Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Járóka míg kávézik,eszik...

Járóka míg kávézik,eszik anya,avagy egyáltalán kell e járóka?

Figyelt kérdés

15 hónapos a gyerekem,segitsegem nap közben nincs. Sajnos soha nem volt egy leteszem elvan baba. Most ott tartunk,hogy enni nem lehet tőle,meg kb semmit. Nem az van,hogy adok neki valamit,mellettem elmolyol,hanem konkrétan mászik rám,és nyuszog ha nem veszem fel,vagy nem figyelek rá teljesen. Érthető okokból ez nem megy egész nap.

Én bizony míg eszek,vagy megiszom egy kávét,vagy épp agyvérzést akarok kapni,mert alig aludtnk éjszaka (még mindig elofordul) én bizony beteszem öt,tíz de akár húsz percre is.

Ismerősöm szerint ez rossz

Neki van segítsége,anyja a szomszédban van,nyugdíjas,ha rossz ejszakajuk van,vagy ha kéri,átjön,és átveszi a gyereket. Szerintem ezért nem érti meg. Kérdeztem,akkor szerinte mire való a járóka,szerinte senkinek nem kellene járóka. Kérdeztem,mit csinálna,ha nem lenne az anyja,azt mondja akkornis megoldaná,de azt már nem tudta megmondani,hogyan. Szerinte csak és kizárólag addig kellene használni a karokat,míg olyat csinálok,ami veszélyes,egy kávé megivasa nem tartozik ebbe. Neki mondjuk nyugisabb a lánya, míg beszéltünk is a játszótéren,az övé elmolyolt,az enyém őrjöngött a maszóka körül. De ez reszletkerdes.

Figyelem! A kérdés célja nem az,hogy ádáz vita alakuljon ki! Nem cél,hogy a másikra erotessuk a nézőpontot!

2024. ápr. 26. 15:17
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
61%
#30 az enyém olyan 10 hónapos kora óta ordít az etetőszékben és feláll és ki akar mászni. Ha kávézom és az ölemben ül, akkor karatézik, kapálózik, ficereg, a végén ráöntöm a kávét és megégetem. Ha a kávé nem magasan a fejem fölött van, akkor meg az asztalról próbálja meg elcsaklizni. Ha kap saját enni-innivalót, akkor is az kell neki, ami az én kezemben van. És másfél évesnek meg magyarázhatod, hogy de ez "anyáé" meg "felnőtt ital", nyilván nem érti még. És ordít akkor is, ha nem kapja meg, mert másfél éves, és valamit akar. Szóval azért, mert a te gyereked ilyen kis tündibündi, más gyerek más, és nem azon múlik, hogy "hagyod" ordítani. Van, aki ordít akkor is, ha nem hagyod, de ilyen ez a nevelősdi, nem lehet mindig az, amit a kicsi akar. Megoldás meg nem mindig van, ami neki is tetszik (lásd: nem ihat a kávémból egy 17 hónapos akkor sem, ha nagyon szeretne, nem eheti ki a cicakakit a vécéből, miközben éppen a macskaalmot pucolom, nem mászhat fel a tévéállványra, nem ugorhat le az asztalról és stb, vannak, amikben nincs kompromisszumos megoldás, vagy ha van is, léteznek olyan gyerekek, mint az enyém is, aki nem fogadja el). Kicsit vegyél visszább szerintem.
2024. ápr. 27. 07:07
 32/48 anonim ***** válasza:
45%
A legrosszabb amit tehetsz hogy állandóan mindent megadsz a gyerekednek amit kér. Elhiszem hogy az ilyen szülőket a jó szándék vezérli és ettől hiszik magukat szuper anyukának de hosszútávon nagyon kicsesznek ezekkel a gyerekekkel. Nem tanulnak határokat, nincsenek következmények, 6 évesen már a házizsarnok lesz otthon aki irányítja a családot. Iskolában megkapja az SNI bélyeget mert nem figyel, nem ül meg, mert eddigi életben azt csinált amit akart, a többi 25 gyerek aki figyelne, tanulna még nem tud haladni, mert állandóan fegyelmezni kell ezeket a gyerekeket.
2024. ápr. 27. 08:22
 33/48 anonim ***** válasza:
42%

32, SNI bélyeget? Te se vagy százas.

1, az SNI nem bélyeg, hanem lehetőség.

2, nevelési hibára nem kapsz SNI-t.

2024. ápr. 27. 08:28
 34/48 anonim ***** válasza:
69%

Mondjuk nekem nem nagyon oszthatná az észt olyan, akinek a szobanövény gyerekéhez is az anyja segítsége kell.

