Tényleg mindenkinek a saját gyereke a legszebb, legjobb, legtökéletesebb?
Úgy értve, hogy amikor ott vannak mellette más gyerekek, akik potenciálisan valamiben jobbak, szebbek, cukibbak, akármi, akkor is úgy látja, hogy márpedig az enyém a legjobb mindenben?
Két kicsi lányom van, a nagy ovis, de a csoportjában láttam a kislányokat, és tudom, hogy gonosz dolog, de akkor is úgy látom, hogy márpedig az enyém a leggyönyörűbb mindközül. Látom, hogy van, aki magasabb, hosszabb a haja, mittudomén, de a korosztályában ettől függetlenül úgy látom, hogy bizony ő a legszebb a csoportban. A kicsinél ugyanez, játszótéren látok más ~1,5 éves gyereket, és azt látom, hogy az enyémnek nagyobb a szeme, kerekebb az arca, arányosabb a teste, akármi, szóval nem azért, merthogy jajj, mennyire gyönyörű, de tényleg azt látom, hogy ő a legszebb 1,5 éves kislány a környéken. És felmerült bennem, hogy vajon más szülő ugyanezt tapasztalja a saját gyerekeivel? Hogy látja a különbségeket, de ennek ellenére is ránéz a sajátjára, és azt látja, hogy márpedig hiába ugrik nagyobbat a másik, rakja a kirakóst ügyesebben a másik, göndörebb a haja, nagyobb vagy kékebb a szeme, bármi, attól még az övé a létező legyügyesebb, legszebb, leg... az összes hasonló korú közül?
Most nem azért, látok más cuki és szép és ügyes és aranyos hasonló korú gyerekeket a környéken, de mindig az van bennem, hogy "de az enyém bezzeg..". Másnak is pontosan ugyanez az élmény lehet, amikor az én gyerekeimre néz? :D
Nyilván ilyet élőben nem kérdez senki, szóval anonim érdekel, hogy tényleg ennyire "vakok" vagyunk szülőként?
20 , vagy épp megvannak megukkal elégedve. A kutyát nem érdekli hogy te rondának látod ha ő saját magával még van elégedve. És attól függetlenül hogy te rondának látod más szépnek is láthatja. Az hogy kinek ki és mi a szép azt nem a realitás dönti el.
Herótom van az ilyen emberektől.
Reálisan nézem én is.
Gyönyörűek a lányaim, de nyilván vannak "még jobban", meg "legesleg", bár nem érdekel.
Legjobb, legtökéletesebb?
Miben? Mikor még így is egyenként nézve másban jók, mindnek máshoz van érzéke.
És nem vagyok elfogult, én le merem írni, hogy a mozgáshoz sajnos egyiknek sincs, mondjuk amennyi hajlandóságuk van, nem csodálkozom rajta 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!