Mikorra alakul ki a kézdominancia?
Figyelt kérdés
Jobbal ír, mert úgy lett tanítva, de ballal is tud. Rajzolni/festeni felváltva használja a kezeit. A poharat bal kézben tartja, az üveget jobban. Enni is változó melyikkel eszik és az evőeszközök tartása is változó.ápr. 14. 15:48
1/7 anonim válasza:
Óvodás korban már látszik általában. Ha nem alakul ki domináns kéz, az rossz jel, de nem lesz minden gyerek problémás, akinél nem alakul ki.
2/7 anonim válasza:
Még azt akartam írni, hogy önmagában az, ha nem a domináns kezével ír, nem olyan nagy baj. Az átszoktatásnál a kár nagy részét az erőltetés, meg a sikertelenség okozta traumák jelentik. Én is tudok a nem domináns kezemmel írni, mert szabad akaratomból, hobbi jelleggel megtanultam. Semmi bajom nem lett tőle. De például fali táblára, flipchartra nagy betűkkel előtte is tudtam írni mindkét kezemmel.
3/7 anonim válasza:
"Jobbal ír, mert úgy lett tanítva" Mikor jutunk már el oda, hogy nem erőltetjük a jobbkezes írást???
4/7 A kérdező kommentje:
már elmúlt iskolás
ápr. 14. 17:13
5/7 A kérdező kommentje:
sulis korára se alakult ki
ápr. 14. 17:13
7/7 anonim válasza:
Ha 5 éves korára nem alakult ki, akkor ki kell alakítani (ez a szakmai állásfoglalás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!