Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok idegileg? Másfé...

Hogy bírjátok idegileg? Másfél éves a gyerekem, egész nap az én feladatom szinte "szórakoztatni".Egyáltalán nincs el egy kicsit sem egyedül. Annyi még a nehézség,hogy nincs tévé és telefon neki,így tényleg csak én maradtam neki.

Figyelt kérdés
Digitális tartalommal nyilván könnyebb lenne, de azt meg nem szeretném, hogy rakapjon. Egész nap jön utánam és vinnyog, és elég sokszor ordít ha nem veszem fel. Főzni már meg sem próbálok,ha ketten vagyunk itthon. Még a vécére sem tudok elmenni tőle. Már amikor ébred reggel azt számolom hany ora mulva alszik el delben, ha meg felkel azt, hogy mikor lesz mar este. Az ejszakaink sem tul pihentetok,legalabb 2x ebred. Úgy érzem nagyon kiegtem ebbe, nagyon ingerült, frusztrált vagyok, minden zavar, idegesít. Soha nem voltam ilyen. Mit tudnék magamon változtatni, hogy ne így éljem meg ezt, ne legyek ennyire feszult? Sokszor tenyleg ugy erzem nem bírom.
2024. márc. 25. 10:30
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
21%

Kerdezo, de nem magad miatt mesz tarsasagba hanem a gyerek miatt, erte pedig megtehetned. Nem kell senkivel sem tarsalogni.

Elmesz egy ilyenbe, eleve telik az ido mig oltoztok, keszulodtok, szepen feloltozol, nem a depressziv macinaciba, eltolod a babakocsival , maris friss levego, hallgatod a madarakat. Elmesz egy jatszo csoportba a gyerekkel jatszol uj jatekok vannak, erdekes neki, lefarad. Hidd el, vannak am normalis emberek is ott, akivel par szot valtasz HA akarsz.

Aztan hazamentek, ebed es maris eltelt a delelott. Te sem voltal egyedul, es nem azt vartad, hogy aludjon vegre ebed utan.

Mi sokszor nem is jottunk haza ilyenkor, hanem megetettem egy padon amit vittem kajat , en is ettem, majd elaludt a babakocsiban, en meg ultem es hallgattam zenet. Itt jon a jo ido, ne csak sajnaltasd magad, hisz nem a gyerek kerte, hogy megszulethessen.

Hasznald ki az idot mig vele lehetsz minosegi idoben, ami nem mindig otthon a szonyegen ulest es jatszast jelenti.

Annyira szomoru olvasni, ahogy irod, ha felkel alig varod, hogy del legyen es aludjon ... De persze , tudom milyen ilyen erzes, en raadasul egyedul nevelem nekem meg az sem volt, hogy jott a ferjem es segit este.

2024. márc. 25. 12:33
 22/42 anonim ***** válasza:
79%
Annyi sok mondanivalóm lenne ezzel kapcsolatban, hogy lehetetlen összefoglalni egy kommentben. Meg nem is ismerem a lehetőségeiteket. Pl.van-e túraútvonal a közeletekben, van-e virágosrét, patak? Van-e rácsos ágya a gyereknek, ahová be tudod tenni, amíg pisilsz? Van-e fix napirendetek, mennyire tudod te irányítani a napot? vagy az egész napod azzal telik, hogy körbeugrálod a gyereket? A férjed miért csak pár órára befogható? Ennyit dolgozik, vagy nem érdekli őt a gyerek, vagy te nem mered kiadni a kezedből?
2024. márc. 25. 12:56
 23/42 anonim ***** válasza:
81%

A mi környékünkön sok játszótér van, biciklivel 15 percen belül mondjuk 20 elérhető, de gyalog is 10. Van olyan, ahol általában nincs senki és 100% biztonságos, be is van kerítve. Én így pihentem, a játszón szélnek eresztettem a gyereket.

Itthon próbáltam feladatot adni neki. Na, másfél évesen ez nemigen működött, de ügyesedett, kétévesen már "porszívózott" velem együtt (tartalék hosszabbító cső+porszívó kis keféje volt a porszívója), kisebb dolgokban segített a konyhában. Általában nem örülök, hogy ennyi lomot őrzünk, de így elő tudtam húzni egy kipurcant vasalót stb., mikor kellett.

