Banki átutalással fizetem a gyerektartást. Az anya azt állítja, hogy nem fizettem, tartozásom van és bíróságra megy. Hogyan zajlik a bizonyítás?
Visz egy üres banki kimutatást, hogy
- 'Látja bíró úr? Nem fizet!', erre én
- 'Nem, nem. Rendben fizettem.'
Akkor lesz ez az egész még izgalmasabb, ha ezer km-eket kell utaznom évente, mert messze lakom. Többe kerül az utazásgatás, mint maga az egész gyerektartás-fizetés.
Hogyan tudom ennek az egésznek elejét venni?
Az átutalásnál a közleményben szerepel, hogy gyermektartásdíj? Van hivatalos, jogerős ítélet a tartásdíjról?
Ha nincs ítélet, vagy nem szerepel a közleményben hogy tartasdij, és az összeg valamenynivel is eltér a hivatalosan megállapítottól, a bíróság úgy veszi, hogy az a pénz ajándék, nem tartásdíj.
Nálunk anno apuka még a gyerek születése elott kolcsonkert penzt utalta egy darabig ugy, hogy a kozelemnybe beleírta, gyerektartas. A bíró meg közölte vele, hogy a gyerektartas x összeg, x +/- akármennyi nem tartásdíj, hanem ajándék vagy egyéb.
#4 Igen szerepel, szerencsére: 2021TomiJanuarFebruar. Sajnos eltérek a határozattól ezek szerint, mert 2 hónapot utalok egyben. :(
Hoppá! Nincs odaírva, hogy gyerektartás. Bukta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!