Állandó segítségnek a nagyszülő? Van, ahol ez (jól) működik? Volt ebből konfliktusotok?
Szerettünk volna valakit, aki napi szinten segít az itthoni teendőkben. Nem csak a babadolgokat illetően, hanem pl. ha kell, kitakarít, vasal, süt-főz, elviszi a kutyánkat kozmetikába stb.
Ismerősök útján örültünk volna neki a legjobban, emiatt kértünk másokat, ha tudnak, ajánljanak valakit, anyukáméknak is szóltunk. Ő pedig ma mondta, hogy igazából miért vennénk fel egy idegent, ha itt van ő is, tudna segíteni bármiben?
Köszi, ennek utánanézek, gondolom, Facebook csoportokban sem veszik rossz néven, ha írok ezzel kapcsolatban (akár az adott egyetem, kar csoportjába).
Az étkezések nálunk azért bajosak, mert a lányunknak inkább itthoni dolgokat adok, amikben tudom, mi van.
Az ő ételeit elkészítem, de mivel én kb. 10 féle ételt vagyok hajlandó megenni, a férjem pedig mindent húst hússal enne, ezért, hogy ne készítsek naponta 2-3 féle ebédet/vacsorát, éttermezni szoktunk. A rendeléseknél még egyik helyről sem volt olyan finom semmi, hogy azt mondjam, 'wow, na ezt enném minden nap'. Most a Dori's Foodot próbáljuk ki jövő héten, abban még bízom. De két újszülöttel és egy örökmozgó, állandóan csacsogó 2 évessel nem hiszem, hogy egyhamar éttermezni fogunk... :D
Én anyut nem ,,használnám" így ki. Most nyilván ha 1-2 alkalomról van szó akkor kérem a segítségét, de heti rendszerességgel mondjuk 2-3 alkalommal azt mondani neki hogy mossál fel légyszives, úgy hogy tudom egyrészt ő is melózik meg otthon is háztartást vezet, hát ehhez biztos nem volna képem.
Minden esetre mi megoldjuk takarítónő és egyéb nélkül a dolgainkat egyenlőre.Hálisten:D
Ő ajánlotta fel, nem mi kértük.
Biztosan mi is megoldanánk ketten, ha muszáj lenne, de szerintem ennyi belefér. :)
Az enyém is felajánlotta és akkor mikor pld kifestették a házat valójában jött az egész família és mindenki takarított nálunk.
Ettől még én a saját anyámat nem ,,bíznám" meg különböző háztartási munkákkal, azért hogy mit tom én tudjak aludni míg ő a munkahely után még nálunk is ablakot tisztít, követ suvickol , kutyát sétáltat meg ilyenek. Nem ez a dolga.Az unokákkal foglalkozni az lehet a dolga, ha igénye van rá, alkalmanként segíthet is másban is, de rendszeresre biztos nem használnám ki a jóindulatát.
Ha érted amit írok érted, ha nem meg nem érdekel.
Ha annyi pénzetek van akkor vegyetek fel takarítani meg kutyát sétáltatni valakit ,de ne a saját anyukáddal végeztess ingyenmunkát csak azért mert felajánlotta.
Biztosan mi is megoldanánk ketten, ha muszáj lenne, de szerintem ennyi belefér. :)
Hát, jó nektek hogy van erre kb havi 1 milliótok.
29!
Na és akkor mi van, ha van nekik? Magánügyük. Nem kell irigykedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!