Aki fiatalon vállalt babát milyen előnyeit/hátrányait látja?
20-25 éves korra gondolok most.
(Ezzel nem azt mondom, hogy egy 30-as öreg).
22 éves leszek március végén, a vőlegényem 23, nyáron házasodunk, és úgy terveztük, hogy akkortájt el is kezdjük a családalapítást.
Ő 5 éve dolgozik, én tavaly végeztem az egyetemen, laknunk van hol, szóval nincs anyagi gond, inkább az foglalkoztat, hogy előnyös-e fiatalon szülni azon túl, hogy biológiailag ez a “megfelelő” kor.
10 kinek hogy.
Semmi baj nincs azzal aki nem bulizni akar, hanem gyereket nevelni.
Nincs eloirva sehol sem, hogy élvezni KELL az életet nem pedig gyereket nevelni.
25 évesen lettem várandós, 26. szülinapom után 2 héttel szültem.
(Csecsemő és gyermekápolóként dolgoztam előtte.) Most 13 hónapos a fiam.
Anyukám engem is 26 évesen szült, szóval még a nagyi is viszonylag fiatal, így ők is tudnak szaladgálni az unokával/unoka után, én meg aztán főleg.. Az idegrendszerem is egész jól bírja a strapát.
Lehet, hogy idősebb koromban házsártosabb leszek, de most még csak röhögök azon, ahogy tokától bokáig kajás a gyerek, vagy ötvenszer elmondom, hogy ne edd meg a kutya farkát, mert az még kell neki. :D
Sosem voltam bulizós fajta, utazni szeretünk, de azt ugyanúgy tudunk a gyerekkel, mint előtte, így hátrányát egyáltalán nem látom.
Nem szerettem volna sosem, hogy szalagavatón vagy ballagáson, anyáknapján stb. a nagyanyjának nézzenek, mert csak 35-40 évesen vágunk bele..
Sógornőm 20 évesen szülte az első gyerekét.
Az elmondásai alapján: Előnye hogy fiatalon szült, több volt az energiája,türelme
A hátránya hogy már fiatalon szült, ott a gyerek 0-24ben, azaz a legszebb éveit nem élvezheti ki, semmi élete, csak szaros pelenkák, kialvatlanság, fáradtság, +stressz, kötelezettségek sora, ezernyi nyűg ami gyerek nélkül nem lenne stb. + Bizony Egyedülálló anya lett. A gyerek apja 6 hónap múlva lelépett külföldre, egy cetlit hagyott, hogy sajnálja de nem bírja és még èlni akar. Azóta se látta egyiküket sem.
A másodikat 36 évesen szülte. A vele járó terheket jobban viseli, és egyelőre ennek a gyereknek az apja még nem hagyta el őket. A kicsi 2 éves.
Köszönöm a a válaszokat.
Én sosem voltam bulizós típus. Introvertált, családcentrikus vagyok. Egyetem alatt sem bulizgattam, jobban elvagyok egy könyvvel, mint a buliban. Utazgatni szeretek, ez az, amit sokan felrónak, hogy fiatalon kell, de azt gyerekkel is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!