Kezdőoldal » Utazás » Európa » Pozsonyi magyarok. Milyen az...

Pozsonyi magyarok. Milyen az élet Pozsonyban? Olyan emberek válaszait várom akik születésük óta Szlovákiába élnek, vagy legalább 10. éve laknak a városban.

Figyelt kérdés

2019. nov. 16. 11:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Akkor nem oszthatom meg veled az ismereteimet. Kár.
2019. nov. 16. 15:21
 2/16 anonim ***** válasza:
73%
Elvileg én se. De megjegyzem, nincs különbség a budapestivel összevetve. Ez is attól függ, mit akarsz csinálni, mire van képességed.
2019. nov. 16. 15:24
 3/16 A kérdező kommentje:
Bárki válaszát szívesen veszem, azonban azok ismerhetik jobban a várost akik már hosszabb ideje ott élnek.
2019. nov. 16. 16:55
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
még csak 5 éve, de szerintem így is nagyon jól ismerem.....hát sajna lemaradok így a lehetőségről
2019. nov. 17. 10:51
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

Én Budapesten, Pozsonyban, Prágában es Varszawaban is éltem és Warszawaban tanultam, a többi helyen dolgoztam.

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy Pozsony volt a legfejlettebb és legegységesebb, nem voltak kimondottan rossz helyek és a fizetések is ott voltak a legjobbak, Szlovákia Pozsonyi kerülete nagyon jó hely közép-európai szinten.

Prága és Budapest kb hasonló volt, Prágában többet kerestem picit de pont annyival volt drágább szóval a végén hasonlóan jöttem ki mint Budapesten, szerintem ez a kettő se rossz bár Pozsony szerintem simán jobb mindkettőnél.

Warszawaban nincs munkatapasztalatom mert ott csak sulikba jártam ,igaz Budapestre is jártam akkoriban mert a családom anyai fele magyar de én a család lengyel felével maradtam válás után :D

Életszínvonal szempontból tapasztalatom szerint nincsenek nagy különbségek Közép-Európában de ahogy láttam Pozsony és Krakkó talán a legélhetőbb városok a térségben.Remélem hasznos tudott lenni :D

2019. nov. 30. 19:11
 6/16 A kérdező kommentje:
Ha Te félig lengyel vagy akkor gondolom nagyon könnyen megtanultad a szlovák nyelvet, tekintve, hogy két szláv nyelvről van szó és gondolom nem voltak kommunikációs problémáid.
2019. dec. 1. 09:57
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

Hat az azert mitosz, hogy minden szlav nyelv hasonlo, van olyan szlav nyelv amibol pl kb semmit nem ertek.

Viszont a nyugati, keleti, deli bontasban tenyleg nagyon hasonlo igy a csehbol rengeteget ertek, szlovakbol meg kb mindent es eleg gyorsan megtanultam, kb 2 honap alatt.

Illetve az ukran nyelv is nagyon hasonlo a kozos tortenelem miatt :D

De a kerdesre valaszolva, igen nagyon konnyu volt nekem a nyelv.

2019. dec. 2. 01:39
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen én is úgy értettem, , hogy a cseh, a szlovák és lengyel nyelvek állnak közel egymáshoz. Egyébként sokan azt mondják, hogy ezek a szláv népek nem kedvelik a magyarokat( még a barátnak nevezett lengyelek sem) bár engem ezen országokban turistaként semmilyen negatív tapasztalat nem ért.
2019. dec. 2. 17:06
 9/16 anonim ***** válasza:

Csehországban tényleg sokan nem kedvelik a magyarokat de ők mint nép szerintem még a magyarnál is rosszabb mentalitás.

Lengyelországban full semleges, nekem a lengyel osztálytársak kb azt se tudták hol van Magyarország :D

2019. dec. 4. 09:57
 10/16 A kérdező kommentje:
Pozsonyban a szlovákok részéről mit tapasztaltál? Vagy téged mivel félig lengyel vagy inkább lengyelként " kezeltek"?
2019. dec. 4. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!