Lehet ilyet csinálni? Anyuka nem jogosult a gyedre. Jelenleg tgyást kap. Apuka dolgozik és ő kapna gyedet. Viszont házat vennénk és míg a hitel lefut, addig anyuka lenne gyes-es és utána (2-3hónap után) apuka menne el gyedre.
Figyelt kérdés
Köszönöm2009. jún. 13. 20:27
2/9 anonim válasza:
Lehet ilyet, de ugye azt tudod, hogy gyed mellett apuka nem dolgozhat?
3/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Hogy nem vagy jogosult gyedre, mikor a tgyáshoz is 180 biztosított nap kell meg a gyedhez is?
Ha esetleg a tgyás alatt szűnt meg a jogviszonyod, jogosult vagy gyedre passzív jogon! (jelenleg)
4/9 anonim válasza:
Nekem is a párom van gyeden. Én többet keresek és visszamentem dolgozni.
De ha az anya nem jogosult gyedre akkor tgyást sem kaphat hanem egyből gyest. itt valami zavaros.
5/9 A kérdező kommentje:
Szóval:munkanélkülin voltam szülés előtt és a munkanélküli hivatal volt úgymond a munkáltatóm akin keresztül megkaptam a tgyást.A mnnélkülim lejárta után 42 napon belül szültem és így kaptam meg a tgyást.Viszont nekem ugyan itt azt mondtak,hogy a gyed már nem jár így!Értitek???
2009. jún. 13. 22:29
6/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy apuka nem dolgozhat gyeden.Köszike mindenkinek!
2009. jún. 13. 22:31
7/9 anonim válasza:
Én is m.nélküliről mentem szülni, és kapom a GYED-et. Előtte GYÁS-t kaptam.
Neked miért nem jár? Nem értem.
8/9 anonim válasza:
Ja, most olvasom, h lejárt. Akkor biztos azért. Bocs! :)
9/9 anonim válasza:
Ma már nem adnak hitelt gyedre - gyesre - bejelentett munkahely kell és nagyon jó fedezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!