Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a férjem...

Ernyő kérdése:

Miért van az, hogy a férjem kissé, számomra furán áll a baba körüli teendőkhöz? Itthon nem pelenkázza,nem fürdeti,nekem kell felöltöztetni is ha megyünk valahova. Ha be kakil szól, hogy menjek mert cserélni kell.

Figyelt kérdés

A fürdetésre rá kérdeztem azt mondta ez az én dolgom nem az övé mert én vagyok itthon. De én ezzel nem tudok egyáltalán azonosulni. Egyébként imádja a kisfiúnkat, játszik vele,el viszi de igazából nem azért hogy mondjuk pihenni tudjak, hanem hogy takarítsak, ugyanis a háztartásban sem segít. Nem értem miért van ez,hiába kérdezek rá,normális választ nem ad rá.

Más is járt már így? Nem tudom mit tehetnék, csak iszonyatosan fáj ez a hozzáállás.

ápr. 9. 22:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnálom. Tényleg nem értem miért ilyen bunkó valaki a saját feleségèvel. Miért nem fogja fel h ha ő is kiveszi a részét akkor több idő jut együtt másra.
ápr. 10. 11:02
 22/34 A kérdező kommentje:

#20#

Egyenlőre fogalmam sincs hogyan kellene ezt a problémát megoldani. Többször próbáltam már vele erről beszélni, de igazából teljesen felesleges volt. Nekem az nem logikus, hogy azért nem fürdet meg pelenkáz mert ő dolgozik és én vagyok itthon, nem csak magamnak akartam szülni.

De sajnos nem igazán fogja fel mi is a problémám. És akkor nem érti miért nincs kedvem esténként "mást" csinálni. Pedig már mondtam, ha többet segítene akkor talán nagyobb kedvem lenne máshoz is. De sajnos nem változott semmi,ugyan úgy nem segít.

ápr. 10. 15:27
 23/34 anonim ***** válasza:
28%
Amigy akik azt írják ,hogy költözzön el dobja ki,stb.Úgy bírom az ilyen kiba...ott okosakat.És mégis hová ???Anyák szállásáta max.Csodás lenne
ápr. 10. 17:01
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Mert a "beszéld meg vele" tanácsok olyan célravezetők, igaz?

Írtam a párterápiát, amikor szakértő segít a kommunikációban, hiszen a felek nem tudnak! Azért íródott a kérdés. De le vagyok pontozva, még reakció sincs rá. Mert ugye a terápia ciki, mert mit fognak gondolni. Hát akkor egye mindenki, amit főzött.

ápr. 10. 17:05
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok. Kérdező, ezt a problémát meg kellett volna előzni, azzal, hogy kommunikáltok a gyerekvállalás előtt, amikor a házimunkából SEM vette ki a részét. Azért nem érti, mi a gondod, mert eddig te ezt a szerepkört és munkabeosztást elfogadtad zokszó nélkül (vagy max. néha veszekedtél emiatt, de alapvetően semmit nem tettél, hogy komolyan vegye, hogy rávedd a változásra, hozzámentél, gyereket vállaltál vele stb.), az ő fejében tehát logikus, hogy ez továbbra is így legyen, beleértve mostmár a gyerek körüli teendőket is. És ne legyenek illúzióid, ugyanígy fog maradni ha visszamész dolgozni.

Most már sajnos kényszerhelyzetben vagy a gyerek miatt, mert annyiban igaza van a 23-asnak, hogy gyerek nélkül könnyebben tudnál az asztalra csapni, és adott esetben lépni, de sajnos el kell mozdulnod az értelmesen érvelő beszélgetéstől afelé, hogy amennyiben nem ez történik, akkor részedről te ezt és ezt fogod tenni. És mivel nem látunk bele az életetekbe ezt neked kell felmérned, és meghatároznod, hogy mik a feltételek, amiket szeretnél elérni (konkretizálva, pl. heti 2x férjedé az esti rutin, hétvégén ezt és ezt a házimunkát ő végzi stb.) és mit teszel ha ez nem történik meg. Igen, végső esetben az elköltözés és válás is opció lehet.

A másik lehetőség, hogy így fog folyni az életetek a következő 30-40 évben.

Párterápia ez esetben elég reménytelennek tűnik, már csak az is, hogy elmenjen veled oda, de még ha beleegyezik is, kétséges a kimenetel, esetleg egy próbát megér.

Mennyi idős a gyerek? Bölcsi, munkába visszamenés mennyire opció? Akkor lenne egy új platformod, ahonnan tudnál küzdeni.

