Megengeditek a gyereketeknek, hogy a még nem kifizetett árut egye a boltban?
Előfordult régen.
Akik a "pár percet ki lehet bírni"-szöveggel jönnek, igazuk van, annyit ki lehet.
Másfél órás nagybevásárlásokat a gyalog 3 km-re lévő hipermarketben (kocsi nem volt, busz sem) nem annyira, és nem is állt szándékomban, hogy addig éhezzen.
1-1,5 éves volt akkor.
(Amikor 30-50e között hagyok az üzletben, akkor ne egy szerencsétlen pogácsán lovagoljon már bárki.)
Azóta szerencsére nem ott lakunk, a gyerekek nagyobbak, megértik már, hogy nem eszünk a boltban, mindettől függetlenük igyekszem úgy intézni, hogy ezek a nagyobb vásárlások nélkülük történjenek, nekik is jobb így.
("Esetleg ti magatok is ezt csináljátok?" => Éppenséggel múltkor olyan allergiás tüsszögés jött rám, hogy igen, felbontottam a még ki nem fizetett papírzsebkendőt, hogy ne a padlóra taknyoljak, ha nem muszáj, nem hiszem, hogy értékelték volna.)
32!
Egy csecsemőt sem kell másfél óránként etetni. Amúgy meg mesélj még! 3km-et gyalogoltal oda, 3km-t vissza egy másfél évessel, másfél órát vásárolva 30-50ezerert. Ügyes vagy.
Nem, valóban nem kell. De ne fél11-kor reggelizzen, ha addigra értünk haza... (Azt meg szintén nem tolerálják, ha az otthoni kaját eszi a boltban valaki.)
Amúgy a többiben mi is olyan hihetetlen?
Igen, 5 hónapot éltünk azon a fos helyen, elvittük reggel a 2 nagyobbat óvodába, iskolába, tömegközlekedést nem kommentálom, nem véletlen gyalogoltunk.
Onnan a bolt, egy pénteki nagybevásárlás igénybe vett ennyit, mire összeszedtünk mindent, ami kell.
És még onnan vinni haza.
Gyűlöltem, utáltam. Én, aki világéletében Bp-en éltem... szerencsére átmeneti állapot volt.
(És mégcsak nem is egy faluról beszélünk.)
De ezt megkérdőjelezni...
Szerinted kisebb faluban, falvakban nem élnek emberek?
Vagy mindenki kocsival jár?
Meg minden sarkon ott a Lidl meg a Tesco?...
Nem ez volt a felállás, de megint más jobban tudja... (Nem falu volt.)
Előtte is, utána is Bp, köszönjük ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!