2 gyerekkel milyen az élet? Egy 4 évessel és egy 3 évessel? Ovit hogy oldjátok meg ? Viszitek mind kettőt? Anyák válaszait várom
Egy négy évesnek és egy 3évesnek tudnia kell 20percet sétálni.
Igaz én autóval hordom a nagyot de ha épp rossz akkor a 2.5évesem is simán végig sétálja a szintén 20perces utat. Max ha nem birá a 3évesed felveszed és cipeled kicsit. Mikor nekem még nem bírta mindig megbeszéltük hogy X villanyoszlopig viszem utánna séta van és ez így is volt sétált utánna és ha újra elfáradt újra ugyan ez. Ezzel megtanult sétálni és nem kényelmesedett el hogy "anya cipeli végig". Egyébként sokat sétálunk szinte napi szinten. Szintén délben megyek a nagyért. Ha apuka itthon van akkor általában reggel én viszem a nagyot délben ő megy érte.
Napi rutin valószínűleg úgy fog kinézni mint mikor nem volt a kicsi mivel neki kell bele szoknia abba ami már kialakult persze kelleni fog néhány változtatás. Nálunk így néz ki egy nap.
Kb 8.30körül érünk haza az oviból én neki állok a dolgaimnak a kicsi játszik vagy ő is segít közben beszélgettünk mesélek mondokázunk ha van idő játszok vele rendesen mármint le ülök vele játszani de erre délelőtt sajnos nem mindig van idő. Majd 11.30kor ebédelünk 12-12.15kor indulunk (attól függ autóval vagy gyalog megyünk) majd 12.45fele haza érünk akkor álltalában még enni szoktak kicsit játszani majd a kicsi 13.30körül megy aludni. A nagy nem alszik csak ritkán de kötelező pihennie olyankor fekszik olvasók neki vagy néz egy mesét van hogy elalszik rajta. Vagy mese után feladat lapozik rajzol szinez szóval olyan játékot játszhat ami nyugalmi állapotú. Majd 3-4körül kel a kicsi uzsiznak ha szép idő van megyünk ki az udvarra,sétálni bicozni stb. Ha benti játék akkor játszunk együtt. Általában délutánra nem szokott maradni semmi olyan dolog amivel foglalkoznom kéne max vasalás de azt addig szoktam csinálni míg a kicsi alszik a nagy pihen. Illetve elmosogatni felsöpörni is miután a kicsit leraktam. Az este úgy néz ki hogy 6.30kor vacsora 7körül fürdés együtt fürdenek vagy egymás után attól függ milyen kedvük van. Apuka fürdet minden este addig én elmosogatok stb előkészítem a holnapi ruháikat.
Az kimaradt hogy apuka 4kor ér haza.
Szerintem mindent leírtam. Ha kérdésed van vagy szeretnél beszélgetni írhatsz privátban is.
Kevesebb, mint 1,5 év van a 2 gyerekem közt. Igen, viszem mind a 2t, érdekes lenne, ha nem.
Elindulunk időben, futóbiciklivel/gyalog, mikor hogy, van, hogy kocsival, odaérünk, beadtam a nagyobbat, (most már mind a 2t), haza a kisebbel. Majd indultam időben a kisebbel a nagyobbért, és hazasétáltunk.
Nem olyan vészes, mint amilyennek tűnik, ennyit már bírnak sétálni. Nekünk is kb ennyire van az ovi. Nekem 12perc gyalog, gyerekekkel 20-25. Férjem 12-zik, nem tudja hozni vinni őket, de amikor pont itthon van, akkor nyilván a kicsi maradt addig itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!