Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hozzátok milyen gyakran...

Hozzátok milyen gyakran mennek át a gyereketek barátai? Ti ezt hogy kezelitek?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem hogy nem vagyok zsugori,nem sajnálom az ételt senkitől!!!!!!

Tehát arról van szó hogy a kisfiam ovis társai, barátai sokszor jönnek hozzánk de minket nem hív soha senki.

Szeretnek nálunk lenni , jól érzik magukat.

Egyedülálló anya vagyok , hétköznap dolgozok,mégis sokszor hétköznap is atjonnek a szomszédok, barátnők,sokan kisgyerekkel együtt.

A konkrét eset ami miatt kezdek kiakadni az az ,hogy lett nemrég egy nagyon kedves barátnőm, akinek van egy 7 éves kisfia.

A barátnőm/ismerősöm majdnem minden nap átjön egy kávéra,es a kisfiát is mindig hozza.

Az én fiam 4 eves ,tehát nem igazán akar az övé az enyemmel játszani ,ha itt van, 70%-ban a telefonját nyomja.

A maradék időben az en kisfiammal együtt felforditjak a lakást.

Ordibalnak,rosszalkodnak,nincs egy nyugodt pillanatom.

Ilyenkor én is sokkal ingerultebb vagyok. Munka után ,hulla fáradtan nehéz elviselnem a más gyerekét ahogy a koszos ruhájában ugrál a tiszta ágyamon. például....

Valamint akárhányszor átjön valaki , azért ugyebár illik megkinalni valamivel.

A gyerkeknek legtöbbször sütit adok, édességet , üdítő,kávé a felnőtteknek es nem vagyok zsugori ,de ez már egy picit sok.

Nem etetem más gyerekeit nap mint nap. Nekem egy gyerekem van , nem 6.

Tegnap a barátnőm kisfia nemcsak hogy az én fiam edesseget folyamatosan ette,de mielőtt elment láttam hogy egy nagy marekkal zsebre is tett.

És ez most tényleg nagyon csúnya tőlem ,és esküszöm nem sajnálom de remélem értitek mi a gond.

Ez egy héten kb 3-4 liter üdítő pluszban ,5-6 tejszelet, sütemény ,édességek ,gyümölcs ....amit ezek a gyerekek megesznek,megisznak .

Egyedül nevelem a fiam,és nekem is sokszor nehéz hónap végén ,és kezden úgy érezni hogy kihasznalnak.

Emellett amikor hulla fáradtan haza érek, kezdhetek mosni, takarítani a gyerekek után. Az én kisfiam egyedül nem csinál ekkora kupit,és nem is olyan rossz mint ha többen vannak .

Ti ezt hogy oldjatok meg?

Ismerek valakit , ő azt mondta hogy hozzá nem mehet be egyáltalán senki mert neki az otthona szent,és nem hajlandó más után takarítani.

Szerintem az arany közép után az lenne ,ha egy héten max 2-3x lennének vendégek.

Ha engem valaki elhivna magához és a gyerekemet is vinnem , üres kézzel nem allitanek be soha ,valamint addig el nem mennek még segítek legalább úgy kitakarítani ahogy volt mikor érkeztem.

Milyen dolog hogy átmegyek a szomszédba enni,inni, a gyerek szét csesz mindent ,majd ha elég volt ,felallok és elmegyek haza ?!

Amúgy kedvelem a barátnőmet de mégsem mondhatom neki hogy legközelebb ne hozza a gyerekét.

Biztos hogy megsértődne és meg is értem.

A gyerek még nem azért jön mert játszani akar,mivel nem is játszik csak rombol maximum hanem gondolom azért mert tudja hogy kap valami finomságot .

Nem akarok gonosz lenni de nem tarthatom el más gyerekét,valamint nem is akarok utánuk már takaritani

márc. 5. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a körítés. "Ne haragudj Erzsi,de ezentúl max hétvégén vendéglátunk" Ennyi. Nem kell oda menni és pláne nem kell magyarázkodni
márc. 5. 16:29
 22/69 anonim ***** válasza:
100%
Soha egy sem. Otthon nyugalmat akarok.
márc. 5. 16:31
 23/69 babyboom567 ***** válasza:
87%
igen,21-es válaszoló, nagyon igazad van, de a kérdező bizony magyarázkodni fog,mert az ilyen típusú embert mindig kihasználják.
márc. 5. 16:35
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk amúgy anno sűrű vendég volt a lanyom barátnője. Nem Magyarországon élünk, itt nincs olyan, hogy folyamatosan kinalgatnak valakit. Inni kapnak, vizet többnyire, de édességet adni más gyerekének nem szokás. Vacsora időben pedig egyszerűen haza küldi az ember a vendég gyereket, ha magától nem jutna eszébe menni, de ilyen egyetlen egyszer sem fordult elő nálunk. Olyan igen, hogy előre megbeszélten maradt a gyerek vacsorázni.
 25/69 A kérdező kommentje:

Jaj, olyan édesek vagytok.

