Gyeden vagyok nov.4-ig gyest még kapnám kisfiam 3 éves koráig de a főnököm nem vesz vissza, munkanélkülire megyek akkor is megkapom a gyest?
A párod igényleje meg a gyest, te meg a munkanélkülit!
Igy mindkettőt kaphatjátok.
Utolsó vagyok, újragondoltam. Gyes mellett teljes munkidőben dolgozhatsz MÁSHOL, mint az eredeti állásod és ehhez nem kell felmondanod. Simán elmehetsz dolgozni.
Szóval ezt fontold meg. Ha lenne hol dolgoznod, akkor maradj az első állásban, maradj gyesen és dolgozz máshol.
Ha nem lenne hol dolgoznod, akkor szerintem nem praktikus felmondanod azért, hogy kapd a munkanélkülit x hónapig, mert mi lesz, ha lejár az x hónap? Nem kapsz majd semmit. Ha meg nem mondasz fel, csak maradsz gyesen a gyerek 3 éves koráig, akkor a főnök vissza kell vegyen, letöltöd a szabidat, kirúg, letöltöd a felmondási időt, megkapod a végkielégitést... szerintem jobban jársz. És ki tudja, ki lesz ott addigra a főnök, lehet, ki se akar rúgni...
Szóval 3 lehetőséged van:
- Maradsz az eredeti helyen, maradsz gyesen és mellette legálisan dolgozhatsz bárhol 3 éves korig, utána vagy vissza az első munkahelyre, vagy kirúgnak onnan (3 évesen majd) és akkor maradsz a második állásban.
- Elmész munkanélkülire, apa igényli a gyest.
- Maradsz gyesen és 3 évesen visszamész a munkahelyre. Akkor vagy kirúg, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!