A városi gyerekek miért félnek a kutyáktól?
Itt csak annak van igaza, aki szidja a kutyásokat. Akinek jó tapasztalata van, ne adj isten normális kutyái és a gyereke nem retteg még az ugató kutyától sem, az le van pontozva.
Az én lányom nem fél és ugrik a hátam mögé akármekkora kutya ugat a kerítésnél. Miért? Mert soha nem azt kommunikáltam neki, hogy félni kéne, hogy acsarog, hogy mérges a kutya. Hanem annyit mondtam neki, hogy a kutyus is köszön és mivel a legtöbbjük sosem sétál, így naaaagyon ki szeretnének jönni vagy csak őrzik a házat. Nem nyúlunk be, ez alap. Ha meg kutyával vagyunk akkor meg azért ugatnak.
Sok gyerek sincs megtanítva arra, hogy hogy kéne bánni a kutyával, hogy simogatjuk meg, hogy nyúlunk hozzá.
Ez ugyanolyan, hogy elvárom az autóstól, hogy figyeljen oda a gyalogosokra, de vica versa igaz; a gyalogos is ismerje a szabályokat.
A legtöbb gyerek nem azért fél a kutyától mert megharapták, hanem mert nem ismeri a kutyákat, a kutya jelzéseit, kommunikációját és kb annyit tudnak, hogy a kutya tud harapni - ez meg épp elég a félelemhez, pláne ha nincs mellette pozitív, saját élmény.
Gyerekkent harapott meg kutya az en hibambol, felnottkent ugy, hogy nem en hibaztam.
Most van ket tacskonk, multkor hallom, vadul ugatnak. Kinezek, a szomszed gyerekei nyultak be a kapun es nevetgeltek. Szolok nekik, nem kellene, fajni fog ha valamelyik megharap. Aztan jon anyuka, annak is mondtam, ne nyulkaljanak be a gyerekek a kapun. Szerencsere nem hoborgott. Falun lakunk. Nekem anyamek annak idejen megtanitottak, hogy a kapun nem nyulunk be kutyat simogatni, mert ha megharap, ugy jartam, nem a kutya lesz a hibas.
Ferjem fia se tudott sokaig viselkedni a kutyakkal, rajuk csapott ok nelkul, sikoltozott mellettuk, hergelte oket. Szomszed kutyaival ugyanez (ahol raadasul amstaff, nemetjuhasz es roti is van), ez ment egy evig, aztan eldurrant az agyam, hogy innentol kezdve leszarom ha barmelyik is megharapja. Ezerszer el lett neki mondva, hogy kell banni az allatokkal, ha nem ugy viselkedik, majd megtanulja ha megharapjak. Szoval szerintem ez neveles kerdese is, akinek gyereke es kutyaja is van, kotelessege osszeszoktatni oket es mind a kettot nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!