Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más gyerekére rászólni, ha...

Más gyerekére rászólni, ha nálad van? Ti hogy kezelitek ezeket?

Figyelt kérdés

Tudom megosztó téma, de 2 kisgyerekes szülőként elég sokat mozgunk évek óta kisgyerekes körökben és döbbenet mennyi ember hagyja pl a házát is leamortizálni a gyerekek által csak azért mert gyerek. Láttam már több helyen, hogy gyerekek a falra firkálnak (elképzelni se tudom, ilyen hogy jut eszébe egy gyereknek is vagy a szülő hogy engedi, ha egyszer is megesik oké, de olyanokat hogy a komplett ház ki van rajzolva.. volt facebook csoportban is egyszer erről poszt, egymásra licitáltak kb az anyukák kinél van több firka a falon) vagy a bútorokra firkálnak, csokis maszatos kézzel fogdosnak mindent stb sorolhatnám

Nálunk ilyenek sose voltak, nem kell úgy élni mint egy múzeumban,de megtanulták a gyerekeim azt, hogy amiért megdolgozunk azt megbecsüljük, engem is így neveltek. Nem azért veszek meg egy 700 ezres kanapét, hogy összefilctollazzák, van színezőkönyv, van lap, van tábla, van rajztábla, van kint járda krétával, nem a bútorokat kell firkálni.

És sajnos itt szoktak jönni az ellentétek.. amúgy szeretek vendégül látni bárkit, szeretek sütni főzni készülni, de sokszor kellemetlenül érint, mikor hasonló típusú szülők jönnek a gyerekeikkel és nem tudom hogy kezeljem jól. Múltkor pl az 5 éves lányom szólt rá az egyik gyerekre,hogy nem szabad a falra nyomdázni, mert azt akarta..és beállt egy ilyen kínos csend, még nekem volt inkább ciki, mert úgy jött le mintha az én gyerekemnek minden tiltva lenne. Vagy egy másik hasonló barátnőm is mesélte, hogy az egyik ismerősénél múltkor rászoltak a gyerekére mert valami olyat akart a házban csinálni amit nem szabad és hogy de gáz, többet nem mennek akkor oda...És itt is kicsit magamra vettem, hogy akkor ezek után én se merjek rászólni a gyerekére majd ha jönnek? Nálam pl alap volt régen is hogy popsitörlő mindig volt nálunk ha másnál voltunk is, ha evett ivott a gyerek töröltem a szájukat, kezüket. Sokan ezt se csinálják látom, Kinder csokis kézzel rohangál a gyerek körben a házban, fogja a falat, a bútorokat mindent. Ilyenkor ciki ha én fogok egy kendőt és megtörlöm más gyerekének a kezét? Nem olyan rég egy gyerek már nagyobb (5 éves) lelökte a mosdó tetejéről a tök új szappanadagolót, nem tudom hogy, gondolom levette vagy nem tudom mi történt, azt is 5 ezer forintért vettem plusz minden tiszta szappan volt, akkor sóhajtottam egyet, de nem szóltam semmit, na anyuka ezen is bepipult, rohant vette fel a kabátját és mondta hogy na ők akkor most mennek is, ha ez ekkora gond és elrohantak, aztán idővel megbékélt, de ez is olyan, hogy most mit mondjak rá? Hogy szuper, semmi gond? Ezt kellett volna? Sajnálom hogy kijött egy sóhaj a számon, de én pl általában "idegen" helyen mai napig elkísérem a 5 és 7 éves gyerekeim a mosdóba, épp az ilyenek miatt is. Mondjátok hogy nem csak én vagyok ilyen, hogy amit lehet károkozást azért kivédem.

ápr. 5. 12:44
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak addig okoz gondot, ameddig nem találkozol igazán tepedelem rossz gyerekkel. Nálam legalábbis így volt, pedig én nem vagyok szigorú. A kutya az érzékeny pontom, magyar vizsla, de benti. Hiába szólok szépen, meg sem hallják, de még a szülők sem, hogy ne piszkálják. Türelmes, kedves állat, de nem szereti, ha az arcába csimpaszkova rángatják. Emiatt én már gond nélkül rászólok a szülőkre is. A saját gyerekeim nem bánthatják, más főleg nem.
ápr. 5. 13:32
 12/36 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok rohadt gazdag, fél évig spóroltam rá 100 ezrével, de ha már veszek valamit legyen normális, éppen elég hogy beköltözésnél mindenből olcsót vettünk és látszik is, minden esett szét 1-2 év után stb, mostmár ha bútort veszek normálisat veszek, ha egy évig spórolok rá akkor is.

Nekem is van gyerekem 2 is, felfogták az olcsó kanapénál is meg ennél is, hogy nem dörzsöljük bele a csokit meg társai.

Értem amit mondasz, de én azért mert gyerekem van nem akarok 10+ évig valami lelakott környezetben élni, mert gyerek mellé jóvan az.

