Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van baj a fejben...

Szerintetek van baj a fejben vagy nincs?(túl sok gyerek vállalása)

Figyelt kérdés

A minap egyik arab országból érkezett munkatársammal beszélgettem. Azt mondta 10 testvére van, de ő megígérte az apjának, hogy neki majd 20 gyereke lesz.

Kérdezte tőlem, én mennyit szeretnék, azt válaszoltam: először egyet aztán majd meglátjuk, de maximum kettőt.

Közben jött egy másik, de csakugyan arab országból érkezett kollégám, neki már van négy de még akar.

Mikor mondtam hogy kettő, akkor azt mondta az egyik, biztos kevés bennem a kraft.

Annyit mondtam, nem a kraft kevés hanem a pénz. Étel, ital, taníttatás, ruházat, stb. Szeretnék mindent megadni. Egyet értettek ennek fontosságában, de hogy a véleményük nem változott az biztos. Nem akartam belemenni vitába, de elgondolkoztam.

Ja, mindez Ausztria távolabb eső szegletében van, nem kell megijedni. A kollégáim nagy része magyar lengyel “jugó” román német. Kevesen vannak az onnan érkezettek.

febr. 29. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Napi arabok/migránsok ellen hergelő kamu.
febr. 29. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Más a kuktúránk. Én nem vegyülnék velük családilag, de elfogadom, hogy náluk ez okés.
febr. 29. 20:46
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Minden ilyen számot ossz el kettővel, mert a lányokat úgyse veszik emberszámba. Mindjárt kevesebb gyereknek kell finanszírozni a tanítatását, stb.
febr. 29. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
31%
Más kultúra. Sajnos náluk valószínűleg annyit szül egy nő, amennyit megparancsolnak neki.
febr. 29. 21:07
 5/10 A kérdező kommentje:

1-es, nem hergelek senkit, magamat sem, de elgondolkodtató. Itt én is migráns vagyok, semmi jogom nincs azt mondani: te miért vagy itt.

A másik, meg, hogy nagyon jól dolgoznak.

febr. 29. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Más kultúra, más szokások. Nézd meg a romákat, szülnek egyfolytában. A körülményeik meg olyanok, hogy a legtöbb ember egyet sem vállalna be oda.
febr. 29. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kulturális különbség, kérdező. Az araboknál a sok gyerek áldás. Leginkább akkor, ha minél több köztük a fiú.

De visszamennénk 150-200 évet a múltba, itthon is ez volt. A sok gyerek mondjuk azért is volt akkoriban praktikus, mert kevesen élték meg a felnőttkort.

febr. 29. 22:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 3 után elkötnék minden férfit, már az is sok. Azt se tudják normálisan felnevelni, pláne nem 10-et. 3-mat felnevelni is nehéz úgy, hogy a szükséges dolgokat megadják neki anyagilag és a lelkileg is. Nem normálisak ezek a focicsapatnyi méretű családok,, főleg, hogy általában tartják a markukat a segélyért.
márc. 1. 08:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Más kultúra, ennyi. Nem kell ezt túlgondolni. Mellesleg gondolom férfiak voltak. Nekik egy fokkal könnyebben jár a szájuk, ha megvan a megfelelő asszony ehhez, akkor majd ő "neveli" őket, vagy a gyerekek egymást.
márc. 1. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:
84%

Elég csak megkérdezni pár öreget, s mindjárt rájövünk, hogy itt se volt ez régebb másképp. Anyámék 7-en voltak testvérek, nagyanyámék 10-en, stb. Még saját ágyuk sem volt.

Az olyanokról nem is beszélve, hogy sokszor még mindig az az első reakció a kislányra, hogy "Nem baj, a következő majd fiú lesz"...

márc. 1. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!