Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás? Belemennétek?

Gyerektartás? Belemennétek?

Figyelt kérdés
Szerintetek két gyerekre 60ezert ft plusz a gyerekek ruhazkodását meg iskolai dolgaikat fizeti az rossz vagy jó megállapodásnak számít? Ti belemennétek?
2024. febr. 8. 20:33
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
40%
Had kérdezzek már tőletek valamit! Múltkor ugyanitt feltettek egy kérdést, hogy miért nem fontos sokak számára a pénz a gyerekvállalás szempontjából, érdemes megnézni a válaszokat, sok Anyuka szerint 20-30 ezer Ft simán elég egy gyerek kiadásaira egy hónapban. Akkor most ez hogy is van? Amikor együtt bevállaljátok az x. gyereket akkor elég 20-30ezer, de ha már szétmentek akkor 100ezer Ft kell egy gyerekre? Nagyon érdekes kettős mérce van erre felé. Érdekes mikor olyan kérdés van ki mennyit költ a gyerekére egy olyan választ nem láttam ahol 100ezer elmenne gyerekenként havi szinten...
2024. febr. 8. 21:18
 12/40 anonim ***** válasza:
72%
Nem mennék bele, ez így nagyon kevés.
2024. febr. 8. 21:26
 13/40 anonim ***** válasza:
63%

Ismerősömnél bíróság ítélt meg ennyit 2 gyerekre,plusz beszáll még dolgokba. De nem tudjuk a részleteket rólatok,róla kérdező. Azt se hogy mennyi a fizetése,ha 120 ezer havonta,akkor nyilván ez korrekt. Menjetek el hivatalosan lepapírozni meg meghatározni mennyit küldjön,majd ott eldöntik a bíróságon.

11# Nekem a baráti körömbe van olyan apuka,hogy fizeti a gyerektartást,plusz váltott felügyelet is van,konkrétan azokon a napokon mindent is ő rendez a gyerekeknek. Ha eltörik a szemüveg ő állja az egészet például. Ruházkodást,mindent,kaját. Amikor nyaraláson voltak a gyerekekkel és hetekig velük volt,a felesége követelte a pénzt,plusz még erre-arra és fenyegetőzött. Azért ez mondjuk már a másik véglet,egyértelmű,hogy magára kellett meg a kis műkörmére,mivel a gyerekeket rezsivel-kajával-mindennel apuka látta el. Neki ki fizetett arra az időre? Senki. Néhány nő sajnos el van szállva,élvezkedik ezen DE nem mindenki ilyen. Van aki tényleg becsülettel a gyerekre költi azt a pénzt és tényleg kevés is mondjuk,amit megítélnek. Őket sajnálom.

2024. febr. 8. 21:35
 14/40 anonim ***** válasza:
56%

Menj birosagra. Kevesebbet fognak ennel itelni.!

Egyebkent meg szamold ki a gyerekek koltsegeit es oszd el.

2024. febr. 8. 21:53
 15/40 anonim ***** válasza:
56%

Sok mindentől függ.

Ugyanaz lesz-e majd a véleményetek, hogy mennyi és milyen ruha, felszerelés kell a gyerekeknek?

Mennyi a kimutatható keresete?

Ok, tiéd a lakás, de közös volt, csak rádíratta, vagy kifizetett, vagy már házasság előtt is a tiéd volt? (Ok, ez a bíróságon pont nem számít, de azért ha rád hagyta a közöset, és ő albérletet fizet...)

Mennyit lesznek nála a gyerekek?

2024. febr. 8. 21:54
 16/40 A kérdező kommentje:

Semmi köze a lakáshoz.

120 ezret mondtam neki a két gyerekre. Ezt sokkalja. Mármint a szokásos duma ,hogy nem fog nekem pénzt adni hogy magamra költsem.

Ettől tartok én is ennél,hogy kitalalja hogy ez mar nem kell a gyerekeknek. Most nagy az egyet értés hogy kell a ruha meg uj bútor (nagyobb ágy pl) de nem tudom ez a hozzá állás megmarad e. Minden nap talalkozhatnak délután de kéthetente hétvégére viszi el magához.

2024. febr. 8. 22:22
 17/40 anonim ***** válasza:
35%
Bírósági út miért nem opció kérdező?Azt ugye tudod,hogy 120-at ők nem valószínű,hogy megadnának egyébként,sőt... Számolj. Neked havonta 240 ezer a két gyerek? Mert ha ő 120-at ad bele,neked is annyit kell nyilván.
2024. febr. 8. 22:28
 18/40 anonim ***** válasza:
73%

11, jól le vagy pontozva, de tök igazad van :-D

Egyébként én azt mondom hogy a gyerek ogenis jagy költség, meresztettem is a szememet amikor írogatták annál a kérdésnél hogy kb a családi pótlékból meg lehet oldani...

2024. febr. 9. 05:04
 19/40 anonim ***** válasza:
89%

#11 Szerintem minden kérdésnél leírják. A baba havonta ennyi. Ha megvan a gyerekbútor, nincs fejlesztés, nincs magánbölcsi stb. Ha ezek vannak, akkor jóval több.

Utána iskolás kortól jó drága lesz a gyerek. Annyit eszik, mint te vagy többet + évente teljes ruhatár és cipő-szett kell neki + beiskolázás + különórák + laptop/mobil amin tud házit írni + potenciálisan évente új szemüveg (mert neki még annyit romlik a szeme) + nyári tábor + …

2024. febr. 9. 05:13
 20/40 anonim ***** válasza:
41%
Hagyjátok már, hogy ugyanannyit kell beleadni. Nem. A különélő szülő anyagilag, a vele élő szülő elsősorban természetben járul hozzá a gyermekneveléshez. Most vagyok benne én is az emelésben. Ki kellett számolnom a gyermek havi költségeit (étkezés, rezsi, ruházkodás, orvos, gyógyszer, iskola, szemüveg, sport, tisztálkodás, háztartás, stb) ennek az összegnek a 60%-át kérhetem. Mivel nálunk apuka 2-3 hetente viszi el 24 órára a gyermeket, a költségek nagy része engem terhel. Azért egy gyermek havi összköltsége simán megvan 100-120 ezer forint. Ha ennek a 60%át vesszük, reális az 50-100 e közötti gyerektartás. Láttam nemrég egy videót, amiben egy ügyvéd mondta, hogy Bp-n átlagosan 80-90e Ft-ot ítélnek meg gyerekenként.
2024. febr. 9. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!