Gyerekülést első ülésre bekötni mennyire biztonságos?
Figyelt kérdés
Nem hordozót, hanem rendes gyerekülést menetiránnyal szemben. És ott utaztatni egy 3 évest. Tudom, hogy a kresz nem tiltja. De mennyivel veszélyesebb pl egy balesetnél, mintha hátul ülne? Vagy teljesen mindegy?2022. ápr. 30. 10:02
1/16 anonim válasza:
Ha kikapcsolható a legzsak csak akkor ulhet elore.
Na most legbiztonsagosabb helye az autoban hatul középen van. Ez pl 2 gyereknel kapasbol kivitelezhetetlen. Frontalisnal nyilvan rosszabb ha elol ul, de esely az oldat utesnek is van, es ha hatul pont annal az ajtonal ul, az is komoly tud lenni..
2/16 anonim válasza:
én semmiképpen sem tenném előre.
a legbiztonságosabb hely pedig a sofőr mögötti, nem a középső...
3/16 anonim válasza:
2, es nincs igazad!
Kisebb eselye van a serulesre kozepen, azutan a jobb szélső, azutan sofőr mogott.
4/16 anonim válasza:
Veszélyesebb, igen. Persze van az a helyzet, amikor muszáj.
Amit még érdemes átgondolni: ott szerintem nincs isofix csatlakozó a legtöbb kocsiban. (Lehet ebben tévedek.) És az isofixes ülések jóval biztonságosabbak, ha megnézed a törésteszteket.
5/16 anonim válasza:
A legbiztonságosabb ülés a bal hátsó és hátul középen. Mivel az isofix nem köthető be középre, nyilván a legjobb ha van isofix és a vezető mögé van bekötve a gyerek. Ezek alapján biztosan nem kötném előre. Inkább adok kifestőt, játékot, nasit vagy akár tabletet a kezébe, minthogy előre tegyem.
6/16 anonim válasza:
Youtubon van par teszt video fent, azokban a helyes bekotes is szoba kerul. Erdemes megnezni parat, igy latod te is mi a különbség elöl-hatul, jobb-bal-kozep, isofix vagy anélkül
7/16 anonim válasza:
Az anyósülésnek rosszabb a statisztikája. De azt is vedd figyelembe, hogy jobban vagy kevésbé vonja el így a figyelmet a vezetéstől. A legbiztonságosabb, ha nincs baleset :-)
8/16 anonim válasza:
Statisztikailag egy utkozesnel rosszabb az a hely, mintha hátul ülne. Viszont pl az én gyerekem hátul rosszul van, ha országúton megyünk, márpedig 15-20 km-t gyakran megyünk. Ha egyedül megyek vele, nekem nagyobb rizikófaktor lenne, hogy hátul ül, rosszul van és sír, mintha mellettem ül, nincs baja, és tudom az utat figyelni.
9/16 anonim válasza:
Nem tenném előre!Legveszélyesebb hely.De miértis tennéd előre?Amugy én ugy tudom h.előre csak háttal szabad rakni és akkor is csak úgy ha kikapcsolhato a légzsák.
10/16 anonim válasza:
#9, szerintem régen volt így. Most már az a szabály, hogy "gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve" kell a gyereket szállítani. Elöl is lehet, ha megfelelő az ülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!