Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mostohagyerekedet mennyire...

Mostohagyerekedet mennyire tudod a sajátodként szeretni? Pl. új párod előző házasságából.

Figyelt kérdés
Automatikus volt, hogy ugyanannyira? Dolgoznod kellett rajta? Vagy lelked mélyén tudod hogy soha sem fog sikerülni annyira szeretni mint a saját véred? És ezt érzi is a gyerek?

2024. márc. 7. 08:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

5 éves volt a lányom mikor megismerkedtem a ma már férjemmel.

Első alkalommal elmondtam neki hogy egyedül nevelem, a harmadik találkozásunk már közösen volt.

Azóta összeházasodtunk hogy örökbe tudja fogadni mert a biológiai apja 4 éve nem kereste és hajlandó aláírni a papírt.

3 éves a közös lányunk, nem tesz közöttük különbséget.

Oda vissza ugyanúgy szeretik egymást

2024. márc. 7. 12:06
 12/18 anonim ***** válasza:
39%

Nem volt még ilyenben részem eddig.

38/F

2024. márc. 7. 16:58
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nem volt saját gyerekem, mielőtt elkezdtem járni a férjemmel. Én most 25 vagyok, ő 48, 2 éves volt a kapcsolatunk, mire született saját gyerekünk, ő most 4,5 hónapos 😊 na a lényeg a lényeg: a férjemnek van egy 11,5 éves fia. Nem szeretem ugy, mint a sajatomat, ez hazugság lenne, de ezt nem is várja el senki, ő se úgy szeret, mint a saját anyját természetesen. :) ettől függetlenül nagyon jó, szoros, bizalmas kapcsolatom van vele is a kezdetektől, szerencsére sose volt ezzel gond. Elfogadoak, jolelkuek vagyunk mindketten, sőt, még neki az anyukájával is nagyon jóban vagyok, és ő is imádja az én kisfiamat. :) szóval nem kell ezt tulgondolni.
2024. márc. 7. 19:39
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Nekem van egy fiam, és másét szerintrm nagyon tudnám szeretni, és elfogadni, de a sajátom mégis a sajátom. Nem értek egyet azokkal akik szerint ugyanúgy kell. Persze különbséget nem tennék, nem lennék gonosz mostoha, de a sajátommal mégiscsak én voltam terhes, én szültrm stb.
2024. márc. 7. 20:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az is más ha mondjuk valakinek meghal az egyik szülője, akkor nyilván valahol pótolnod kell azt is, de mikor csak elválnak, de ugyanúgy tartja a kapcsolatot az anyjával és az apjával akkor nem is kell neked a pót apjának vagy anyjának lenned
2024. márc. 7. 20:20
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen dolgozom ahol gyakran fordulnak meg családok. Itt találkoztam a (most már) feleségemmel. Előtte nem voltam benne biztos hogy akarok-e saját gyereket, de mindig is kedveltem őket. Amikor megismertem a feleségem ott vele a kisfia is. Munkámból adódóan játszottam a gyerekkel, akkor volt 4 éves. Nagyon okos, jó humorú kedves kissrác volt már akkor is. Mikor az anyukájával kezdtem beszélni nyilván tudtam hogy jön vele a gyerek is. Nekem ez rendben volt. Persze eleinte csak pár órát voltunk együtt, de nagyon kedveltem. Aztán össze költöztünk, és valahogy minden természetes jött. Nem volt nehéz el fogadni őt.

Azóta született 3 saját gyerekünk is, és nem érzek különbséget. Ő is apának hív, a vérszerinti apa 1 éves kora óta nem kereste.

2024. márc. 8. 14:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Mostohagyerekként írok: bár mostohaanyám belátta volna, hogy neki nem kellene gyerekes pasi, talán nem tesz tönkre.

Utált, csak azért mert létezem. Király, köszi :D

Nő vagyok, nem akarok gyereket, szóval eleve nem jöhet szóba olyan, akinek van gyereke.

2024. márc. 8. 17:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne akard úgy szeretni, mint a sajátodat. Éppen elég, ha jó barátok lesztek, a gyereknek is jobb, mert nem keveri össze a nevelő szülőt az igazival érzelmileg.
2024. márc. 10. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!