Mit gondoltok??
Tizenkét hónapos a kislányom és még nem jár önállóan.
Áll és lépeget a bútorok és a fal mellett.
Amikor elkezdett mászni és venni akartam neki egy karámot mert az mégis nagyobb mint egy járóka de a védőnő azt tanácsolta, hogy akkor lekorlátozom a gyereket mert a mászás nagyon jót tesz az idegrendszeri fejlődésének. A kompról is letiltott minket.
Mivel elköltöztünk így másik védőnőhöz járunk és ő már mást mondott.
Azt mondta, hogy ez hülyeség és a karámban vagy járókában már ezer éve megtanult volna járni.
Most nem tudom, hogy kinek volt igaza és most magamban őrlődök, hogy mi lett volna a jó.
Hiába van járássegítőnk azt is megunja pár kör után.
Most ruházzak be egy karámra vagy várjak hátha magától elindul valami csoda folytán?
Tudom, hogy van ideje 15 hónapos koráig.
Csak úgy mondta az új védőnő mintha az én hibám lenne.
Mert a gyereke 90%-a egy éves kora előtt elindul azt mondta.
Ne vegyél semmit.
A járást nem lehet siettetni, a gyermek teste tudni fogja, mikor lesz alkalmas a vázizomzata, a csontozata a járásra. Vannak gyerekek, akinél ez már 8 hónaposan eljön, van akinél 16 hónaposan.
A nagykönyv szerint ha 18 hós koráig nem tanul meg járni, akkor kell orvoshoz fordulni.
Az én fiam mindent későn csinált, 7 hónaposan ült, 11 hónaposan állt fel, akkor kezdett el mászni is, és néha lépegetett segítséggel, vagy ágy mellett kapaszkodva, de végül 16 hónaposan indult el.
És akkor mi van? A tied meg majd 14 hónaposan fog, nem tökmindegy? Visszacsinálni már nem tudod (nem is kell), de most már tök felesleges bármit csinálni, úgyis lassan elindul.
Amúgy meg honnan tudod, hogy nem ez a védőnő mond hülyeséget és a másik mondott jót?
Elfog indulni hamarosan. Van amikor kapszkodás nélkül áll de amikor hívom akkor lehuppan és mászik.
Mondtam is neki, hogy látom rajta, hogy bizonytalan még nagyon.
Köszönöm a válaszokat megnyugodtam. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!