Mit gondoltok??

Figyelt kérdés

Tizenkét hónapos a kislányom és még nem jár önállóan.

Áll és lépeget a bútorok és a fal mellett.

Amikor elkezdett mászni és venni akartam neki egy karámot mert az mégis nagyobb mint egy járóka de a védőnő azt tanácsolta, hogy akkor lekorlátozom a gyereket mert a mászás nagyon jót tesz az idegrendszeri fejlődésének. A kompról is letiltott minket.

Mivel elköltöztünk így másik védőnőhöz járunk és ő már mást mondott.

Azt mondta, hogy ez hülyeség és a karámban vagy járókában már ezer éve megtanult volna járni.

Most nem tudom, hogy kinek volt igaza és most magamban őrlődök, hogy mi lett volna a jó.

Hiába van járássegítőnk azt is megunja pár kör után.

Most ruházzak be egy karámra vagy várjak hátha magától elindul valami csoda folytán?

2021. okt. 6. 10:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy abszolút nincs semmiről se lemaradva??
2021. okt. 6. 10:22
 2/14 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy van ideje 15 hónapos koráig.

Csak úgy mondta az új védőnő mintha az én hibám lenne.

Mert a gyereke 90%-a egy éves kora előtt elindul azt mondta.

2021. okt. 6. 10:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél semmit.

A járást nem lehet siettetni, a gyermek teste tudni fogja, mikor lesz alkalmas a vázizomzata, a csontozata a járásra. Vannak gyerekek, akinél ez már 8 hónaposan eljön, van akinél 16 hónaposan.

A nagykönyv szerint ha 18 hós koráig nem tanul meg járni, akkor kell orvoshoz fordulni.

Az én fiam mindent későn csinált, 7 hónaposan ült, 11 hónaposan állt fel, akkor kezdett el mászni is, és néha lépegetett segítséggel, vagy ágy mellett kapaszkodva, de végül 16 hónaposan indult el.

2021. okt. 6. 10:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondja már meg nekem a védőnőd, hogy miért kéne egy egy éves gyereknek ezer éve járnia. Teljesen jó szinten van szegény. Nincs lemaradva semmivel, hadd fejlődjön a saját tempójában. Egészségesebb mint mindenféle eszközökkel erőltetni meg siettetni, ha amúgy időben van, és nem valami eü probléma akadályozza a fejlődését.
2021. okt. 6. 10:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

És akkor mi van? A tied meg majd 14 hónaposan fog, nem tökmindegy? Visszacsinálni már nem tudod (nem is kell), de most már tök felesleges bármit csinálni, úgyis lassan elindul.

Amúgy meg honnan tudod, hogy nem ez a védőnő mond hülyeséget és a másik mondott jót?

2021. okt. 6. 10:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és akkor valószínűleg én eddig csak az 1 éves gyerekek 10%-ból ismerek csak bárkit, mert azok még mind a bútorokba kapaszkodva totyogtak maximum.
2021. okt. 6. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Elfog indulni hamarosan. Van amikor kapszkodás nélkül áll de amikor hívom akkor lehuppan és mászik.

Mondtam is neki, hogy látom rajta, hogy bizonytalan még nagyon.

Köszönöm a válaszokat megnyugodtam. 🙂

2021. okt. 6. 10:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem a babakarámtòl fog megtanulni járni. Mekkora ostobaság ez? Ugyanúgy bele tud kapaszkodni konkrètan bárhova,lèpegetni bútor,fal,kanapè mellett,ahogy ìrtad is....Szerintem hagyd bèkèn,abban totál igaza volt a vèdőnőnek,hogy annál jobb,minèl többet mászik,felfedez. Èn fiam 7 hòs korátòl mászik,most 10 hòs ès eszem ágában sincs bezárni,hisz megszokta,hogy szabad mozgása van. Ritkán rakom járòkába pl ha wc-re megyek,vagy èpp olyat főzök,hogy nem bìrok rá figyelni. Ő is mindenhol feláll,kapaszkodva lèpeget,de mèg önállóan nem áll. Ne siettesd,majd kialakul.
2021. okt. 6. 10:32
 9/14 anonim ***** válasza:
94%
Az előző védőnőd legalább értett a dolgához. Sem a jarassegítő, se a bébi komp, semmi ilyesmi nem tesz jót a gyereknek. 18 hós koráig kellene elindulnia a nagy könyv szerint. A környezetemben talán egy kisgyerek indult el 1 évesen. Pedig nagyon sok kisgyerek van a családi és baráti körben. Ne erőltess semmit, és ne idegesítsd magad és a gyereked feleslegesen. A védőnek bólogass, aztán szard le.
2021. okt. 6. 10:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem 18 hónapos korára járt önállóan, a karám egyáltalán nem jó megoldás.
2021. okt. 6. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!