Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok idegileg? Másfé...

Hogy bírjátok idegileg? Másfél éves a gyerekem, egész nap az én feladatom szinte "szórakoztatni".Egyáltalán nincs el egy kicsit sem egyedül. Annyi még a nehézség,hogy nincs tévé és telefon neki,így tényleg csak én maradtam neki.

Figyelt kérdés
Digitális tartalommal nyilván könnyebb lenne, de azt meg nem szeretném, hogy rakapjon. Egész nap jön utánam és vinnyog, és elég sokszor ordít ha nem veszem fel. Főzni már meg sem próbálok,ha ketten vagyunk itthon. Még a vécére sem tudok elmenni tőle. Már amikor ébred reggel azt számolom hany ora mulva alszik el delben, ha meg felkel azt, hogy mikor lesz mar este. Az ejszakaink sem tul pihentetok,legalabb 2x ebred. Úgy érzem nagyon kiegtem ebbe, nagyon ingerült, frusztrált vagyok, minden zavar, idegesít. Soha nem voltam ilyen. Mit tudnék magamon változtatni, hogy ne így éljem meg ezt, ne legyek ennyire feszult? Sokszor tenyleg ugy erzem nem bírom.
2024. márc. 25. 10:30
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
29%

Hogyan képzelted el a gyerekkel otthon töltött időt? Biztosan tervezgetted, hogy miket fogsz majd csinálni a gyerekkel, amíg baba, mit fogtok csinálni, ha nagyobbacska lesz...miket terveztél?

Mi a helyzet a munkába állással? Ezt az opciót átgondoltad?

2024. márc. 25. 15:28
 32/42 A kérdező kommentje:

Mindig épp addig voltam tisztában a dolgokkal, ahol épp jártunk korilag. Nem terveztem előre,hogy mit fogok vele csinálni 1 vagy 2 évesen. Mindig azzal az időszakkal foglalkoztam,amiben éppen benne vagyunk. Most ez. De ez így tényleg nehéz, hogy szinte 4 fal között hozzam le a napokat. Úgy meg főleg,hogy egy igencsak visszahúzódó nő vagyok, és szétszoronganek ilyen társas helyzeteket. Az pedig a gyereknek sem lenne jó.

Igen, így, hogy így érzem magam egyre többet gondolkodom rajta, hogy nem várom meg a 3 éves kort, hanem visszamegyek dolgozni.

2024. márc. 25. 15:37
 33/42 anonim ***** válasza:
39%
A szorongásoddal kezdesz valamit? Lehetséges, hogy az egész gyerekneveléssel kapcsolatos problémakör a szorongásodból indul ki?
2024. márc. 25. 15:52
 34/42 anonim ***** válasza:
44%
Enyém nézi a tv-t amúgy öltözöm stb. Nem hal bele,aztán a nap részében együtt játszunk. Nem fogom kínozni azzal magam hogy nincs tv.
2024. márc. 25. 15:54
 35/42 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon jól eltalaltad, hogy a szorongó természetem is nagyban nehezíti ezt. Igen, nagyon sok mindent próbáltam már az oldasara, még régen szakembert is. Nem veszem észre,hogy bármitol javulna ez.
2024. márc. 25. 17:06
 36/42 anonim ***** válasza:
65%

Na akkor szép sorban:

"egész nap az én feladatom szinte "szórakoztatni" - Tévedés, nem kell egész nap szórakoztatni, nyugodtan megtanulhatja elfoglalni magát néha egyedül is.

"nincs tévé és telefon neki" - Pedig néha lehetne, nem ördögtől való dolgok, nyilván ne órákat üljön előtte, de ha tévézik 15 percet, amíg te elintézel valamit, attól a világon semmi baja nem lesz.

"elég sokszor ordít ha nem veszem fel" - Ordítson, majd abbahagyja ha megunta. Miért is kéne cipelni otthon egy másfél évest??

"Még a vécére sem tudok elmenni tőle" - De, el tudsz, annyi a titok, hogy nem kell bevinni magaddal. Megy a kiságyba vagy a járókába addig, nem rakétafizika.

Oké hogy a gyerek az első, de nem kell tönkremenni meg beledögleni a szent anyaságba, te is ugyanúgy számítasz mint ő. Húzz meg pár határt.

2024. márc. 25. 17:40
 37/42 anonim ***** válasza:
30%
#36 teljesen igazad van, remek tippeket adtál. De egy szorongásokkal küzdő anyának ez mégsem ilyen egyszerű. Amikor azon aggódik az ember, hogy a világ legszarabb anyja, ha nincs fényesre nyalva a gyerek popója, akkor bizony atomfizikává válik a gyerek járókába pakolása. A határhúzás nagyon fontos lenne, a gyerek érdekében is. De itt egy picit messzebbről kell indulni. Önbizalom nélkül nagyon nehéz határt húzni.
2024. márc. 25. 19:33
 38/42 A kérdező kommentje:
Sok helyen az a nézet áll fenn, hogy ne hagyjuk a gyereket sírni. Az enyém meg úgy ordít, szerintem nem hagyná abba csak úgy, max órák múlva. Próbáltam már hagyni sírni, de kb 5 percig ment. Úgyhogy mivel így ordít, muszáj vagyok vele lenni. Nem akarnám én magamtól sem cipelni, sem szorakoztatni ennyit, ha nem csinálná ezt.
2024. márc. 25. 19:40
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően a baj, hogy unatkozik, ingerszegény ez így neki. Ha ez nem lenne akkor utána otthon is jobban ellenne magában.

Ha nem akarsz másokkal találkozni, akkor sétáljatok, kiránduljatok, biciklizzetek nagyokat. Úgyis jön a jó idő.

2024. márc. 25. 20:58
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jót tesz, ha olykor kimozdulunk. A bánat sem menne mindennap valahova, az már inkább macera és szintén csak fárasztana, de amikor azt érzem, hogy begubóztam, akkor bizony sétálunk egy nagyot, elmegyünk játszóra, stb. Jót tesz a napfény és a friss levegő, a gyerek is felfedez, kevésbé van rámfüggve. Ma pl. cukrászdába készülünk emiatt. Én szeretnék meginni egy kávét és megenni egy sütit, a kislányomnak is biztos találunk valami kedvére valót, utána játszózunk egyet, majd jövünk haza és már evés-alvás van.

Ezek szerintem nem szociális programok, mégis segítenek kicsit frissen tartani az elmét, mert van valami "változatosság", nem csak itthon vagyunk a négy kerítés között.

A másik ami segít, hogy egy ideje bevezettük, hogy amikor a férjem hazaér, kimegy a lányunkkal az udvarra, vagy sétálni, vagy amit szeretne. Én eldönthetem szabadon, hogy megyek-e velük, megcsinálok itthon valamit, vagy zombi módon nyomkodom a telefonom. Az a 1,5-2 óra néha komolyan életmentő tud lenni.

És ha végképp besokallnék, akkor hétvégén elmegyek egy napra valahova. Barátnőzöm, vásárolok, mozizok, vagy olyan is volt, hogy egyszerűen csak ültem 2 órát a Dunaparton és néztem a vizet, aztán beültem valahova kajálni egyet, majd hazasétáltam. Engem ezek hihetetlenül feltöltenek.

Szerintem természetes, hogy elfáradunk idegileg, de abban nem igazán lehet segíteni, hogy te hogy tudsz megpihenni, hiszen függ a segítségedtől és attól, hogy téged mi kapcsolna ki. Ezekre neked kell rájönnöd.

2024. márc. 26. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!