Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Banki átutalással fizetem a...

Banki átutalással fizetem a gyerektartást. Az anya azt állítja, hogy nem fizettem, tartozásom van és bíróságra megy. Hogyan zajlik a bizonyítás?

Figyelt kérdés

Visz egy üres banki kimutatást, hogy

- 'Látja bíró úr? Nem fizet!', erre én

- 'Nem, nem. Rendben fizettem.'

Akkor lesz ez az egész még izgalmasabb, ha ezer km-eket kell utaznom évente, mert messze lakom. Többe kerül az utazásgatás, mint maga az egész gyerektartás-fizetés.

Hogyan tudom ennek az egésznek elejét venni?

2021. nov. 5. 01:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha be tudod mutatni, hogy minden hónapban ugyan annyit utalsz a számlájára, akkor szerintem nem lesz baj. Gondolom az összeg amit fizetsz az közös megállapodáson alapszik, így nincs hivatalosan aláírva. Ha minden hónapban utalod neki, szerintem leülteti a bíró a helyére.
2021. nov. 5. 01:47
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
ha közös megállapodás alapján fizetsz, bírósági határozat nélkül, akkor amúgy sincs semmi jogalapja követelni
2021. nov. 5. 03:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lekéred a bizonylatot a netes felületről. Egyszerű ezt bizonyítani.
2021. nov. 5. 04:25
 4/5 anonim ***** válasza:
32%

Az átutalásnál a közleményben szerepel, hogy gyermektartásdíj? Van hivatalos, jogerős ítélet a tartásdíjról?

Ha nincs ítélet, vagy nem szerepel a közleményben hogy tartasdij, és az összeg valamenynivel is eltér a hivatalosan megállapítottól, a bíróság úgy veszi, hogy az a pénz ajándék, nem tartásdíj.

Nálunk anno apuka még a gyerek születése elott kolcsonkert penzt utalta egy darabig ugy, hogy a kozelemnybe beleírta, gyerektartas. A bíró meg közölte vele, hogy a gyerektartas x összeg, x +/- akármennyi nem tartásdíj, hanem ajándék vagy egyéb.

2021. nov. 5. 06:56
 5/5 A kérdező kommentje:

#4 Igen szerepel, szerencsére: 2021TomiJanuarFebruar. Sajnos eltérek a határozattól ezek szerint, mert 2 hónapot utalok egyben. :(

Hoppá! Nincs odaírva, hogy gyerektartás. Bukta!

2021. nov. 6. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!