Van még itt olyan házban lakó anyuka, akinek a férje annyit dolgozik, hogy mindent - szó szerint mindent neki kell csinálni?
Leírnád, hogyan telik egy hetetek és mi mindent kell neked csinálni? Én mosok, takarítok, gyereket nevelek, udvart gyomtalanítom, kenyeret sütök, rendszeresen van sütemény itthon, fát vágok, tüzet rakok, garázst rendezek, vasalok, virágot ültetek. Minden nap van kétfogásos ebéd, a kicsinek külön főzök. Egyetlen segítségem anyósom, minden második héten pár órát vigyáz a kicsire, míg egyetemen vagyok, és ha megkérem, apróbb dolgokat elvégez itthon közben (kitereget, összesepreget, elmosogat)
Hány gyermetek van és hogy bírjátok, hogy mindíg egyedül vagytok az egész háztartásra és mindent nektek kell csinálni?
Külön becsülöm azokat, akik emellett még állatokat is etetnek és veteményeskertjük is van.
Néha szeretnék csak símán anyuka, nem cseléd lenni, csak nő és nem férfi is egyben. Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy egy barátnőm éppen tegnap mesélte, hogy a kazánt sosem ő fűti be, a férje azt mindíg megcsinálja. De az én páromnak ilyesmire nincs ideje, inkább hagyom, hadd aludjon még pár percet.
most gonosz vagyok kicsit, de jólesik a szívemnek hallani, hogy másnak is van annyi baja, mint nekem. Az én fiam még csak 9 hónapos, de már tervezzük 1-2 hónapon belül a kistesót. Néha úgy érzem, elfogy az erőm, aztán máskor meg csattanok ki a tenniakarástól. Ha van pici időm, olvasgatni vagy kézimunkázni szoktam, rengeteg tervem van a lakás szépítésére.
Mivel nincs kertem, vagy anyósom kertjéből teszek el, vagy veszek a piacon. Még most tanulom, eddig a munka miatt nem volt időm, és igaz, ami igaz, éléskamrám sincs még, ahova pakoljak.
Szia! Ez nem semmi.
A miénk sem egyszerűbb.
Nekem két kislányom van, 19hónaposak. Párom a vasárnap kivételével minden nap reggel 7-től este 10-ig dolgozik. Annyit tud csak segíteni, hogy reggel elviszi őket a bölcsibe. Én 6-tól kettőig dolgozom(néha 4-ig). Reggel 4-kor kelek, teát főzöm, gyerekeknek, páromnak valami harapnivalót készítek és 5-kor már indul a buszom. Munka után beugrom bevásárolni majd indulok a lányokért. Mire hazaérünk olyan 4-5óra között van. Ezután jön a mosás, takarítás és főzés. A lányok 7körül alszanak, így a mososgatás ezután következik. Nagyjából így telik minden napom. Persze a játék sem maradhat ki. A kertet hétvégén csinálom, akkor van időm. Szerencsére gázzal fűtünk, így azzal nincs gondom. Mikor vasárnap itthon van akkor annyit segít, hogy míg én megfőzök, takarítok addig sétál,játszik a lányokkal és este a fürdésnél segít.
Hát ennyi.
számomra elfogadhatatlan, hogy nem segít a férjed. miért nem???
felháborító, hogy pl. a fát neked kell vágnod!
nem igaz, hogy nem tudná megcsinálni, ez nem a te feladatod.
mit dolgozik, hogy ennyire nincs ideje semmire????!!!
és még te engeszteled ki a krumplis lepénnyel? ne mááár.
Sziasztok!
Kedves kérdező, én ugyanezeket csinálom, sajna néha kibukok én is.Nekem a párom külföldön dolgozik, keveset látjuk .:( Így rám marad minden. 3 gyerekünk van 8éves fiú,4 éves lány és a legkisebb kislány 5 hetes :)
Most még nehezebbek a napok a pici miatt,meg a hideg miatt is nehéz a nagyokat vinni suliba,oviba, de megoldom.
A házimunka mellett pluszba reggel viszem őket 7-kor,isi,ovi. 12-kor megyünk a fiúért az iskolába, 15-kor meg a lányért az oviba.Ez idő közt házimunka, főzés stb,stb...estig robot
19:34-es! A férjem vállalkozó rendszermérnök, kora reggeltől késő estig nincs itthon, sokszor úgy, hogy egész nap nem eszik semmit. Én nagyon szeretem őt, nem okoz gondot a kedvében járni.
Egyébként halkan megsúgom, hogy a favágás csak opciós megoldás, ha nem csinálnám, akkor is lenne mit tegyek a tűzre, viszont az udvart elborítaná a sok hülye fahulladék, amit apósom idehord. A férjemnek valszeg az ünnepek körül volna ideje, de mégis annyira aztán nem tudok fapofa lenni, hogy addig nézem a lomos udvart. Hétvégén meg is mondom apósomnak, hogy fogja vissza magát kicsit, mert elborít a fa...
