Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás? Belemennétek?

Gyerektartás? Belemennétek?

Figyelt kérdés
Szerintetek két gyerekre 60ezert ft plusz a gyerekek ruhazkodását meg iskolai dolgaikat fizeti az rossz vagy jó megállapodásnak számít? Ti belemennétek?
2024. febr. 8. 20:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
70%

27-es vagyok.

1. nem kapok 80.000-ret.

2. Nem azért írtam, hanem a 26-osra reagáltam, hogy nálunk pl nem áll meg 50-be a gyerek kiadása...

2024. febr. 9. 09:17
 32/40 anonim ***** válasza:
45%

Tényleg keresetfüggő meg a gyerek igényei szerint. A mienknek a bölcsi 100 a bébiszitter még 200 (én 700-at keresek a férjem 1 m-et), szóval van aki (indokolatlanul) sokat tud költeni a gyerekre.

Írom ezt azoknak, akik szerint “max ennyi a gyerek”. Ezért lenne jó tudni, hogy a kérdező férje mennyit keres és most mennyit szánnak a gyerekekre.

2024. febr. 9. 09:28
 33/40 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom mennyit keres. Minimálra van bejelentve. De webfejlesztőként dolgozik. Amiről tudok utolsó összeg az netto 400 ezer. Bár mondenki azt mondja hogy webfejlesztőként tuti többet keres.
2024. febr. 9. 13:39
 34/40 anonim ***** válasza:
81%
Hja, ha minimálbérre van bejelentve, akkor hivatalosan nem kapnál ennél az osszegnel többet.
2024. febr. 9. 13:41
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
33, Kerdezo! Fejlesztokent min. a 3x keresi. En azert felhivnam ra a NAV figyelmet! ;-)
2024. febr. 9. 13:46
 36/40 anonim ***** válasza:
31%

"En azert felhivnam ra a NAV figyelmet! ;-)"

Persze, hiszen már nincsenek együtt. Akkor ugye nem volt ez baj, amikor együtt éltek....

2024. febr. 9. 13:56
 37/40 anonim ***** válasza:
86%

"sok Anyuka szerint 20-30 ezer Ft simán elég egy gyerek kiadásaira egy hónapban. Akkor most ez hogy is van"

Abban a kérdésben főleg kisbabákról volt szó, nem óvodás-iskolás gyerekekről.

Az én gyerekeim is anyatejes-mosható pelenkások és örökölt ruháik vannak, rájuk tényleg nem költöttünk még 20-30 ezernél többet kb. 1 éves korukig, de ez nem azt jelenti, hogy elsö osztályosként is ennyibe kerülnek majd havonta.

2024. febr. 9. 14:00
 38/40 anonim ***** válasza:
15%

"sok Anyuka szerint 20-30 ezer Ft simán elég egy gyerek kiadásaira egy hónapban. Akkor most ez hogy is van"

Ha nincs több, nyilván elég.

2024. febr. 9. 14:08
 39/40 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem ez neki rossz megállapodás (ha ő fizeti az egészet, ahogy itt leírtad). A ruházkodás, iskolai dolgok, kicsit megfoghatatlan plusz, ahogy nőnek, egyre többe kerül és végeérhetetlen viták forrása. Én 30ezret kapok egy gyerekre, eredetileg 25 volt, az inflációval ment fel, plusz fizeti a telefonszámláját és a havi edzését. Minden mást én, természetesen én teszek bele többet anyagilag, de a békesség érdekében annyiban hagytam. Ez így kB 45 ezer összesen egy hónapban, amennyit rákölt. Szóval, ha rá tudod venni, hogy ő fedezze a két gyerek összes ruházkodását, iskolai dolgát, plusz 60-at, hamar rá fog jönni, hogy még akkor is több lesz 120 ezernél, ha turkálóból öltözteti őket. Szerintem a két gyerekre havi 100 ezer reális, plusz egy fix összeg iskolakezdéskor. Mindezt inflációkövető módon.
2024. febr. 9. 16:53
 40/40 anonim ***** válasza:
70%
A ferjem 50 ezret fizet (illetve az inflacioval most majdnem 59) a 9 eves fiara. Plusz nyaron a taborok, a beiskolaztatas, a kirandulasok, ha kell szemuveg stb. Ruhakat, cipoket mi is veszunk, amik nalunk vannak (volt ebbol problema anyukanak, hogy itt maradtak a ruhai) igy mikor nalunk van a fiu, atoltozik az itteni ruhajaba.
2024. febr. 9. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!