Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj lesz ebből, ha ennyire...

Baj lesz ebből, ha ennyire nem érdekel a dolog? Mikor alakul ki az anyai szeretet?

Figyelt kérdés
Lassan már belépek a 6. hónapba és valahogy nem érzem azt a lelkesedést, mint ami kellene. Én egy időben úgy gondoltam, hogy nem szeretnék gyereket. (Önző vagyok, csak nyűg lenne, nem akarok én ezzel foglalkozni transzgenerációs dolgok miatt...) Majd mikor a férjemmel összejöttünk, úgy voltam vele, nem lenne rossz, meg úgy is mindenhonnan ez folyik. Ez a tipikusan aranyos, csak ne nekem kellejen vele foglalkozni. 6 év próbálkozás után, már mikor elengedtük a dolgot, terhes lettem. Egy pipa, hogy ezt is teljesítettem. De nem érzem azt a dolgot, amit kellene. Sűrűsödnek a vizsgálatok, a védőnő is állandóan magyaráz és kezd idegesíteni. Kezd nyűg lenni. Főleg, hogy egyedül vagyok/leszek mindenre. Nincs segítségem, a férjemet leszámítva. Simogatom, érzem, hogy rugdal, hogy ott van. De még is vannak dolgok, melyekkel szívesebben foglalkoznék. Félek, hogy olyan leszek, hogy alapvető dolgokat megadom neki (hogy ellátom, etetem), de többre nem leszek képes és nem is akarnék (hisz gyerekként én is így nőttem fel).
2023. aug. 29. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Menni fog. Èn ezt èreztem 9 hónapon át. Mèg akkor is mikor befeküdtem indításra. De amikor megláttam Őt az leírhatatlan. Nem foghattam őt akkor meg, mert elvittèk, sok magzatvízet nyelt. Ez szörnyű èrzès volt. De mikor 1 óra múlva behozták megmutatni, a világ legboldogabb embere voltam.
2023. aug. 29. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Akkor mi a retkes f@sznak kellett ez a gyerek????? Szerencsétlen, ugyanolyan tropa lelkületű lesz, mint az anyja.
2023. aug. 29. 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

Az idióta 2-esre ne is hallgass, ha neki lenne gyerekszüléssel tapasztalata és szerető anyja lenne a gyerekeinek, le nem írt volna ilyet.

Én azt mondom, túl nagyok az elvárásaid, a kételyeid viszont természetesek. Akárhonnan nézzük, egy babát kihordani, megszülni, majd pláne felnevelni hatalmas feladat, embert próbáló kihívás, tehát persze, hogy fél tőle az ember. Az is teljesen természetes valahol, hogy nem érzel most semmi áradozó rajongást, én úgy gondolom, nem kell ezt "automatikusan" érezni ahhoz már terhesen vagy éppen a babázás elején ahhoz, hogy jó anya legyen valaki. A szeretet sokféle lehet. van, hogy meglátod vagy valami történik akár hónapokkal később, és rádöbbensz, hogy mennyire szereted, van, hogy egész fokozatosan jön az érzés, mert eleinte nem volt meg. ne feledd el azt sem, hogy a testben lezajló különböző hormonális folyamatok is nagyon tudják befolyásolni az érzelmeket, hangulatokat, és bizony a kötődést is. (Egy példa: a szüléskor felszabaduló oxitocin hormon többek között a kötődést is beindítja.) Tehát egyrészt nem vagy semmiről lekésve, most bőven elég, ha teszed, amit a legjobbnak gondolsz mindkettőtök számára, és próbáld meg kevésbé stressznek megélni. Majd lesz, ahogy lesz, a kételyeid önmagában nem vallanak sz@r anyára, hisz igenis foglalkoztat a dolog, törődsz vele már most. :) Ne parázz rá. Érdemes stresszoldó dolgokat csinálnod, meg különben is, megérdemelsz egy kis önkényeztetést. ;)

2023. aug. 29. 11:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az is, hogy 180 fokos fordulatot veszel, de az is lehet, hogy úgy fogod érezni, tönkretette az életed. Amit tudatosítanod kell magadban, hogy ti vállaltátok, nem ő akart megszületni. Ő nem érezheti azt, hogy nem igazán akarták.
2023. aug. 29. 11:16
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
2-es válaszolóval egyet kell értsek. 2 gyerekem van de nem azért szültem hogy az elvárásoknak megfeleljek és a listámon ki tudjam pipálni mint elvégzett feladatot. Szörnyű meg olvasni is.
2023. aug. 29. 11:57
 6/9 anonim ***** válasza:
92%
Itt a baj, hogy nem is akartál, csak hogy legyen... most komolyan ennyi eszed van?
2023. aug. 29. 12:03
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
De mi a f/szért nem lehet kihúzni időben, vagy ha az nem megy, elvetetni, ha amúgy nem akarsz?
2023. aug. 29. 12:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, az anyai szeretet, tetszik vagy sem, nem olyasmi, ami magától "kialakul", hogyha te nem igazán akarod, ellenállsz. Valószínűleg neked küzdelmesebb lesz ez az egész, mint másnak, mert tulajdonképpen te nem akartál gyereket. Lehet ezt szépíteni, de erre számíts. Az jó, hogy világosan látod és nem mentegeted magad, de ne ringasd magad abba az illúzióba se, hogy egyszer csak "átkattansz". Ez nem kapcsoló, hogy átkattanjon. Az anyaság kemény munka, es nem, nem mindenki szereti meg, azok pláne nem, akik nem is akarták. Igen, egyelőre ugy fest, olyan leszel, mint a szüleid, ha nem dolgozol magadon.
2023. aug. 29. 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség alatti és a szülés utáni időszak teljesen más. Nem is ismered a babát, csak néha rúg egyet, cuki, de ilyenkor még nincs meg az a kötődés ami akkor lesz ha megszületik. Majd ha szülés után sem szereted meg (nem azonnal, pár hét múlva), akkor az már probléma, egyenlőre nem foglalkoznék ezzel a helyedben.
2023. aug. 29. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!