Gyerektartás? Belemennétek?
Figyelt kérdés
Szerintetek két gyerekre 60ezert ft plusz a gyerekek ruhazkodását meg iskolai dolgaikat fizeti az rossz vagy jó megállapodásnak számít? Ti belemennétek?2024. febr. 8. 20:33
21/40 anonim válasza:
Két gyerekre kb a nettó jövedelem 40% -at fogják megállapítani. Nyilván tudod, mennyit keres az exed, annak fényében döntsd el, a 60 két gyerekre reális vagy sem.
Az jó, ha azt mondja, ezeket a dolgokat fizeti, de ahogy már írták, ez rosszul is elsulhet. Megveszi mondjuk a Tescos szinesceruzat, ami egy kalap kaka, neked meg még kell venned a normális minőséget, hogy a gyerek tudjon dolgozni.
22/40 anonim válasza:
18 az igazság mindig fáj. Amúgy a nyakamat tenném rá hogy akik szerint havi 20-30 ezer elég egy gyerekre azok vernék a legjobban az asztalt a 100ezres gyerektartásért. 20as az ügyvéd naná hogy ezt mondja, valamivel fel kell bőszíteni a vérmes Anyukákat, hogy neki legyen minél több munkája
23/40 anonim válasza:
20# De nálad 240 ezer a havi gyógyszer,iskola,stb kiadás a gyerekre???:D A legdrágább legbetegebb,dévényes tornás időszakba se volt 240 nálunk. Természetben járul hozzá? Tehát apa lássa el anyagilag,mert anya fizikailag ott van. Érdekes. Tehát mondjuk 100 a gyerek,a maradék 120 ezer anyunak jár fodrászra vagy mi? :D
24/40 anonim válasza:
23-as. 20-as vagyok. Dehogy 240 🤦🏻♀️, lehet, hogy valamit félreéthetően írtam, vagy te értetted félre. Nálunk Kb 120 a gyerekre a kiadás. Ebből le kell vonni a családi pótlékot és az adókedvezményt. A maradék összeg 60%a kérhető. És igen, a PTK és a bírói gyakorlat is így fogalmazza meg, nem én találtam ki.
25/40 anonim válasza:
24# Így azért már korrekt,igen. 23# voltam
26/40 anonim válasza:
Szerintem is kb ilyen 50ezer a reális összeg egy gyerekre. Ahhoz hozzájön az adókedvezmény plusz a családi, nekem senki ne mondja hogy 80ezernél többet költ a gyerekére minden hónapban. Nekünk a férjemmel kettőnkre kb havi 200 a "költőpénz" amit szánunk, ebben benne van a kaja, tankolás, néha ruha is. Szóval ennyire ne legyünk elszállva
27/40 anonim válasza:
Hát, nálunk csak az iskolai étkezés 17-18.000 ezen felül bőven eszik itthon is + csomagolok is neki. Szóval az én 11 évesemnek csak az étkeztetése 60 körül simán mozog. Azért erre ha még rászámoljuk a ruházkodást (nyilván nem vásárolunk minden hónapban), iskolai kiadásokat, esetleg különórákat stb.. egy 100-as simán meglehet.
28/40 anonim válasza:
27 és ha kapsz amúgy 80ezret ezekre akkor olyan megeröltető hogy 20ezret rászánj te is a gyerekedre?
29/40 anonim válasza:
Én egy éve váltam el, ha ez segít viszonyítani, az ügyvédem azt mondta, hogy 50-60 körül van egy gyerekre a gyerektartás, de függ a keresettől.
Ezt minimumnak mondta, bár ő az én pártomon állt.
30/40 anonim válasza:
28# Na,ez az. Plusz ő kap még juttatást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!