Nekem a szoptatás is pihenés volt. Csak ültem a fotelben, becsuktam a szemem, a fiam meg lefoglalta magát akár fél órára is.

2024. márc. 25. 13:06
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy,hogy a hétvégénként a férjem elviszi játszóterezni,elmennek reggel tízórait venni vagy ilyesmi,én pedig addig kávézok és a kedvenc sorozatommal bekuckózok csendbe egyedül. Ez mindig úgy feltölt,hogy utána jól viselem a nem alvást is amúgy. De viszont nyilván van az a szint,amikor már olyan fáradt vagy,hogy lehet ez kevés. Én ebből szoktam meríteni. Sajnos engem a játszótér nem tölt fel,ha nem alszok éjjel,nyilván megteszem a gyerekem miatt,de utána még fáradtabb vagyok,de legalább ő jól érzi magát.
2024. márc. 25. 13:16
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Én kegyetlenül antiszoc vagyok, egyik gyerekem autista, de a neurotipikus gyerekemmel is inkább kihalt játszóterekre, parkokba, a tóhoz jártunk. 1,5 évesen bicikli vagy babakocsi és órákat sétáltunk, játszottunk kettesben. Ha elaludt, olvastam. Otthon bevontam mimdenbe őket. Pakolták a mosógépet, "teregettek" velem, kertészkedtünk az erkélyen. A legjobb időszak volt. Na utána... 2 évesen az autim már nem aludt, teli torokból üvöltött mindenért. De mégis tv, kütyü nélkül éltük túl, mert bár diagnózis nem volt, tudtam hogy hosszú távon többet árt.
2024. márc. 25. 13:25
 26/42 A kérdező kommentje:
Ahol mi élünk nincs itt semmi csak egy fáradt játszótér. A férjem pedig sokat dolgozik.
2024. márc. 25. 13:58
 27/42 anonim ***** válasza:
72%

#2-es kommentelő voltam. A játszótér valóban segít majd, hogy itt a tavasz. Egyelőre a bölcsis nővére két-három hetente hoz valami bacit, de majd igyekszünk mi is sokat kivinni. Szélnek ereszteni viszont nem lehet, mert még mindig mindent meg akar enni.. kavicsot, bogarat, falevelet.. nem fogad szót semmiben, mindig az kell neki, amit nem szabad, és ha nemet mondunk neki jön egy fél perces hiszti műsor, majd keresi a következő tiltott dolgot. Megkaptuk már szülőktől, hogy nem vagyunk elég türelmesek, de csak addig, amíg nem jöttek úgymond segíteni..egyik se bírt a gyerekkel. Persze nagyon reméljük, hogy lassan vége ennek a korszaknak, benő a fejelágya..a nagyobbal is lehet már szépen játszani és egyedül is elvan.

Ami a digitális tartalmakat illeti, nem zárjuk el, de erősen megválogatjuk. Vacsora után van 1-2 rövidebb mese, amit amint lehet ilyet kérni el kell mesélniük. amíg nem értik a mesét addig inkább dalocskák youtube-ról.

2024. márc. 25. 14:06
 28/42 anonim ***** válasza:
73%

Visszagondolva, hogy én mennyire meg akartam halni, amikor ekkorák voltak a gyerekek, pedig-pedig...

Az ember annyit bír, amennyit rápakolnak.

Most itthon vagyok HO-ban a beteg kisebbel. Kint értelemszerűen nem voltunk. Nem hazudom, hogy 3 fogásos ebédet főztem, mert menüt rendeltem, de...

Gyógyszereltem, orrot szívtam háromszor, kártyáztunk, logicóztunk, lekönyveltem 200+ számlát, most alszik, én meg "ebédszünetelek". Pihenés.

2024. márc. 25. 14:23
 29/42 anonim ***** válasza:
73%
*ja és kimostam
2024. márc. 25. 14:23
 30/42 anonim ***** válasza:
48%

Kerdezo, busz, vonat , auto ?

Valami varos csak van gondolom a kornyeken.

Magadnak kell megoldani a problemadat, ugy gondolom eleg sok otletet adtunk ... Erre idevagod, hogy nalatok nincs semmi a ferjed meg dolgozik.

2024. márc. 25. 14:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!