Mit gondoltok??
Tizenkét hónapos a kislányom és még nem jár önállóan.
Áll és lépeget a bútorok és a fal mellett.
Amikor elkezdett mászni és venni akartam neki egy karámot mert az mégis nagyobb mint egy járóka de a védőnő azt tanácsolta, hogy akkor lekorlátozom a gyereket mert a mászás nagyon jót tesz az idegrendszeri fejlődésének. A kompról is letiltott minket.
Mivel elköltöztünk így másik védőnőhöz járunk és ő már mást mondott.
Azt mondta, hogy ez hülyeség és a karámban vagy járókában már ezer éve megtanult volna járni.
Most nem tudom, hogy kinek volt igaza és most magamban őrlődök, hogy mi lett volna a jó.
Hiába van járássegítőnk azt is megunja pár kör után.
Most ruházzak be egy karámra vagy várjak hátha magától elindul valami csoda folytán?
Én is csodálkoztam ezen a karám dolgon. A nővérem is azt mondta, hogy hagyjam ezt a védőnőt inkább.
Ő az oviban dadus és van egy pár gyerek az oviban aki még nem igazán tud beszélni sem és fejlesztésre kell hordani mert folyamatosan a karámban voltak vagy a járókában. Nem volt mozgásterük. Igaz, hogy mindent sokkal előbb csináltak mozgásfejlődés téren de most nagyon lassan haladnak.
Volt olyan kislányuk is aki 3 évesen nem tudott mászni. Nem tudta mi az a mászás. 8 hónaposan járt.
Lehet ez véletlen egybeesés vagy ők halgattak a védőnőre.
Nem 15, hanem 18 (!) hónapos koráig van ideje elindulni.
Nekem volt egy gyors és egy abszolút átlagos mozgásfejlődésű babám. Utóbbi 13 hónaposan indult el. Soha fel sem merült bennem, hogy ez baj lenne, mondjuk a védőnőben sem. Láttam rajta már pár hónaposan is, hogy ő nem olyan erős, masszív, mint a bátyja volt babakorában (ő 11 hónaposan már szaladt), biztosra vettem, hogy "ráérősebb" lesz. És nem használtunk se kompot, se karámot, semmi ilyesmit. Nem is értem, a karám mégis miben segítené?!
Nyugodtan hagyd a saját ütemében fejlődni, a védőnőnek meg szépen bólogass mindenre, hadd legyen nyugodt a lelke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!