Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Piroska név tényleg öreg nénis?

Piroska név tényleg öreg nénis?

Figyelt kérdés
Piroska név nagyon tetszik és sok gyakoristól olvastam, hogy ők ezt csak öreg néniken tudják elképzelni meg hogy egy kisbabának nem való, mert túl felnőttes név. Valóban így van? Manapság mennyire vállalható ez a név?Beceneveket tudtok mondani?

ápr. 16. 00:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%
Öreges az egy dolog,de nagyon csúnya. Biztos beleőrülnék,ha így hívnának. Eleve kezdjük ott, hogy utálom a pirosat.
ápr. 16. 08:42
 12/23 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nagyon aranyos név, simán adnám a kislányomnak, ha nem más lenne a favorit. :D hogy idős nenikre asszocialnak sokan, az más kérdés. Nekem pl a 80+os nagymamám Piroska, szóval igen, van benne valami, de attól szerintem simán vállalható kislánynak is, pl a Piroska és a farkas miatt nem csak öreg nenikre kell gondolni, hanem cuki gyerekre is😊😊
ápr. 16. 08:59
 13/23 anonim ***** válasza:
42%

Az intézmenyben ahol dolgoztam volt ovi és bölcsi is.

Az oviban volt egy Piroska nevű kislány. Állandóan cseszegették a gyerekek, hogy "Vigyázz, megesz a farkas!" "Jön a farkas!" "Vigyázz Piroska, mert elvisz a farkas!"

Én kisgyermeknevelőként dolgoztam, de kb havonta kétszer az óvónénikkel együtt igyekeztünk beszélni a csúfolodó gyerekekkel. Sokszor láttam sírni szegény kislányt. Néha már inkább behívtam a bölcsibe, hogy "segítsen" nekem a kicsik körül.

Ez most nyilván egy sarkallatos példa volt. Csak gondoltam elmesélem. Minden nevet lehet csúfolni, de az ilyen típusú nevek még egyszerűbb céltáblák.

ápr. 16. 10:16
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy Piroskát ismerek, ő sem néni, hanem még gimiből ismerek, 30 körüli. Rá emlékeztet ez a név, nekem nem kifejezetten öreges.

Pl. a már említett Róza sokkal öregesebb nekem, aztán mégis népszerű.

ápr. 16. 15:09
 15/23 anonim ***** válasza:
21%

Számomra ezzel a névvel az a fő probléma,hogy egy konkrét,élénk színt jelent,egy olyan színt,amit sokan nem kedvelnek. Nekem szabályosan fejfájásom van a piros színtől,ruhában nem hordanám,lakberendezésben is kizárt. Ha így hivnának,komolyan fejjel mennék a falnak és első dolgom lenne megváltoztatni.

Szóval ennél a névnél szerintem külömösen nagy az esély,hogy nem tud vele azonosulni a viselője. A Hajnalka,Rózsa pl azért jobbak,mert ezek a szavak mindenkiben pozitív asszociációt keltenek és minden korban,minden kultúrában a szépséget megtestesítő szavak voltak. A Piroska meg semmilyen pozitív asszociációt nem hordoz. Még megjegyzem,hogy tini koromban ismertem egy Piroskát,aki tele volt jó sok piros pattanással...komolyan sajnáltam szegényt,hogy még a neve is ez.

ápr. 16. 15:53
 16/23 Hermit moldovenesc válasza:
100%

Ha már a színeknél tartunk, a pirosnak van a legerősebb óvó-védő ereje a magyar néphit szerint. Ezért kötnek még mindig piros fonalat a babák csuklójára vagy hordanak piros ruhadarabot betegség esetén a hagyományőrző közösségekben.

De ettől és az összes kommenttől függetlenül: csak magadra és a megérzéseidre hallgass, ha nevet szeretnél választani a kislányodnak! Nem véletlen tetszik neked a Piroska név. Lehet ő is ezt szeretné, mégha most ez nagyon ezoterikusan is hangzik...

Korábban én is csak ritka, különleges nevekben gondolkodtam, ha a névválasztás szóba került, voltak kedvencek, meg még nagyobb kedvencek. Erre most, várandósan, egy teljesen átlagos (mások szerint unalmas és öreges) név mellett maradtunk a párommal, mert volt egy kellemes érzésem, amikor a Szilvia nevet terhesen meghallottam...mintha "ez lenne a babám neve", holott korábban sosem fogott meg. Szóval, csak magadra és a babádra hallgass! :)

ápr. 16. 20:25
 17/23 anonim ***** válasza:
Azért csínján az ezo hülyeségekkel is. Én nemrég változtattam utónevet,mert utáltam az eredetit (nem Piroska volt). Több,mint 2 évtizedet éltem vele és egyszerűen ki nem állhattam. Sokaknak nincs bátorsága változtatni és leélnek egy életet úgy,hogy nem szeretik a nevüket.
ápr. 16. 20:34
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
17# én se szeretem az utonevem, de nem amiatt nem változtatom meg, mert felek, hanem mert valahogy úgy érzem, a teljes személyiségemet vesztenem el vele. :D én elvagyok vele, nem ettől boldog/nem boldog az ember szerintem. :)
ápr. 16. 20:42
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
18, pedig de. Úgy értem,ezerszer jobb a kedvenc neveddel élni,mint egy olyannal,amit nem szeretsz. Én nem érzem úgy,hogy bármit veszítettem volna egy olyan névvel,amit eleve nem éreztem rám illőnek. Inkább sajnálom az éveket,amik úgy teltek,hogy egy "nem szeretem" néven szólítottak.
ápr. 16. 20:54
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nem öreges és nem is csúnya név.

Az öreges nevek inkább Erzsébet, Mária, Magdolna, Terézia, Borbála, Emőke stb. Na ezeket nem adnám.

ápr. 16. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!