Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A városi gyerekek miért...

A városi gyerekek miért félnek a kutyáktól?

Figyelt kérdés
Falun nőttem fel, mi az istállóban is szaladgáltunk a lovak között, mindig volt kutyánk is, sose féltünk tőlük. Itt a városban mikor sétáltatom az összvissz 3 kg-s! haláli barátságos kutyámat, a legtöbb gyerek szinte pánikrohamot kap😂😂De úgy, hogy hozzájuk sem ér a kutya és pórázon van, nem ugat, nem csinál semmit, csak fosnak tőle. Ez normális dolog? Mit csinálnak, ha egy 50 kg-s kutyát látnak, összeszarják magukat? Ezek a szülők nem érzik cikinek, hogy ilyen beszari gyerekeket nevelnek..?

2024. ápr. 28. 16:12
1 2 3 4 5
 1/44 anonim válasza:
96%
Én ilyet nem vettem észre
2024. ápr. 28. 16:17
 2/44 Thunderfairy ***** válasza:
54%
Ilyen az amikor mindig mindentől féltik a gyereket.
2024. ápr. 28. 16:18
 3/44 anonim válasza:
65%
Hát mert miért ne?
2024. ápr. 28. 16:19
 4/44 A kérdező kommentje:
Hát de nem hordják a gyereket állatsimogatóba vagy legalább valami ismerősnél nincs kutya, macska? Nem lenne alap, hogy megismertetem a gyereket mindennel, hogy ne legyen beszari gyenge idegzetű felnőtt? Én szégyellném magam, ha a gyerekem ilyen snowflake módra viselkedne.
2024. ápr. 28. 16:22
 5/44 anonim ***** válasza:
98%
Én is városi vagyok, de nem ezt tapasztalom. Persze van pár, aki fél, de sokkal több van, aki nem. Főleg nem a kicsiktől Pont erre szokott sok kutyás panaszkodni, hogy kérdés nélkül meg akarják simogatni a kutyáját, miért nem neveli meg a szülő.
2024. ápr. 28. 16:28
 6/44 A kérdező kommentje:
Na én ezt se tapasztalom. Vagy megkérdezik udvariasan, hogy megsimogathatják-e, azoknál a gyerekeknél látszik, hogy jó nevelést kapnak, vagy tényleg kb. sikítva ugranak félre. Mondom, 3 kg a kutya és imádja a gyerekeket, sose bántana senkit, nem egy vicsorgó csivavát kell elkepzelni🤣
2024. ápr. 28. 16:30
 7/44 anonim ***** válasza:
46%
Mert retardáltak a szüleik. Nem engedik őket kutyához, mert jajj megharap, ők félnek tőle, a gyerekbe is belenevelik.
2024. ápr. 28. 16:31
 8/44 anonim ***** válasza:
89%

Háááát...

Én falun nőttem fel, van egy kistestű és egy nagytestű kutyánk, de tapasztalatom szerint a kistestűektől félnek. Megjegyzem jogosanm

2024. ápr. 28. 16:49
 9/44 anonim ***** válasza:
93%

"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."

Gondolom te a tipikus kiskutyás vagy, a flexi pórázzal nyomul, odaengedi mindenhova a kutyáját, és forgatja a szemét, hogy neki nem tetszik.

Engem is támadott már meg így tacskó, több ismerősömet is kistestű, főleg azért, mert 1. Nem számítasz rá, hogy boka magasságban fog a bokor mögül felbukkanni Fifike, a gazdi meg a flexi végén, 10 méterre beszélget, és oda se figyel. 2. Sok esetben ezek a kutyák a méretük miatt nem kapnak se megfelelő törődést, se megfelelő nevelést, ezért nincsenek jól szocializálva.

Én nem látom, hogy mindenki rettegne a városban a kutyáktól, pedig nekem kaukázusim van. De a hülye gazdiktól szoktak tartani az emberek.

Érdemes lenne magadba nézni első körben, hogy hogyan sétáltatod azt a kutyát, mert ha sokan így reagálnak, ahogy leírod, annak oka van...

2024. ápr. 28. 17:19
 10/44 anonim ***** válasza:
88%

Általában azokat a gyerekeket féltik, akiknek a szüleik is félnek, emiatt pedig a gyerek is félni fog tőlük.

Tőlem azt látja a lányom, hogy ahányszor meglátok egy kutyát, cicát, mondom neki, nézd kutyus/cicus, olyan édi, ugye, megkérdezzük, hogy megsimizhetjük-e?

És velem együtt simizi a gyerek is. A lakásban nálunk is van kutya, cica, tengerimalac, úgyhogy amúgy is állatok közé született és úgy is nő fel, hogy körülveszik, neki ez így természetes és nekem is

2024. ápr. 28. 17:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!