagy dolog, mivel 25 éve várok rá. Azoknak is az, akikkel jó kapcsolatban vagyok, mert tudják milyen régóta szeretném, szóval nyilván együtt örülnek velem, nem csak én magamban, mert magánügy 😂
Nem rosszul vagy bekötve, csak másképp. Különbözőek vagyunk. Tapasztalatom szerint a legtöbb embernek ezek fontos életesemények, emiatt szeretnék őket megörökíteni, emlékeket készíteni, amit szívesen néznek vissza. Emiatt hívnak fotóst. Másrészt ha valami fontos történik az életemben, azt szeretem másokkal megosztani.
Persze ezt túlzásba is lehet vinni, például mikor valaki egy nyaraláson szinte mindent csak a kameráján keresztül néz. De meg lehet találni az egyensúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!