Olyankor mit csináljon az apa, ha az anya visszautalja a gyerektartást?
Ez a legújabb hóbortja, hogy visszautalgatja a gyerektartást, majd feljelentéssel fenyegetőzik és fűnek fának sajnáltatja magát, hogy nincs pénze, mert az apa nem fizet semmit. Tény, hogy az utóbbi 4 hónapban tényleg nem fizetett semmit, de így mégis hogyan fizessen?
Mi a fenét lehet csinálni ilyen esetben?
A te dolgod az, hogy elutald a pénzt. Ezt tudod bizonyítani is.
Az, hogy ő (a volt feleséged) ugyanekkora összeggel támogat téged havonta, ez az ő döntése, aminek semmi köze a gyerektartáshoz.
Tehát nem igaz, hogy te nem fizetsz semmit, hiszen utalod a megfelelő összeget. A többi meg már független a gyerektartástól. Ha volt feleséged azt állítja, hogy te nem fizetsz gyerektartást, akkor ő rágalmaz téged, amiért feljelentheted a rendőrségen. Én ezt is tenném, csak előtte erről is bizonyítékokat gyűjtenék, pl. ha üzenetben írta, akkor azt az üzenetet elmenteném, ill. akinek szóban mondta, attól megkérdezném, hogy hajlandó lenne-e ezt tanúsítani egy rágalmazási perben. De ha megvannak a bizonyítékok ill. a tanúskodást vállaló emberek, én bizony feljelenteném.
Hat ha egyszer elutaltad a számlájára, akkor fizettél gyerektartast, van róla bizonyítékok. Ahogy arról is, hogy ő meg visszautalta.
Mindenesetre én ebben az esetben nyitnek egy számlát a saját nevemre, ahova a gyermeknek a pénzt felreteszem, leghosszabb esetben egyben atadom neki, ha 18 éves lesz, vagy promociokor, vagy hazassagkoteskor.... Jó lesz utravalónak az életbe startolashoz.
7!
"Tény, hogy az utóbbi 4 hónapban tényleg nem fizetett semmit, de így mégis hogyan fizessen?"
Kerdezo!
Apuka köteles fizetni a tartasdijat. Hogy anyuka azzal mit csinál, a magánügye. Apuka kapja össze magát és a 4 hónapi elmaradast utalja át szépen- a közleménybe leirva hogy x honapok elmaradása. Ha anyuka vissza utalja, akkor vissza utalja. Apuka félre teheti q gyereknek, vagy elkoltheti, onnantól hogy ő egyszer atutatla az anyának, nem lehet rajta követelni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!