1 másfél éves gyerekem van. Mosok, takarítok, főzök, gyereknek külön, mert nagyon válogatós. Nálunk is van kert, azt is én teszem rendbe. A férjem korán reggeltől késő estig dolgozik, hétvégén is, mert saját vállalkozásunk van, és emellett még munkamániás is. Minden napom egyforma emiatt, nincsenek hétvégén közös programok. Segítségem egyáltalán nincs, de ezt úgy ahogy mondom, a gyereket SOHA nem hagytam még senkire. A férjem annyit segít, hogy bejön az esti fürdéshez, aztán visszamegy dolgozni, az altatást is én végzem. A lányom éjjel óránként kel, csak én kelhetek hozzá, mert csak akkor nyugszik meg, ha én altatom vissza. Tehát az éjszakáim is katasztrófák.
Ha valamit csinálni kell a lakásban, mondjuk egy polcot felszerelni, arra heteket kell várnom, vagy ha sürgős, kénytelen vagyok én megcsinálni.
És még valami, amíg napközben alszik a lányom, segítek a férjemnek a munkában, kicsit rendet rakni az irodában meg ilyesmi.
És mindezek mellett a férjem még szeretne pár gyereket. (NEKEM!)
Hát csináljon az Angelina J.-nak!
Mi együtt élünk férjem szüleivel, de ők is dolgoznak, így a munka nagy része rám marad. Amikor a férjem itthon van persze sokat segít, de nemtud mindent megcsinálni.
A legrosszabb a nyár volt, azthittem megpusztulok, mert van kertünk és ültettünk zöldségeket, gyümölcsöket, ráadásul ott vannak az állatok:) Van egy kecskénk Böske:D Ne röhögjetek, de fincsi a teje és egészséges, párom meg allergiás és én is és ez jót tesz nekünk nagyon ^^, meg van még pár tyutyu:D
Hát az ültetés kapálás az nagyon faja volt; felkeltem reggel 6kor, a gyerek velem együtt, akkor reggeli, apának anyának babának, apa el dolgozni, mi meg ki a gyerekkel a kertbe amíg hűvös volt. Kb 1-1,5 órát ültettem, aztán amikor már ez nem volt akkor kapáltam egy kicsit:) A gyerek jól elvolt:D Nem nem ástam neki gödröt, hanem kivittem a, na elfelejtettem a nevét, járókát és abban elvolt:) Előtte meg megetettük az állatokat az sem volt nagy cucc:) 10 perc a simogatással együtt:)) Aztán olyan 9 körül becaplattunk, lementünk a boltba, ki az erdőbe sétálni (nincs messze és nem veszélyes, bár én rendszeresen fosok,hogy mikor jön szembe egy vaddisznó de a túráson kívül eddig még semmi nem volt és nem veszélyesebb ott mint a faluban mert oda is bejöhetnek)...szóval séta uzsi, aztán a gyereket letettem játszani, addig én gyorsan megfőztem összepakoltam (mindig 2 napra főzök és heti egyszer van porolás, porszívózás felmosás...kövezzetek meg, felesleges többször csinálni):D...aztán délben megebédeltünk, kimentünk őt betettem aludni a bölcsőbe vagy a babakocsiba (nyáron még befért a mózesbe és a bölcsőbe is), én meg addig kint szorgoskodtam; volt,hogy akkor jött a szén, akkor annak a negyedét belapátoltam amíg aludt, volt, hogy füvet nyírtam (nem zavarja a zaj ma sem), volt, hogy kézműveskedtem, volt, hogy a kertet gyomláltam vagy javítottam, de olyan is, hogy én is aludtam vele:)
Aztán felébredt mindig olyan 3 körül:) Akkor játszottunk, kiteregettem, játszottunk játszottunk játszottunk...majd uzsi és le a játszóra:)
Most meg már nincs ilyen gond:) Most már a fát vágom napközben inkább amikor alszik mert tuti odamászna, de van, hogy kecskén lovagolunk (Böske olyan mint egy ló:) nagy is, kezes is), de inkább nagyokat sétálunk, füvet én már nem nyírok, de a leveleket szedni kell sajna, nem mindig, elég sok van az udvaron de bánja a fene, nekem sincs mindenre időm:) Éjjel meg írom a szakdolgozatot és tanulok amire kell:) Jó kis beosztás ugye:)
LE A KALAPPAL ELŐTTÜNK:)
igazad van, Ada, mindennek megvan az előnye is, meg a hátránya is. Ha kész lesz a ház és úgy fog kinézni, ahogy tényleg szeretnénk, akkor igazából még szívesebben csinálnám a munkát, hogy mindíg rend és tisztaság legyen. De most még bőven hagy kívánnivalót minden, szóval méga házzal sem vagyok kibékülve. A szakdolgozatról meg csak annyit, hogy nekem még asnyagot is kell hozzá gyűjtenem, 20 évnyi napilapot kell átnyálazzak, de hogy azt mikor fogom, azt még nem látom...
Na, most megyek, mert hólyagos lett a kezem a favágástól, a pici is felkelt, vasalnom, takarítanom, mosogatnom kell. Persze egyedül, hiszen a párom az éjszaka fél 2-re ért haza a munkából, ma este is biztos sokáig lesz (kábelezik és csak munkaidő után tudja csinálni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!