A helyettesítő gyermekorvos szerint kövér a fiunk és vizsgáltassam ki. Szerintetek is túlsúlyos?
9 éves, 42kg, 145cm. Antibiotikumot írt fel és az adagoláshoz kérdezte, hogy hány kiló. Nem is látta a gyereket, csak a súlya alapján mondta.
Nekünk nem tűnik túlsúlyosnak és a sportorvos sem mondott soha ilyet.
Nem, eddig sem a saját gyermekorvosunk sem a sportorvos (félévente jár) nem mondta, hogy baj lenne a súlyával. Az edzői sem panaszkodtak miatta, szerintük is minden rendben van. Ezért is ért olyan váratlanul a doki kirohanása.
Ennél többet nem tud mozogni, mert amikor ébren van ő mozog.
Akkor meg mi a kerdes ?
Mi itt nem latjuk, csak abbol amit leirtal, es igen, az alapjan, hogy az en 9 evesem 25 kilo, ahhos kepest a tied majdnem duplaja, persze, hogy azt mondom, hogy elhizott. De ugyebar nem latjuk.
45 kilo voltam terhesseg es szoptatas utan, 164 cm vagyok. 43 eves, ehhez kepest is sok a tiednek aki csak 9.
Nem az a lényeg, hogy valaki hány kiló, hanem hogy mennyire zsíros. Ha alsógatyába megnézed, zsíros, akkor mondható kövérnek. De, ha nem, hanem max széles, vaskosabb gyerek, akkor teljesen jó. Most ez olyan dolog, hogy én is pl 70-70 kiló vagyok, 170 cm-hez, de mivel edzem, ezért nem vagyok túlsúlyos. Pedig a paraméterek azt mutatják.
A zsírszázalék a lényeg, nem a súly, amit a mérleg mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!