Más gyerekére rászólni, ha nálad van? Ti hogy kezelitek ezeket?
Tudom megosztó téma, de 2 kisgyerekes szülőként elég sokat mozgunk évek óta kisgyerekes körökben és döbbenet mennyi ember hagyja pl a házát is leamortizálni a gyerekek által csak azért mert gyerek. Láttam már több helyen, hogy gyerekek a falra firkálnak (elképzelni se tudom, ilyen hogy jut eszébe egy gyereknek is vagy a szülő hogy engedi, ha egyszer is megesik oké, de olyanokat hogy a komplett ház ki van rajzolva.. volt facebook csoportban is egyszer erről poszt, egymásra licitáltak kb az anyukák kinél van több firka a falon) vagy a bútorokra firkálnak, csokis maszatos kézzel fogdosnak mindent stb sorolhatnám
Nálunk ilyenek sose voltak, nem kell úgy élni mint egy múzeumban,de megtanulták a gyerekeim azt, hogy amiért megdolgozunk azt megbecsüljük, engem is így neveltek. Nem azért veszek meg egy 700 ezres kanapét, hogy összefilctollazzák, van színezőkönyv, van lap, van tábla, van rajztábla, van kint járda krétával, nem a bútorokat kell firkálni.
És sajnos itt szoktak jönni az ellentétek.. amúgy szeretek vendégül látni bárkit, szeretek sütni főzni készülni, de sokszor kellemetlenül érint, mikor hasonló típusú szülők jönnek a gyerekeikkel és nem tudom hogy kezeljem jól. Múltkor pl az 5 éves lányom szólt rá az egyik gyerekre,hogy nem szabad a falra nyomdázni, mert azt akarta..és beállt egy ilyen kínos csend, még nekem volt inkább ciki, mert úgy jött le mintha az én gyerekemnek minden tiltva lenne. Vagy egy másik hasonló barátnőm is mesélte, hogy az egyik ismerősénél múltkor rászoltak a gyerekére mert valami olyat akart a házban csinálni amit nem szabad és hogy de gáz, többet nem mennek akkor oda...És itt is kicsit magamra vettem, hogy akkor ezek után én se merjek rászólni a gyerekére majd ha jönnek? Nálam pl alap volt régen is hogy popsitörlő mindig volt nálunk ha másnál voltunk is, ha evett ivott a gyerek töröltem a szájukat, kezüket. Sokan ezt se csinálják látom, Kinder csokis kézzel rohangál a gyerek körben a házban, fogja a falat, a bútorokat mindent. Ilyenkor ciki ha én fogok egy kendőt és megtörlöm más gyerekének a kezét? Nem olyan rég egy gyerek már nagyobb (5 éves) lelökte a mosdó tetejéről a tök új szappanadagolót, nem tudom hogy, gondolom levette vagy nem tudom mi történt, azt is 5 ezer forintért vettem plusz minden tiszta szappan volt, akkor sóhajtottam egyet, de nem szóltam semmit, na anyuka ezen is bepipult, rohant vette fel a kabátját és mondta hogy na ők akkor most mennek is, ha ez ekkora gond és elrohantak, aztán idővel megbékélt, de ez is olyan, hogy most mit mondjak rá? Hogy szuper, semmi gond? Ezt kellett volna? Sajnálom hogy kijött egy sóhaj a számon, de én pl általában "idegen" helyen mai napig elkísérem a 5 és 7 éves gyerekeim a mosdóba, épp az ilyenek miatt is. Mondjátok hogy nem csak én vagyok ilyen, hogy amit lehet károkozást azért kivédem.
Az én házamban, az én szabályaim vannak, amik a vendégekre is vonatkoznak.
Akinek nem tetszik, na bumm nem jön többet. Az olyat mondjuk nem is bánom, ahol neveletlenek a gyerekek, és a szülő tojik rá.
