Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zavar titeket, hogy milyen...

Zavar titeket, hogy milyen tápanyagszegény, ócska kajákat kap a gyereketek óvodai/iskolai menzán?

Figyelt kérdés

Engem kissé elkeserít, látva a menüfelhozatalt. Igyekszem egészségesen etetni a gyerekeim, ami nyilván nem azt jelenti, hogy sosincsenek "ócska" kaják, de azért alapvetően odafigyelek a tudatos étkezésre, sok zöldség-gyümölcs, magvak, olívaolaj, lassan felszívódó CH, minimális nasi (napi max. 1), de lassan megy oviba a nagyobbik és elég pocsék érzés látni, milyen ennivalót adnak.

Vajas kalács cukros teával reggelire, ebédre finomfőzelék és túrórudi (hogy lehet ez az ebéd, most komolyan?), meg hasonlók. Csupa vitaminját vesztett, szétfőtt zöldség, soha semmi nyersen, nulla tápanyagos ételek állandóak, cukor napi többször.

És ez kerül 1000 forintba naponta, hát ennyiből különbet adok a gyereknek ennyi étkezésre....

febr. 8. 22:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
17%

kėnyszeres vagy csak az a jó amit te csinálsz meg te adsz .

de az igaz hogy magyarorszågon az iskola menza vacak ,izetlen stb.

mi mostmár külföldön elünk most nėztem meg a gyerek heti ebéd menüjėt minden nap van zöldség,gyümölcs ,natur leves tök változatos lånyom szereti meg is eszi.

febr. 9. 07:44
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Az első válaszoló vagyok, nem tudom miért vagyok lepontozva én csak megírtam hogy nálunk még pocsékabb a menza. (Falu)
febr. 9. 08:31
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Ez tényleg rosszul hangzik.

Nálunk szerencsére egész jó az ovis kaja. A 10 órai egész változatos, az ebéd mindig tartalmaz zöldséget, húst, és nagyon sokszor savanyúságot (heti 2-3x), az uzsonna úgy ahogy, de heti 3x minimum kapnak mellé gyümölcsöt is, és a szendvicsbe is kerül mindig valami zöldség. Azért látszik, hogy próbálják ezt is változatosan megoldani. (Az ebéd is finom, volt szerencsém kóstolni, gyerekeim is szeretik.)

febr. 9. 09:09
 14/18 anonim ***** válasza:
39%
Mert lepontozzák az elhízott 110 kgs mekit evő nők azokat a személyeket,akik odafigyelnének esetleg az étkezésre. :D Nem kényszeres,igaza van a kérdezőnek. Nevetséges,hogy lepontozzátok aki otthonról termoszba pakol a gyerekének egészséges normális ételt a szottyadt finom főzelék helyett. :D De elég körülnézni Magyarországon. Gondolom az is normális,hogy a gyerekkórházban mit kapnak a gyerekek étkezésre. Nem részletezem inkább és bizony tudnának mást adni,mert amikor már nem bírja megenni hónapok óta kikönyörögtünk normálisat, listát írva. Érdekes gyönyörű saláták jöttek, normális ételek, gyümölcsök,stb., még bulgur is... Úgyhogy képesek lennének,csak jó rajtuk spórolni. És beszélgettem konyhai dolgozóval meg van kötve a kezük,meg van szabva miből mennyit lehet, mivel spóroljanak. Mondta,hogy ő mint szakács se bírná megenni,de ez van,nem tudnak mit csinálni. Szarból kell várat építeniük. Mindent elmond szerintem,ha a szakács se enné mega saját főztjét. Ja,reggelire egy nagy üres kenyér plusz egy db retek egy olcsó felvágottal,ez tényleg nagyon bőséges és nagyon egészséges. Lepontozók jóétvágyat hozzá.
febr. 9. 09:18
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

Ezért szoktam jókat mosolyogni, amikor valaki mindenmentesen eteti a 2 éves gyerekét, odafigyelve, hogy egy sütike se csússzon be, mert fujj fujj cukor, meg fehér liszt... Hamarosan intézménybe kerül, ahol kizárt, hogy ezeket az alapszabályokat tartani lehessen.

A mi menzánk egész tűrhető, a lányom megeszi a kaját és szemétnek sem nevezném, amit kapnak. Levesek, tésztaételek, főzelékek, húsok, semmi gond velük azon felül, hogy nekem nem elég ízesek, kevés fűszert használ(hat)nak. Ami szomorú, hogy nagyon kevés zöldséget, gyümölcsöt kapnak, így azt a szülők szoktak bevinni. Felszeletelik pluszban a gyerekeknek a reggeli/uzsonna mellé. Én örülök, hogy ebben támogatóak. Ráadásul a zöldséget pl. a reggelihez a kisasztalok közepére teszik ki egy tálban, nem porciózzák, így nem gond, ha nem fogy el mind, vagy ha valaki többet eszik, más meg semennyit, nem kukázzák azonnal. Ezzel együtt már egészen jó a felhozatal szerintem. Itthon meg azt adok neki, amit csak szeretnék!

febr. 9. 14:54
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

"mi mostmár külföldön elünk most nėztem meg a gyerek heti ebéd menüjėt minden nap van zöldség,gyümölcs ,natur leves tök változatos lånyom szereti meg is eszi."

Nem kicsit van itt ellentmondás...honnan a viharban lenne fotnks,hogy a te gyereked mit kap ott kint? Kérdező nem ott van,nem abba a suliba-oviba jár a gyereke,nem azért a kajaert reklamál,amit a te gyereked kap...komolyan elgondokodom ilyen válaszok láttán,hogy az adott ember épeszű e...

Kérdező elhiszem hogy zavar,engem is zavarna. Nem tudom hogy lehet kivédeni ezt, de talán a legjobb,ha lehet,hogy te magad csomagolás neki ebéde. De ez hosszú távon nem megoldás,meg szerintem ki is nézik a társai a kuloncot aki mást eszik.. :/

febr. 9. 19:27
 17/18 anonim ***** válasza:
21%

11-es, a szövegértés nem megy. Senkit nem az érdekel, a TE gyereked KÜLFÖLDÖN milyen ételt kap, hanem a kérdező gyerekének adott menüvel van gond.

Kérdező: csomagolj neki, amit tudsz. Nálunk a menza egy szörnyedelem, kdezve azzal, hogy a 14 éves ugyanazt az adagot kapja, mint a 7 éves :D, ergo éhen pusztulna, ha csak annyit enne.

Plusz négyig suli, szóval nem opció, az elviszek két szenyát és fél kettőre hazaérek ebédelek - téma.

febr. 9. 20:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem lehet kaját bevinni csak ételérzékenyeknek oviba, mert azt nem tudják/akarják megoldani... Ha a kérdezőnél is ez a helyzet, akkor kár is ajánlgatni.
febr. 9. 21:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!