Nagyjából épp erről szól a kérdésem, hogy azért mert gyerek van nem muszáj lelakott házban lakni.

ápr. 5. 13:34
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Én aztán pont leszrom másnál mi a szokás, nálunk a mi szabályaink érvényesek és kész. Akinek ez nem tetszik, annak ott az ajtó, viszlát. Van olyan barátja a nagyobbik fiamnak (hozzáteszem kislány, akik elvileg normálisabbak), aki annyi játékot kap, hogy az ablakon folyik ki, és nem értékel semmit, volt, hogy kivettem a kezéből a dolgokat, mert nekiállt hajigálni, és mondtam az anyjának, hogy akkor rászól, vagy megyünk ki a kertbe, mert nálunk a könyv és a kisautók nem hajigálni valók. Rá is szólt, szóval nem lett belőle sértődés, de inkább nem szoktam áthívni, játszótéren játszanak együtt. Az én fiaim tudnak vigyázni a játékaikra, baleset megesik, de szándékosan nem rongálnak. Másnál sem. Falra egyszer rajzolt másfél évesen a nagyobb, le tudtam radírozni, azon kívül már tudja, hogy papírra szabad és ha az asztalra kimegy a vonal, akkor le is radírozza. Tehát nincsen nálunk se tarthatatlan vasszigor, csak értékeljük, amink van és vigyázunk rá.
ápr. 5. 13:51
 14/36 A kérdező kommentje:
Szuper hogy írjátok ezeket, mert eddig UFO-nak gondoltam magam meg rossz szülőnek hogy én beszabályozom a gyerekeim, azt hittem csak én vagyok ilyen...
ápr. 5. 13:56
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem történt semmi ilyen, pedig az egyik gyerek baromi rossz, de mivel testvérem gyereke simán raszolnek, de ő sem firkal össze semmit. Szerintem ott hagyják a falra firkalni, ahol festés lesz, vagy van olyan falfesték, ami lemoshato, direkt gyerekeknek. Senki nem fogja hagyni, hogy osszefirkalja a falat, kanapét, elmebetegek járnak hozzátok.
ápr. 5. 14:00
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
A te hozzáállásod a helyes. Az a szülő dolga, hogy otthon(!) mit enged meg a gyerekének, de ha elmennek máshova, ott vendégek, és lesznek szívesek betartani azt, ami az adott háznál szokás - főleg ha ilyen alapvető dolgokról van szó, hogy nem rongálom meg másnak a tulajdonát. Ha ez nem tetszik nekik, vagy az nem tetszik, hogy rászólsz a gyerekükre és betartatod az alapvető illemet és viselkedési minimumot, akkor ne jöjjenek inkább vendégségbe. Majd jön más, normálisabb beállítottságú szülő, a normálisan nevelt gyerekével.
ápr. 5. 14:08
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
15# apósomnak második házasságából született egy kisfia. Pár évesen összefirkàlta a frissen festett falat a szobában. Gondolták akkor már mindegy , hagyták h az egész lakást végig firkàlja az ő magasságàban... Majs lefestik újra felkiáltással. Ha nem személyesen látom el sem hiszem. Ennek ellenére nálunk eszükbe sem jutott megengedni h a falunkra firkàljon. Azért az már tényleg durva lenne.
ápr. 5. 14:09
 18/36 A kérdező kommentje:

Pedig ha hiszitek ha nem, ez létező jelenség, nem ritka.

A sogornőméknél is évekig össze volt firkálva a fal a folyosón meg a konyhán, nem álltak festés előtt, évekig úgy éltek, pedig nem buták és nem is csövesek, egy nagyon is igényes család, anyukának pont takarító cége van. Amúgy a lakásuk tiszta, de ők is simán engedték a gyereket falra firkálni bármikor.

Barátnőméknél ugyanez, rajzolhatnak a falra, azt mondják majd 5 év múlva ha nagyok lesznek kifestenek, addig felesleges.

Ez nagyon sok gyerekes családnál megengedett.

Nálunk mosható Platinum festékkel van festve amúgy, de sajnos minden arról sem jön le tökéletesen sajna, de azért van ami tényleg szépen lejött nálunk is róla ha volt 1-2 folt)

ápr. 5. 14:09
 19/36 A kérdező kommentje:

10 éve is volt már a témában kérdés, nem újkeletű dolog:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

ápr. 5. 14:11
 20/36 anonim ***** válasza:
91%
Amikor a ferjem fia nalunk van, es atjon a kis baratja, bizony rajuk szolok, ha atmennek dilibe. Porognek, szaladnak, kiabalnak, neha mar sok. De amikor a ferjem fia van naluk, a kissrac szulei ugyanugy raszolnak, es ez igy van jol. Sot, ha a ferjemmel atmegyunk ennek a fiunak a szuleihez (barataink) es ott vannak mas gyerekek szulei, akkor ugyanugy minden szulo raszol az osszes gyerekre, ebbol szerencsere sosem volt problema.
ápr. 5. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!