Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megfontolt anyukák, nem bánt,...

Megfontolt anyukák, nem bánt, amikor valaki "meggondolatlanul" a bizonytalanba válla gyermeket? Amikor másokra támaszkodik és még így is jobban boldogul?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindketten megfontoltak vagyunk, éveket vártunk, mire be mertük vállalni a babát. Szokásos,hogy legalább lakás legyen és hasonlók. Mindketten dolgoztunk, elég jól kerestünk, de nagyon örültem, amikor kaptunk valahonnan (használtan) babaholmit,ruhát vagy akármit. Mert azzal is spóroltunk, mert még így is hitel mellett nem könnyű. lányok, akik éppen hogy csak dolgoztak, és inkább még élnének, bevállalnak babát. Se munka, se lakás, a párjuknak sem, és mégis "boldogabbak", mert nem stresszelnek ezen. Nekik ott a nagy család, akik segítenek, kapnak minden félét. Nekünk sajnos nem volt ilyen háttér, pedig mennyivel könnyebb lett volna. Felajánlottam egy ilyen ismerősömnek, hogy adok neki babaholmit, de azt mondta nem kell, megvesznek mindent meg kapnak. és dicsekedett a legújabb, legbárkásabb cuccokkal. Amit mi ugye nem vettünk meg anno, mert inkább spóroltam és mondjuk használtan vettem vagy kaptam. Igen, lehet kicsit irigy vagyok, mert mi keményen dolgozunk hogy megadjunk mindent a gyermeknek és nem másokra számítunk. És bár nekünk is van szűk család, ő nem segítenek, még ha megtehetnék sem. És bánt, hogy én jó szívvel örömet akartam szerezni néhány babaholmival, de szinte kinevettek, hogy ugyan használt nem kell...
2010. okt. 26. 08:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
a mai világban hogy lehet így gondolkodni, hogy "ne spórolj...." mert még csak egy gyerek van....? Ti hol laktok? Miből éltek? Látszik, hogy még igen fiatal és tapasztalatlan vagy! Mert nem lehet ilyen felelőtlenül gondolkodni!! Mert bármikor jöhet a baj, elveszti az ember az állását vagy akármi és akkor mi lesz? Megeszitek majd a márkás, új babacuccokat?!
2010. okt. 26. 09:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy az én hozzászóláson nem mérvadó de azért leírom!19évesen érettségi előtt derült ki hogy terhes vagyok!Leérettségiztem és le szakmunkás vizsgáztam!Addig anyukáméknál laktam!A párom rendesen dolgozik...nagyon jól keres!Így az érettségi után elmentünk albérletet keresni!Augusztusban találtunk egy nagyon szép kis lakást!!2,5szoba konyha fürdő stb!Decemberben megszületett a kisfiam aki ma más 10hónapos!Minden mi vettünk meg a picinek!Babakocsi hordozó kiságy!...stb!Pár ruhácska volt használt!Vettünk meg kaptunk is!Nagyon jól élünk úgy hogy csak gyest kapok meg családit és a párom fizuja!Nem kell spórolnunk de azért én megnézem mit és mennyiért veszek!!Az anyukám nagyon sokat segít!Ezt bevallom!De soha nem kértem tőle semmit!Nem neki szültem a gyereket és nem az ő nyakára!Jövőre én is elmegyek dolgozni a kicsi meg bölcsi....de nem akarunk saját lakást mert így legalább nem egy helyhez vagyok kötve!Ha mondjuk Győrben van jó munka...fogjuk magunkat oda megyünk ha Miskolcon akkor oda!!Így teljesen mobilok vagyunk! :)
2010. okt. 26. 09:36
 13/23 anonim ***** válasza:
45%
első válaszoló vagyok.8,53-as szerintem nem gondoltad te végig ami írtál.Mi az hogy ahol 2 nek jut ott jut 3-nak is??ez hülyeség.tudod te mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?nem mert még csak uj ruhákat veszel pár hónapos gyerekednek,mert megteheted,más meg nem,én sem,de ha megtehetném se tenném,mert inkább másra teszem félre a pénzt.van egy 18 éves fiam is,igy tudom mennyibe kerül a felnevelése.adod te még lejeb is.és azért mert te megteheted még nem kell megszólni mást,hogy a gyerekén spórol,hülye felfogás,és bántó is.
2010. okt. 26. 09:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Latom, ez a kerdes megint jol megosztja a valaszolokat. Szerintem nem az a baj, ha valaki fiatalon szul, es nincs sok penze, mert a keveset is be lehet osztani. Nehezen, de be lehet. Az a baj, hogy vannak olyanok - sajnos ismerek is - akik tudatosan vallalnak ugy gyereket, hogy majd a szulok ugyis segitenek, no meg a baba apukaja, ugyanis parkapcsolaton kivuli a baba. Es aztan meg megy a siras, hogy nincs penzem. (persze cigire van)

Minket sem ver fel a penz, de vallaltuk a 2. babat is, persze az ember legyen jozan, mert a gyerkocot fel is kell nevelni, ami ugye kb 18 eves korig tart vagy tobb, es addig is anyagiakban tolunk fugg a gyerek. Szoval mindenkinek maganak kell eldontenie, hogy mi fer bele.

