Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezt komolyan gondolják?...

Ezt komolyan gondolják? Betiltják az abortuszt, azért ez túlzás lenne?

Figyelt kérdés

Az alkotmány módosításban benne lesz az élet mindenek fölötti védelme, és ez valószínűleg az abortuszt is takarja, tehát terhesség megszakítást csak abban az esetben lehet végezni, ha az anyát veszélyezteti a magzat.

Ahol nem kívánt gyerekek fogannak valami baj van a szülőkkel, vagy szellemileg nem elég érettek(ha védekezni sem tudtak sehogy, vagy anyagilag nem állnak úgy, hogy egy gyereket fölneveljenek...

Még több lesz a mentálisan sérült gyerek, hiszen hogy ne hagyna nyomot ez egy emberben, hogy igazából elvetették volna...

Én is inkább úgy vagyok vele, hogy az utolsó dolog legyen az abortusz, de hogy betiltsák... Tiszta Ratkó-korszak, 50-es évek...

Ez borzalmas!

2010. okt. 25. 12:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%
Ja, majd a gyerek kérdezi, hogy ki az apukám? Te meg válaszolod neki: jaaa, nem tudom, hogy hívják, csak egy szemétláda, aki éppen börtönben ül, mert megerőszakolt engem... ezt mégis hogy képzeled, kedves 70%-os (anyuka???)
2010. okt. 25. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

Természetesen nem szabad, hogy az abortusz "fogamzásgátló" eszköz legyen. De az én véleményem, hogy rajtam kívül, senkinek nincs joga eldönteni, hogy mi történjen a testemen belül. Erről csak én dönthetek. És igenis vannak olyan körülmények, amikor ez a megoldás. 100%ig biztos védekezési módszer csak egy van, ha nem szexel az ember. Kell, hogy legyen megoldás, különben tele leszünk lányanyákkal, és valóban megtellnek a csecsemő otthonok, hisz az örökbefogadás annyira bonyolult és hosszadalams, hogy keveseknek van hozzá türelme.

Akik ennyire ellen vannak, azok neveltek sérült, fogyatékos gyermeket? Vagy képesek lennének tényleg egy erőszak "termékét" nevelni?

Az a baj, hogy ez már megint egy olyan törvény a nőkről, amit férfiak hoznak meg. Hisz nekik mindegy. Hány apáról tudtok, akire az anya otthagyta a sérült gyereket? Nem túl sokról. Fordítva, viszont szerintem akár mindannyian tudnánk még konkrét példát is.

Nem vagyok abortusz-párti. Én is azt mondom, hogy inkább a védekezés eszközeit (óvszer, tabletta) támogassa az állam, mint az abortuszt. De igenis, van olyan, hogy nincs más megoldás.

Egy barátnőm kolléganőjének a 13 éves kislányát elrabolták, többször, többen megerőszakolták. Terhes lett. Hányan tartottátok volna meg az "unokát"?

2010. okt. 25. 14:38
 13/21 anonim ***** válasza:
95%

Kár is vitatkozni,hogy helyes nem helyes,kinek van joga eldönteni,vagy van-e támogatott fogamzásgátlás.

Ha valóban tartalmazza az abortusz megszigorítását a törvény,kedves kérdező,akkor annak a jogalkotók részéről semmilyen szentimentális oka nincs.Az igazi ok egyszerű:a népesség fogyás megállítása.Hogy legyen 20 év múlva elég melós,akinek vonhatják a béréből a nyugdíjakat...Nincs ebben semmi szentimentalizmus,meg erkölcs,meg hit...

2010. okt. 25. 14:50
 14/21 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos a 14.50-es válaszolónak igaza van.
2010. okt. 25. 14:52
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

Erkölcs, meg hit.

ja és majd szeretttel fizetek a közértben, hogy a gyerekemnek kenyeret vegyek:-((((

Te sem gondolod komolyan.

2010. okt. 25. 14:53
 16/21 anonim ***** válasza:
62%
A jogalkotót nem igazán szokta érdekelin, hogy az átlagember hogy éli meg a hétköznapokat. Hány kismama tudja ruházni, etetni a gyermekét a 30.000-es GYESből? De vállaljunk gyereket, mert fogy a magyar!
2010. okt. 25. 14:56
 17/21 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó előtti vagyok.

Mostanában olvastam,hogy a Ratkó gyerekek gyerekeinek,vagyis a 70-es évek szülötteinek 3-4 évük van még a gyerekvállalásra.Ha ők nem vállalnak ezen rövid idő alatt még gyermeket,akkor utána már nincs aki megállíthatná a népességfogyást.

Nem is kellene a kormánynak csak erre a kormányzásra megszigorítania az abortuszt.Ez elgondolkodtató...mármint,hogy én mint 75-ös születésű nő,tenyészkanca vagyok-e?

2010. okt. 25. 14:56
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj ezzel, hogy nem hiszem hogy a most harmincas, dolgozó, az életüket már többé-kevésbé megalapozott nők állnak sorban rendszeresen abortuszért. Inkább a tinédzserek és az eleve hátrányos helyzetű, szegény, tudatlan, terhelt, pl. alkoholos, drogos rétegekből kerülnek ki a (rendszeresen) abortuszra járó lányok/nők. Most az jobb, ha nekik x db nem kívánt gyermekük születik???? Azok a gyerekek megköszönik majd azt az életet ami rájuk vár? Belőlük lesz a tisztes adófizető polgár? Vagy azoknak a tizenéves lányoknak a gyerekeiből, akik egy becsúszott baba miatt lesznek kénytelenek otthagyni az iskolát és egyedülálló anyaként éhbérért dolgozni, ha egyáltalán találnak munkát? Szerintem az életben minimális eséllyel induló, jó esetben éhbérért, feketén dolgozó, kizsákmányolható emberkék lesznek ezekből a kicsikből, akik jó eséllyel a perifériára szorulnak és ,ég jó ha nem lesznek bűnözők. Ha a harmincasokat akarják "szaporítani", miért nem tiltják be a fogamzásgátlást úgy ahogy van, oszt' "ahol bárány van legelő is" van alapon majd eszünk füvet ha másra már nem futja :((( Persze a jogszabályt meghozni egy fillérjébe sem kerül a költségvetésnek, míg a munkalehetőségek megteremtése a dolgozni akaró és gyermeket is vállaló nőknek milliárdokba lenne. Basszus egy gyerekkel sem vesznek vissza a munkahelyemre, hova a bánatba szüljek többet???
2010. okt. 25. 17:14
 19/21 A kérdező kommentje:
És ha fogy a magyar, akkor mi van??? Fogyjon. Inkább legyen kevesebb magyar rendezett családi körülményekkel, legyen egy erős és nagy középosztály, mint hogy legyünk 13 millióan HATALMAs leszakadó szegény réteggel.
2010. okt. 26. 10:07
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
A 70%-os vagyok, és igen, anyuka, két gyerekkel. Csak megírtam, hogy mit gondolok. Miért kell elítélni ezért? Hogy mit mondanék? Majd az igazat...addig meg nevelném a férjemmel szeretetben. Biztos nagyon nehéz lenne, de szerintem kapnék hozzá erőt.
2010. okt. 27. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!