Egyedülálló kismamák! Szerintetek érdemes szólni az apukának hogy program császárom lesz?
#41!Jaj, azért ne haragudj, azt tényleg bele akartam írni, csak elfelejtettem, hogy kivétel ez alól, ha már régóta ismered az illetőt. Az teljesen más. Nekem is van egyetlen ember, akiért már bőven a terhesség előtt oda voltam, szóval szoktam ezen gondolkodni, hogy igen, vele összejönnék, de nagyon biztosnak kéne benne lennem, hogy ő is ezt akarja, mert azért neki még lehet vérszerinti gyereke mástól. Nem tudom, lenne-e jogom elvenni ezt a lehetőséget tőle. A másik meg a gyerek. Attól, hogy én szerelmes vagyok belé, azt nem tudom, milyen apa lenne. Szóval nem tudom, adnék-e rá lehetőséget, vagy csak egyszer majd, ha úgy látom...
De nekem nem is kell elgyászolnom senkit. Viszont azt is mérlegeld, hogy neked nincs ilyen "egyszer majd" lehetőséged, ha most hagyod, hogy a biológiai apa legyen az apja. Akkor már hiába nevelné a jelenlegi párod tiszta szívéből sajátjaként, már nem teheti.
Ami meg a szexet illeti...le a kalappal előtte. Én is ugyanígy el vagyok tiltva az elejétől, mint te(nem mintha nekem lenne kivel😂),de sokat gondoltam arra is, milyen szürreális lenne így összejönni vele. Lássuk be, terhesen más gyerekével, szex nélkül... hát, nem lennék egy főnyeremény.🤣 Szóval, bántás nélkül, te se vagy az. Ha így is kellesz, akkor ott van érzelem.
Tehát nem, nem "kell" rendezni, ki az apa. Ha senki, akkor a gyerek3 éves korában keres fel a gyámhatóság, hogy rendezd a gyerek családi jogállását, vagy mit. Ha addigra a párod vállalta, akkor az "eredeti apa" így járt. Nem gondolhatja meg magát, mert ahhoz az kéne, hogy nem tudott a gyerekről. De ha 22 hetesen hagyott el, akkor ez nyilván nem opció. Én a helyedben, most nem erőltetném, hogy vállalja, nem ér annyit az a pártízezer. Ha meg a jelenlegi párod annyira szeretné a nevére venni, akkor úgyse járna, hisz neki kéne eltartani veled a "közös" gyereketeket, mintha vérszerinti lenne. Ezt most is megteheti. Legalább kiderül, mennyire gondolja komolyan. Egyáltalán tisztában van-e vele, hogy az ilyen kötelességekkel is jár.
#42! Hol olvastad, hogy normális? 🤦🏽♀️ A pasi nyilván nem szerette és egy szaralak. Az ő komolyságaban nyilván nem kételkedtem, mivel egyértelmű, a kérdezőnél viszont nem. Meg a pasi nem is visz haza senkit az újszülött gyerekéhez. Persze, hogy nem ugyanaz. Ha ő nevelné, akkor azon akadnék ki, mivel az írásom nagyrészt a gyerekről szólt, függetlenül attól, hogy milyen nemű neveli. A pasi jelen állás szerint nem fog nevelni senkit. Illetve, de. Az új csajának a gyerekét. Ezért azt a csajt se tartom normálisnak, csak az nem tartozott a kérdéshez. De nem azért, mert nő🤦🏽♀️ Hanem, mert ő neveli a kiskorú gyerekét.
Ami igaz is, a nevére venné, de majd évek múltán felbukkan a vérszerinti apja mert meggondolja magát és akkor meg már élne a jogaival - ilyen nincs.
A "vérszerinti" apuka a gyerek féléves koráig kérhet vizsgálatot. Amennyiben addig nem él a jogaival, így járt.
Olyan nincs, hogy majd 4 év után felbukkan és követeli a vizsgálatot vagy bármi. Jogilag az a gyerek nem lesz az övé, hiába vergődik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!