Köszönöm hogy megértetek csak én olyan lelkis vagyok , és valahogy rosszul érzem magam hogy " sajnálom" egy gyerektől a " kaját" , vagy amit kér.

Nem akarok szívtelen lenni vagy zsugori.

Én amúgy olyan családból származom,ahol igenis megkinaltuk a vendégeket étellel ,itallal .

Mikor épp mi volt otthon.

Igaz ,arra sem emlékszem hogy valaki minden nap át jött volna üres kézzel.

Tudom , nem ide tartozik de én hiszek Istenben es nem akarok " gonosz" lenni.

Viszont sajnos tényleg érzem hogy sok ez az egész .

Úgy érzem kihasználnak,és nem is igazán az étel hanem a szabadidőm,valamint az a sok stressz és takarítás ami igazából zavar.

Teljesen egyedül vagyok.

Nincsenek itt a szüleim,se senkim akire szamithatnek és egyszerűen így is épp elég a gyerekkel..

Hát még amikor ketten dobálják a tvt, ugrálnak az ágyban,kiabalnak, futkoznak stb ...

Eldöntöttem hogy ezt többé nem hagyom.

Néha -neha oké.

Max havi 2-3 alkalom,azt is ha lehet péntek vagy szombat délután.

A kisgyereknek is megmondom hogy 7 éves , és amivel játszott azt pakolja el .ne hagyjon mindent a földön.

Az ágyban többé nem eszünk, stb.

Kicsit rosszul érzem magam de ami sok az sok .

26/69 anonim ***** válasza:
88%
Babyboom! Te írtad neki a magyarázkodós választ....
 27/69 anonim ***** válasza:
93%
Az nem gonoszság, vagy irigység, hogy nem teszed ki látható helyre az edesseget. Nálunk pl egy szekrényben van, amin ráadásul gyerekzar is van -mondjuk eredetileg a macska miatt 🤣🤣🤣 Amit nem látnak, azt nem kérik. Ha meg kéri, akkor ne haragudj Pistike, de nincs most itthon tökéletes valasz akkor is, ha kiloszam áll a kamrában.
márc. 5. 16:38
 28/69 anonim ***** válasza:
95%

Ez a gond, hogy te érzed rosszul magad, noha nem kéne, ellenben a pofátlanok, akik kihasználnak téged, egy fikarcnyi bűntudatot sem éreznek.

A húgom is ilyen fajta. Ők meg vannak róla győződve, hogy nekik minden jár. Csak magukra gondolnak, hogy nekik milyen jó másnál lenni, van társasága, kap kávét, a gyereke nasit, szórakoztatják egész estig. Arra egy pillanatig sem gondolnak, hogy a másik mit érez, lehet más dolga is, mint őt vendégül látni.

márc. 5. 16:39
 29/69 anonim ***** válasza:
96%

Ja, és ha már felhoztam példának a húgom. Én bizony szoktam neki jelezni, hogy nem helyes, amit másokkal csinál, hogy másokat kihasznál.

Tudod, mit szokott mondani? "De hát ők nem mondják, hogy gond, biztosan megmondanák" Meg hasonlók. Ő soha sehol nem veszi észre magát. Nem gondol abba, mire gondolhat a másik. De még a célzásokat sem érti meg, mert volt, hogy kapott azt is.

Ellenben amikor forró a talaj, akkor meg olyan profin tud bűntudatkelteni, áldozatpózba bújni, hogy a másik fél szégyelli el magát.

Szóval erre is fel kell készülnöd, ha majd le akarod állítani.

márc. 5. 16:43
 30/69 babyboom567 ***** válasza:
91%
26-os, igen, mert úgyis magyarázkodni fog.Nem fogja tudni másképpen lerendezni.
márc. 5. 16:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!