Akiknek az első gyerekük “tökéletes” bemertek vállalni még egyet?
Nehezebb időszak nálunk is volt, úgy az első 3 hónap. Iszonyat hasfájós, extrém sokat sírós, csak kézben ringatva alvós baba volt ekkor.
Miután a hasfájás elmúlt minden könnyű lett, ezalatt azt értem hogy végig alussza az éjszakákat, akkor is ha fogzik, akkor is ha beteg. Napközben van egy kialakult rutinunk, így nappal is alszik 2 órat kb ezalatt tudok főzni, edzeni, kicsit feltöltődni vagy épp takarítani.
Igényli a társaságot, egyedül csak keveset játszik el, de van hogy elszöszmötöl magának 20 percet mondjuk. Ismerőseimmel beszélve rájövök hogy szerencsések vagyunk a kisfiúnkkal ( 1 éves lesz ). Régebben kettő gyerekkel képzeltem el az életemet, de most úgy érzem hogy még egyszer ilyen szerencsénk tuti nem lesz. Kényelmesnek érzem így az életem, egyáltalán nem hiányzik a nagyon kisbabás korszak. Viszont a kisfiamat sajnálom, hogy testvér nélkül fog felnőni. Már csak azért is mert imádja a gyerekeket, sokat hordom is társaságba.
Aki hasonló helyzetbe volt végül egyke maradt a gyermeke? Ha esetleg van köztetek akinek nem volt testvére hogyan éltétek meg?
Szerintem nem való mindenkinek testvér, most úgy érzem az én gyerekem pont az a fajta akinek jobb lenne testvérrel az élete. Nyilván csak azért nem lesz második gyerekünk, hogy neki testvére legyen.
#20 vagyok, elküldte, bocs.
*Rengeteg sírás, küzdelem, nonstop az ölemben cicin, nem lehetett letenni soha.
Megkésett fejlődés, idegrendszeri éretlenség (szülés problémás volt), és még sokminden más, nem olyan volt, mint a testvérei.
Azóta van SNI-s papírja (konkrét diagnózis még nincs), meg sok lemaradása, fejlesztést kap, de nem könnyű vele haladni se, mert iszonyatosan makacs, és nagyon sok idő, mire elfogad valakit.
Idén 6 éves lesz.
Nyilván ez talán egy szélsőséges eset, és én mindig azt mondtam, ha ő születik elsőre, valószínűleg nem vállalok többet. Dehát nem így történt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!