10-es, a kérdező saját gyereke meg van nevelve, nem rombol, ha meg mégis, az nyilván a kérdező felelőssége. Az ellenben baromira nem és nem is köteles eltűrni, ha mások bsszák szét a bútorait.
Nem mellesleg egy “csak” 100 ezres kanapéban se tegyenek kárt. Mégis mit képzelsz?
"anyuka ezen is bepipult, rohant vette fel a kabátját és mondta hogy na ők akkor most mennek is, ha ez ekkora gond"
Ez azért döbbenet számomra. Ha a gyerekem idegen helyen lever/összetör valamit, legelőször azt nézem, hogy nem sérült-e meg ő vagy más, utána sűrűn elnézést kérve én takarítom fel a maradványokat, és megkérdezem, hogy az árát fizessem-e, vagy hozzak egy másik ugyanolyan dolgot legközelebb.
#23! Mit képzelnék? Ennyire szar a szövegértési képességed? Azt írtam volna, hogy a gyerekeim vendégségben rongálják a 700ezres kanapét? Szerintem nem. Nem is tudnák, mert minden barátnőmnek van annyi esze, hogy nem vesz, mert tudják, hogy kisgyermekeseknél mindig előfordulhat baleset. Pl.még nem biztos szobatisztasággal összepisili a saját gyereked mesenézés közben. De tudom, veletek ez nem fordulhat elő, mert csak a jól neveltségen múlik.😂
Az előző kommentemen se tudom, mit kellett töröltetni. Semmi rosszat nem írtam. Talán annyira szörnyű, hogy ÉN előrelatóan gondolkodom mosható festéken a konyhába??? Hú, de durva!
Kedves Modik! Igyatok egy kávét!😉
Mi lett törölve?
Én nem láttam törölt választ vagy lemaradtam? Mindegy.
De szerintem te nem érted. Igaza van annak aki azt írja, hogy 100 ezresben se kellene kárt tenni, nem az ára a lényeg..mint írtam 5,7 éves gyerekeim vannak, nem kicsik, miért ne vehetnék már amúgy drágát?
Az ha nem szobatiszta gyerek odapisil véletlen az baleset amúgy is, de az hogyha látom hogy a gyerekem szétolvasztott a kezében egy kinder csokit de eszembe nem jut a kezét megtörölni a nem a gyerek hibája nem??? Vagy hogy látom hogy szaladgál kezében a nyitott Kubus üveggel és nem veszem el tőle.
Szerintem te nem értetted meg igazán a kérdést.
A zsíros foltok nem jönnek le amúgy a moshatóról sem, az egész házunk totál Polifarbe Platinum moshatóval van festve, a zsíros nyom, a Kubu folt nem jön le róla pl :/ :)
#27! Egy kommentem, amiben írtam, mi volt.
De, elsőre is értettem, te nem érted. Úgy kezdtem a #10 kommentemben, hogy durvák a példák, amiket írtál. Egyáltalán nem tartom normálisnak, de nem is találkozom vele, mert normálisak a gyerekes barátaim. Ugyanakkor, ettől függetlenül, (nem tudom már, hogy írjam ennel magyarabbul), amíg kicsi gyerekeim vannak, a lakásom is úgy rendezem be a saját nyugalmam érdekében. ÉN nem vennék drága kanapét, mert tudom, hogy akkor is történhet vele baleset, ha egyetlen vendég se teszi be a lábát, a sajátom meg egy kis angyal. Erre írtam 1 példát a millióból. És nem, nekem nem mindegy, hogy a 100ezres megy tönkre, vagy a milliós. De mivel külön megjegyezted az árát, valószínűleg neked se.
Kisgyermek nevelő vagyok, én reflexből képes vagyok szólni.
Amúgy vannak szabályok az én házam az én váram akinek nem tetszik ne jöjjön, de szerencsére akik jönnek is kb ugyan azokat a szabályokat használják otthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!