Nálam is ketten vannak. Van, hogy esélytelen mind a kettőnek megfelelni egyszerre és akkor az egyik kínlódik. Vagy éppen urambocsá szrok, vagy valami, és akkor mindkettő. Semmi bajuk nem lesz. Az elsőt konkrétan 2 és fél évig le se tudtam rakni, sni ő is, adh, azt hittem, hogy megbolondulok. Néha most is. Ilyen ez.

2024. ápr. 27. 08:38
 35/48 anonim ***** válasza:
68%

Mindkét gyereknél volt járóka. Már 20 és 17 évesek. Nem abban nőttek fel, minden nap sétáltunk, 1 éves kor után játszótereztünk, általában 2x. De betettem őket ha főztem, elmentem a wc-re, ettem vagy csengetett a postás.

Néha elégedetlenkedtek, de általában elfoglalták magukat a járókában. 5 perc sírástól meg egyik sem lett drogos tini, sőt a nagy sem lépett le a 18. szülinapján, hogy felém se nézzen. Nekem viszont megmaradt az ép elmém.

2024. ápr. 27. 08:45
 36/48 anonim ***** válasza:
22%

"2, nevelési hibára nem kapsz SNI-t."

Én nem is.

De sokan kapnak. Olyan gyerekek akikkel semmi baj nem lenne ha következetesen és egészséges korlátok között nevelték volna. Csak hát a szakember nem mondhatja azt anyukának hogy bocs de elcseszted az egészet alapjaiban azzal, hogy a gyereknek teljhatalmat adtál otthon.

2024. ápr. 27. 10:34
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

36, fogalmad sincs miről beszélsz.

Az SNI kódot nem osztogatják minden szarra. A neveletlenség nem jelent speciális nevelési igényt. A figyelemzavar neurológiai rendellenesség (és önmagában nem jelent SNI-t az se). Nem a következetesség hiányától alakul ki.

Ahogy az autizmus, vagy a diszkalkulia, diszlexia...stb. sem.

2024. ápr. 27. 10:51
 38/48 anonim ***** válasza:
0%
Vannak itt bajok a fejben rendesen… Kedves 31-es, az enyem is megprobalta elszedni kepzeld, de mivel nem volt ketrecbe zarva soha azert, mert csinaltam valamit, eddigre mar reg megtanulta, hogy van, amihez nem nyulhat. Ugy vannak hatarok szabva, hogy kozben nem magaban ordit a jarokaban amig en szepen megeszegetem a kajamat. Ennek eredmenyekeppen mar a konyhapulton/tanulotoronyban is megul, amig fozok, es nem kell se az orditast hallgatni, se alvasidoben rohamtempoban csinalni mindent, mert a maga szintjen be van vonva mindenbe. Es nem egy egyszeru eset gyerek, nem is volt soha, ettol fuggetlenul a sirni hagyas nem opcio. Javaslom a kek Beszelj ugy konyvet, sokat tud segiteni az ilyen emberek hozzaallasan.
2024. ápr. 27. 12:08
 39/48 anonim ***** válasza:
20%

"akinek a szobanövény gyerekéhez is az anyja segítsége kell"

Tisztában vagy vele, hogy a szobanövény hasonlatot fogyatékos emberekre használják?

Tartós beteg gyereked van, mégis képes vagy más gyerekét szobanövényezni. Hát szép.

2024. ápr. 27. 12:47
 40/48 A kérdező kommentje:

A kék beszélj úgy két éves kortól van. Igen,tudom,itt sokaknak már öt,hat tíz hónaposan szépen megért mindent. Nincs olyan,hogy személyiség,alaptermeszet,minden is a nevelésben múlik,az ember minden egyes megnyilvánulása baromi fontos és visszavonhatatlan károkat okoz majd a gyerek fejlődésében. Még ne emrt inni egy kávét! Minekszültél !🥱🥱

Valahogy az előző generáció mindig szidva van. Mindig azt hiszi az új,higy jobban csi alja,mint ez előző. Sírja a fene vissza az atkost,meg a kiköltözött gyerekeket. Na de hogy húsz év múlva mi is kapjuk az ívet,arra ide a rozsdás bökőt. Ha "ketrecbe" záródó a gyereket,ha nem. (Azért megnézném,ha tényleg ketrecbe zarnam,ha már valaki szerint az ugyanaz) 😂🥱 Unalmas már ez a sok ellenségeskedés. Unalmas már ez a sok onfenyezo csodás yu a hiper szuper okossagaval. Én is okos vagyok,mert a lányom sohasem cumizott? Hmm,valamit jól csinaltam,ujját se szopott soha,válogatós se volt...ja és szoptatni is sikerült egy évig,más bezzeg...nem próbált meg mindent,milyenanyazilyen..🥱🥱bizom az ertelmeseknek jó humora van,hogy értik,hogy iróniával írtam.

2024. ápr. 27. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!