2010. okt. 26. 10:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a férjem is nagyon megfontolt, hogy majd ekkor meg akkor lesz gyerek, meg kocsi ... Aztán meguntam és közöltem lesz baba punk-tum. Mivel a betegsége miatt gyógyszereket kellett szedni, elküldtem kivizsgálásra. Kiderült, hogy teljesen meddő. Aztán másik orvos, gyógyszerek abbahagyása, életmód változtatás után pár hónap alatt összejött a kis csoda. Azóta nem tervezi meg annyira a dolgokat, és sokkal lazább, jobban is élvezi az életet. Amikor megtudtuk,hogy terhes vagyok mind a ketten munkanélküliek voltunk, és úgy is házasodtunk össze. Biztos anyagiak vannak (saját lakás, félretett pénz). De ha ezek nem lennének én igenis szültem volna albiba, anyuékhoz akárhova, mert egyszerűen meg voltam veszve a gyerekért.

Persze ez nem azt jelenti, hogy szórjuk a pénzt, új ruhát mi se vettünk még a picinek, szóval ésszel élünk. Ha valaki csóró, annak ált. sokkal fontosabb a megjelenés (hiszen mása sincs).

2010. okt. 26. 11:14
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
9:21-es kommentre: egy másfél-2 éves gyereknek minek pelenka???? elég gáz, hogy ennyi idősen még kell neki, inkább ezzel foglalkozz ne azzal, hogy itt irogatsz.
2010. okt. 26. 13:01
 17/23 anonim ***** válasza:
53%
9:24-re. Hol élek? Kertes családi házban, a férjem mérnök én jogász. És nem, a gyerekem nem a márkás nadrágját fogja megenni ha nem lesz munkánk, mert olyan nem lesz. Mindenkinek adott a lehetőség amikor még tanul, hogy azt tanulja amit szeret vagy ami biztosan jövedelmező. Nem vaqgyok már fiatal, és az egyetemet a gyerek születése közben csináltam végig, államvizsgakor ugy tanultam, hogy a gyereket szoptattam én meg tanultam közben, ugyhogy nem a levegőbe beszélek. És nem arról beszéltem, hogy 10ezer ft-os cucc kell a gyereknek.Nem ismered véletlen a Scamp nevű babaruha gyártót?? csak egy példa. 1990ft ért most vettem a gyereknek egy melegitőt ebben a márkában, nem 10ezer hanem 1990!!! Szintartó, anyaga nem megy tönkre és uj. 1000ért veszel a turiban mert az olcsó,én inkább ezt veszem meg. és még messze vagyunk a 10ezertől.
2010. okt. 26. 13:06
 18/23 anonim ***** válasza:
71%
9.58nak: 2 gyerekem van!!!!
2010. okt. 26. 13:06
 19/23 anonim ***** válasza:

ne essetek egymásnak, nincs értelme!

A lényeg az, hogy mindenkinek más a fontos. NEkem igenis fontos, hogy legyen saját lakásunk, szerintem az a hülye felfogás (utólag is bocsi), amit az albérletes anyuka írt. Amiért öregségemre a nagyszüleim házában akarok lakni, attól még hagyhatok egy házat nászajándékként a fiamra/lányomra. A párom egyke, ennyi erővel mi is ülhetnénk albérletben és várhatnánk, mikor dobják fel a talpukat, mert az ő házuk egyszer úgyis a miénk lesz.

Én büszke vagyok arra, hogy „megfontoltan” élünk: mindketten dolgoztunk, kariert építettünk, vettünk házat, kocsit (még ha éveket is fizetünk utána), és akkor jött a baba, mikor anyagilag és szellemileg is megértünk rá. Nem ismerek olyan szülőket, mint a másik pólus, amellyel példálóztál, de ha olyan lennék, én szégyellném magam. Nincsenek előítéleteim velük szemben, nem vagyok irígy, nem bánt, hogy úgy élnek, ahogy. Én nem csinálnám meg. Csak megj., hogy én pl. sokkal jobban utálom azt a kategóriát, akinek mindene megvan, mégis a nagyszülőkkel élnek együtt, hogy legyen, ki nevelje és vigyázzon a gyerekre. Én igenis kiélem a függetlenségemet, ha a nagyszülőkre kell hagyjam a fiamat, akkor elviszem oda nekik, vagy eljönnek ők. De hogy én ott lakjak velük! Na, én ilyenből ismerek rengeteget. Nekem sérti a büszkeségemet, ha annyira bénának titulálom magam ezzel a cselekedettel, hogy sem egy háztartás vezetésére, sem a pénz beosztására sem a gyereknevelésre nem vagyok képes. Bocsi, ha eltértem a témától picit.

2010. okt. 26. 14:40
 20/23 A kérdező kommentje:

másfél 2 évesen miért ne lehetne egy gyerek pelenkás?! ne beszélj már hülyeségeket?! ki ne találd hogy ennyi idősen már szobatisztának kéne lennie.... pfff......

ha meg ennyire tanult és okos, meg mindenféle tökéletes anyuka vagy akkor meg minek vetted magadra a kérdést?! mert ezek szerint nem neked szólt, akkor meg minek ütöd bele az orrod?!

2010. okt. 26. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!