Gyerektartás? Belemennétek?
Ismerősömnél bíróság ítélt meg ennyit 2 gyerekre,plusz beszáll még dolgokba. De nem tudjuk a részleteket rólatok,róla kérdező. Azt se hogy mennyi a fizetése,ha 120 ezer havonta,akkor nyilván ez korrekt. Menjetek el hivatalosan lepapírozni meg meghatározni mennyit küldjön,majd ott eldöntik a bíróságon.
11# Nekem a baráti körömbe van olyan apuka,hogy fizeti a gyerektartást,plusz váltott felügyelet is van,konkrétan azokon a napokon mindent is ő rendez a gyerekeknek. Ha eltörik a szemüveg ő állja az egészet például. Ruházkodást,mindent,kaját. Amikor nyaraláson voltak a gyerekekkel és hetekig velük volt,a felesége követelte a pénzt,plusz még erre-arra és fenyegetőzött. Azért ez mondjuk már a másik véglet,egyértelmű,hogy magára kellett meg a kis műkörmére,mivel a gyerekeket rezsivel-kajával-mindennel apuka látta el. Neki ki fizetett arra az időre? Senki. Néhány nő sajnos el van szállva,élvezkedik ezen DE nem mindenki ilyen. Van aki tényleg becsülettel a gyerekre költi azt a pénzt és tényleg kevés is mondjuk,amit megítélnek. Őket sajnálom.
Menj birosagra. Kevesebbet fognak ennel itelni.!
Egyebkent meg szamold ki a gyerekek koltsegeit es oszd el.
Sok mindentől függ.
Ugyanaz lesz-e majd a véleményetek, hogy mennyi és milyen ruha, felszerelés kell a gyerekeknek?
Mennyi a kimutatható keresete?
Ok, tiéd a lakás, de közös volt, csak rádíratta, vagy kifizetett, vagy már házasság előtt is a tiéd volt? (Ok, ez a bíróságon pont nem számít, de azért ha rád hagyta a közöset, és ő albérletet fizet...)
Mennyit lesznek nála a gyerekek?
Semmi köze a lakáshoz.
120 ezret mondtam neki a két gyerekre. Ezt sokkalja. Mármint a szokásos duma ,hogy nem fog nekem pénzt adni hogy magamra költsem.
Ettől tartok én is ennél,hogy kitalalja hogy ez mar nem kell a gyerekeknek. Most nagy az egyet értés hogy kell a ruha meg uj bútor (nagyobb ágy pl) de nem tudom ez a hozzá állás megmarad e. Minden nap talalkozhatnak délután de kéthetente hétvégére viszi el magához.
11, jól le vagy pontozva, de tök igazad van :-D
Egyébként én azt mondom hogy a gyerek ogenis jagy költség, meresztettem is a szememet amikor írogatták annál a kérdésnél hogy kb a családi pótlékból meg lehet oldani...
#11 Szerintem minden kérdésnél leírják. A baba havonta ennyi. Ha megvan a gyerekbútor, nincs fejlesztés, nincs magánbölcsi stb. Ha ezek vannak, akkor jóval több.
Utána iskolás kortól jó drága lesz a gyerek. Annyit eszik, mint te vagy többet + évente teljes ruhatár és cipő-szett kell neki + beiskolázás + különórák + laptop/mobil amin tud házit írni + potenciálisan évente új szemüveg (mert neki még annyit romlik a szeme) + nyári tábor + …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!