Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki fiatalon vállalt babát...

Aki fiatalon vállalt babát milyen előnyeit/hátrányait látja?

Figyelt kérdés

20-25 éves korra gondolok most.

(Ezzel nem azt mondom, hogy egy 30-as öreg).

22 éves leszek március végén, a vőlegényem 23, nyáron házasodunk, és úgy terveztük, hogy akkortájt el is kezdjük a családalapítást.

Ő 5 éve dolgozik, én tavaly végeztem az egyetemen, laknunk van hol, szóval nincs anyagi gond, inkább az foglalkoztat, hogy előnyös-e fiatalon szülni azon túl, hogy biológiailag ez a “megfelelő” kor.

márc. 3. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

10 kinek hogy.

Semmi baj nincs azzal aki nem bulizni akar, hanem gyereket nevelni.

Nincs eloirva sehol sem, hogy élvezni KELL az életet nem pedig gyereket nevelni.

márc. 4. 11:28
 12/20 anonim ***** válasza:
Mi számít fiatalnak? Meddig bulizgatsz (24, 25, 28 éves korig)? Illetve kinél hogy alakul. Mi pl. nagyon korán ismerkedtünk meg. 5 év után házasodtunk össze és akkor is még csak a húszas éveink elején jártunk. Egyikünk sem érezte úgy hogy bulizgatni szeretne. Inkább családot alapítottunk. Azóta is együtt vagyunk.
márc. 4. 14:08
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

25 évesen lettem várandós, 26. szülinapom után 2 héttel szültem.

(Csecsemő és gyermekápolóként dolgoztam előtte.) Most 13 hónapos a fiam.

Anyukám engem is 26 évesen szült, szóval még a nagyi is viszonylag fiatal, így ők is tudnak szaladgálni az unokával/unoka után, én meg aztán főleg.. Az idegrendszerem is egész jól bírja a strapát.

Lehet, hogy idősebb koromban házsártosabb leszek, de most még csak röhögök azon, ahogy tokától bokáig kajás a gyerek, vagy ötvenszer elmondom, hogy ne edd meg a kutya farkát, mert az még kell neki. :D

Sosem voltam bulizós fajta, utazni szeretünk, de azt ugyanúgy tudunk a gyerekkel, mint előtte, így hátrányát egyáltalán nem látom.

Nem szerettem volna sosem, hogy szalagavatón vagy ballagáson, anyáknapján stb. a nagyanyjának nézzenek, mert csak 35-40 évesen vágunk bele..

márc. 4. 15:42
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

Sógornőm 20 évesen szülte az első gyerekét.

Az elmondásai alapján: Előnye hogy fiatalon szült, több volt az energiája,türelme

A hátránya hogy már fiatalon szült, ott a gyerek 0-24ben, azaz a legszebb éveit nem élvezheti ki, semmi élete, csak szaros pelenkák, kialvatlanság, fáradtság, +stressz, kötelezettségek sora, ezernyi nyűg ami gyerek nélkül nem lenne stb. + Bizony Egyedülálló anya lett. A gyerek apja 6 hónap múlva lelépett külföldre, egy cetlit hagyott, hogy sajnálja de nem bírja és még èlni akar. Azóta se látta egyiküket sem.

A másodikat 36 évesen szülte. A vele járó terheket jobban viseli, és egyelőre ennek a gyereknek az apja még nem hagyta el őket. A kicsi 2 éves.

márc. 4. 17:40
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
A férjemnek 2 tesója van, mindkettőjüknél fiatalon jöttek a gyerekek, a húga 30 éves, készül elhúzni külföldre az új pasijával, a gyerek le lett passzolva apukának. Az Öccse még együtt van a feleségével, időközben becsúszott a 2. gyerek is, kb havonta szétköltöznek, be akarják adni a válást, valószínű már csak a gyerekek miatt viselik el egymást, nagyon szomorú őt is így látni 28 évesen. Mi viszonylag későn vállaltunk gyereket, viszont tökéletes a házasságunk, megteremtettük a megfelelő alapokat és a gyerek is stabil háttérrel fog születni. Én ennek függvényében nem bánom, hogy nem szültem fiatalabb koromban. Amúgy tényleg csak azt az egy előnyét tudom felhozni, hogy jól néz ki a közösségi portálokon mikor szelfizel a lányoddal aki olyan mintha a húgod lenne. De kb ennyi
márc. 4. 18:52
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a a válaszokat.

Én sosem voltam bulizós típus. Introvertált, családcentrikus vagyok. Egyetem alatt sem bulizgattam, jobban elvagyok egy könyvvel, mint a buliban. Utazgatni szeretek, ez az, amit sokan felrónak, hogy fiatalon kell, de azt gyerekkel is lehet.

márc. 4. 21:53
 17/20 anonim ***** válasza:
kérdező utazni gyerekel is lehet igy igaz ,ėn mikor ovisok voltak már gyerekeink külföldre is elutaztunk velük ,adig ilyen balaton nyaralås volt egy napos kirándulåsok minden hėtvėgėn .
márc. 5. 06:37
 18/20 anonim ***** válasza:
13 vålaszolo pont igy voltam amig fiatal voltam adig én is jobban birtam ezt csupa kosz gyerek stb.
márc. 5. 06:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért a pici babával se csak a Balatonig lehet menni, mi ugyanúgy utazunk mindenfelé, külföldre is pár hónapossal, csak kicsit macerásabb a bepakolás :)
márc. 5. 07:12
 20/20 anonim ***** válasza:
25%
Gyerekkel az utazás soha nem lesz olyan jó élmény, mintha csak kettesben a pároddal mész. Nem tudod igazán kiélvezni, mert folyton a gyerekre kell odafigyelni, rá kell vigyázni. Egyáltalán Nem az igazi.
márc. 5. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!