ápr. 10. 18:09
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

23, és ha holnap azt mondaná apuka, hogy lelép, mert becsajozott, akkor mit csinálna a kérdező?

A csapból is az folyik 20 éve, hogy úgy vállaljon az ember gyereket, ha maga is el tudná tartani. Akkor lehet változtatni az ilyen elcseszett helyzeteken. De az is lehet, hogy a kérdező mehetne lakni a szüleihez, bár nyilván nem menne, mert látszik, hogy itt kipanaszkodja magát, de amúgy már beletörődött, megfelel ez neki, cdak a látszat élete nem boruljon fel.

ápr. 10. 18:47
 27/34 A kérdező kommentje:
Nem tudok a szüleimhez menni, nem olyan a kapcsolatunk. Nincs olyan támogató családi hátterem sajnos. A párterápia egyébként jó lehet, bár szerintem a férjem ebben biztosan nem lesz partner. Viszont jó lenne ha nem csak tőlem hallaná, hogy a gyerek körüli teendőkhöz való hozzáállása minden csak nem normális. Felvetem neki, végül is mi történhet, maximum azt mondja, hogy nem.
ápr. 11. 06:52
 28/34 anonim ***** válasza:
31%
És azzal mi oldódik meg ha azt mondja a lusta leszarom kandúrod, hogy nem?
ápr. 11. 09:19
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

27-es: akkor sajnos az is lehet a dolog mögött, hogy pontosan tudja ugyan, hogy a nézetei mennyire elavultak, és a mai világban és körülmények között általában igazságtalanok is a nővel szemben*, tudja azt is, hogy csapdában vagy, mert így viszont a családi háttered, támogatásod kiesett, nincs hova menned, nehezebben tudsz feltételeket szabni ("ha nem így és így lesz, akkor ezt és ezt csinálom/nem csinálom). A ház közös legalább?

Felvetheted neki a tanácsadást, de azok alapján, amiket leírtál a reakciója a kinevetéstől az aggresszióig minden lehet, az ilyen típus nagoyn nem szereti, ha a feleség kezdi felismerni, hogy nem feltétlenül így kellene menni a dolgoknak, elkezd körülnézni, körbekérdezni (az ő olvasatában "kiteregeti a szennyest"). Ő szülei, testvérei, sógoraid/sógornőid az ő oldaláról is ezeket az elveket vallják, e szerint élnek?

A nincs kedved "máshoz" esténként, mert kimerült vagy jogos, de ő ezt úgy fogja lefordítani magának, hogy miután ő rommá dolgozza magát a család jólétéért, te még a feleségi kötelezettségednek sem teszel eleget, ugye.

Nekiállhatsz "zsarolni", hogy oké, ha a gyerek körüli teendők mind rád maradnak (nem írtad mekkora a gyerek, de akkor jönnek majd az igazi nehézségek ha elkezd mászni és járni), akkor nem főzöl, nem mosol stb., újra kell osztani a feladatokat - ha szerencséd van puffogva, de enged valamennyit, ha nem, akkor kimutatja a foga fehérjét.

*

- nem tudja a férj egy keresetből eltartani a családot, a nőnek is vissza kell menni dolgozni, mégis a háztartás és gyerek körüli teendők rajta maradnak túlnyomórészt,

- a legtöbb esetben az "én a férfimunkákat végzem" kitétel nagyon nem igazságos, hiszen - nagy gazdaság hiányában - tökre nem ugyanaz a kategória 2 hetente füvet nyírni, havonta lemosni az autót, félévente kipucolni az ereszcsatornát stb. mint a MINDENNAP elvégzendő, az elvégzés után fél óra után újratermelődő lakásban esedékes feladatok, pl. konyhai pult és mosogató rendbentartása, felporszívózás 2 gyerek és egy kutya mellett stb.,

- a nagycsalád, egymás közelében élő barátok, távolabbi rokonok egymást segítő köre és a széles körben alkalmazott, fizetett segítség (az átlagpolgár vagy paraszt is _tudott_ és vett is igénybe rendszeresen segítséget a még nála is szegényebb rétegből, sokszor kaja/lakhatás ellenében) eltűnt a közösségekből, soha nem volt még ilyen egyedül egy nő a gyereknevelésben/háztartásvezetésben.

ápr. 11. 11:29
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem furán viselkedik hanem egy f...szparaszt - röviden.

miért szültél? Ne mondd, hogy eddig nem volt ilyen, mert de, ilyen volt.

ápr. 11. 16:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!