Külföldre költözés kisgyerekkel. Idén vagy jövőre?
Régóta beszéltük a feleségemmel, hogy külföldre fogunk egyszer költözni a gyerekeink és a családunk jövője miatt.
Hosszú hónapos felvételiperiódus után idén tavasszal szerződést ajánlottak jövő év szeptemberétől a szakmámban. Most kaptam egy olyan lehetőséget ettől a cégtől, hogy akár idén szeptemberben is kezdhetnék, hogyha volna kedvem.
Viszont kicsit most szükségem lenne egy külső, objektív szemszög hozzászólására, akár főlag olyanokét, akik külföldre költöztek.
Röviden a lényeg: viszonylag nagyobb (lakás)hitelem van itthon, úgy ütemeztem a dolgaimat, hogy a jövőévi kiköltözésre törlesztnék be sok pénzt, hogy elhanyagolható havi összeg menjen bele. Az idei költözéssel viszont nem tudnám megtenni, hogy annyira lecsökkentsem a hitelemet. Nem pénz miatt megyünk külföldre, jól keresek itthon is, pusztán anyagilag nézve az lenne a legjobb, ha még maradnék egy évet, és utána lépnénk.
Viszont a gyereket nézve lehet jobb lenne idén: a gyerekünk még 1 év alatti, most venne észre legkevesebbet abból, hogy az első 3-4 hónapban csak hétvégente jönnék haza, 1 évvel később már jobban észrevenné, akár megviselné őt.
Nyilván a feleségemnek nehezebb lenne az idei kimenetel érzelmileg, mert ő is, mint ahogy a legtöbb nő, sokkal érzelmesebb a családi nézőpontot figyelve. Lélekben arra készült, hogy jövőre kell itthagynia a családot, és az idei lehetőség kicsit "elhamarkodott" érzést kelt benne. Mellette viszont ő is látja, hogy a munkakörülményeim gyors romlása miatt logikusabb lenne mielőbb meglépni.
Bárki tapasztalatát szívesen venném! Milyen volt gyerekkel kimenni? Jobb fiatalabbal, vagy kicsit idősebbel?
Szerintem ne húzzátok az időt, a gyerek szempontjából talán jobb most, mint mikor elkezd ragaszkodni a rokonokhoz, a velük megszokott dolgokhoz. Ridegnek hangzik, de valamikor úgyis kiszakítjátok ebből, akkor meg már jobb, ha el sem kezditek.
A feleségednek idén és jövőre is nehéz lesz, de azt láttam, hogy a rászánt időtől sem lesz könnyebb. Így meg már hamarabb jobb körülmények közt élhetnétek.
Én indulnék előbb, az biztos.
"most venne észre legkevesebbet abból, hogy az első 3-4 hónapban csak hétvégente jönnék haza"
Hát nem együtt mennêtek? Vagy mi van?
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki ilyen kérdést tesz fel, az valójában még nem győzte meg saját magát se a költözésről. Ha kizárólag az objektív/racionális szempontokat nézzük: feleséged gyesen - könnyen "mozdul", mert nem kell kint munkát keresnie egyelőre. Gyereked még kicsi, nem jár közösségbe, kötődése egyelőre csak hozzátok van. Te vagy az egyetlen, akinek külső tényezőtől (a munkahelyedtől) függ a "dobbantás" - és neked épp most könnyítenék meg. Akartok költözni vagy nem?
(Mi majdnem 9 éve élünk külföldön, és nem is olyan helyen, ahonnan hétvégente hazaugorhatnánk. A családtól/barátoktól való távolság nehéz, de mostanra itt is lettek gyökereink, ez enyhíti. Viszont a beilleszkedés sok idő. Minél hamarabb érdemes elkezdeni - ha tényleg komolyan gondoljátok.)
én most mennėk hiteledet igy gyorsabban tudnád kifizetni ,és hamarabb kezdhetsz el lakåst keresni nem tudom hova költöznėtek de külföldön sem egyszerü lakást találni.
Mi 4 ėve költöztünk el külföldre lakást talålni fėrjemnek több mint félėvbe telt pedig ő is kijött dolgozni elöbb .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!