Hát/derékfájós anyukák! Mennyi gyermeket vállalatok, mikor lett jobb a hátfájásotok?
3-.
Engem ilyen dolgok nem tartottak vissza. Nem volt a kritériumok listáján.
Mikor lett jobb? Soha. Elég egy rossz mozdulat.
Nekem semmi bajom nem volt a hátammal egy bizonyos pontig. Onnantól viszont mélyrepülés. Először úsztam, aztán falat másztam. Az nagyon jó rá. Újra semmi bajom nem volt. Csakhogy veszélyeztetett terhesen már a + teszt után meg kellett szüntetni (amúgy se a terhesség alatt ajánlott sportok közé tartozik). Nem elég, hogy abbahagytam, alapból is alig mozoghattam, a dokim még a kismama tornát se támogatta, talán mostmár lassan elkezdtem. Szerintem még 20 hetes se voltam, amikor visszajött a derékfájásom. Bele se merek gondolni, milyen lesz a végére. Még csak 25 hetes vagyok. De az előzményeket tekintve rosszabbra számítottam. Azt hittem, fal nélkül pár hét után meg se fogok tudni mozdulni, terhességtől függetlenül, de azért annyira nem durva még. Vannak napok, amikor alig érzem.
A baba emelésétől én is félek, de az a terv, hogy pár hónap után megyek vissza edzeni, azért az sokat segít.
Szóval én mindenképpen a mozgást ajánlom, amikor csak lehet. Előtte jártam fizikoterápiára, gyógytornára, próbáltam már mindent. Semmit nem ért.
Nekem terhesség alatt még nem volt vészes, de most másfél éves, mostanra kikészült a hátam. Normál súllyal született, sokat hordoztam, szerettük mindketten. Már csak ritkán szoktuk használni a csatos hordozót, de utcán cipelni kell, kádból kiemelni, ha hisztizve is tudni kell tartani, ha felkéredzkedik stb. Sokat romlott a hátam a szülés óta. :(
Nem tudom hogy fogok rendbe jönni. Egy ideje már reggel is hátfájással kelek, nem tudom kipihenni. Most 13 kg körül lehet.
Második terhességem és ha picit jobban megerőltetem magam, akkor este majd összesz*rom magam a keresztcsont táji fájdalmaim miatt. Így volt ez az elsőnél is. Nekem akkor kb. egy év volt mire újra a régi lett a testem, kb. akkortájt teljesen meg is szűnt ez a brutális fájdalom. Amúgyis hajlamos vagyok rá, de úszással, itthoni gerinc tornával, egy jó matraccal és gyógymasszőrrel abszolút karbantartható, szóval mikor melyikre volt időm. A másodikat bevállaltuk így is, mert szerettük volna. Harmadik nem lesz, de soha nem is akartunk.
Most várandósként a kismama torna segít. Inkább nyújtó/csavaró jellegű, jól kilazítja és erősíti a medence táji és a gerinc tartó izmokat. Heti egyszer csoportosan, de minimum két naponta végigcsinálom itthon is. Ha fáj a keresztcsontom, akkor pedig gyorsan lenyomom a csípő nyújtó, lazító feladatokat, az enyhíteni szokta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!