Pozsonyi magyarok. Milyen az élet Pozsonyban? Olyan emberek válaszait várom akik születésük óta Szlovákiába élnek, vagy legalább 10. éve laknak a városban.
Én Budapesten, Pozsonyban, Prágában es Varszawaban is éltem és Warszawaban tanultam, a többi helyen dolgoztam.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy Pozsony volt a legfejlettebb és legegységesebb, nem voltak kimondottan rossz helyek és a fizetések is ott voltak a legjobbak, Szlovákia Pozsonyi kerülete nagyon jó hely közép-európai szinten.
Prága és Budapest kb hasonló volt, Prágában többet kerestem picit de pont annyival volt drágább szóval a végén hasonlóan jöttem ki mint Budapesten, szerintem ez a kettő se rossz bár Pozsony szerintem simán jobb mindkettőnél.
Warszawaban nincs munkatapasztalatom mert ott csak sulikba jártam ,igaz Budapestre is jártam akkoriban mert a családom anyai fele magyar de én a család lengyel felével maradtam válás után :D
Életszínvonal szempontból tapasztalatom szerint nincsenek nagy különbségek Közép-Európában de ahogy láttam Pozsony és Krakkó talán a legélhetőbb városok a térségben.Remélem hasznos tudott lenni :D
Hat az azert mitosz, hogy minden szlav nyelv hasonlo, van olyan szlav nyelv amibol pl kb semmit nem ertek.
Viszont a nyugati, keleti, deli bontasban tenyleg nagyon hasonlo igy a csehbol rengeteget ertek, szlovakbol meg kb mindent es eleg gyorsan megtanultam, kb 2 honap alatt.
Illetve az ukran nyelv is nagyon hasonlo a kozos tortenelem miatt :D
De a kerdesre valaszolva, igen nagyon konnyu volt nekem a nyelv.
Csehországban tényleg sokan nem kedvelik a magyarokat de ők mint nép szerintem még a magyarnál is rosszabb mentalitás.
Lengyelországban full semleges, nekem a lengyel osztálytársak kb azt se tudták hol van Magyarország :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!