Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy gyerek...

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?

Figyelt kérdés

Első pár évben míg kicsi?

Iskolás korban?

Körülbelil költség havi / éves bontásban. Urizálás nélkül, tehát nem Nike cipő meg nem a legdrágább dolgok, stb.

febr. 2. 17:23
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nagyon más szintről beszélünk.

Pl. a dévényes, a nem állami fejlesztés rögtön nem szükséges, ha elfogadod, hogy a gyereked nagy eséllyel nem fog egyetemre járni max szakmája lesz.

A magánorvos szerintem szintén az értelmiség “luxusa” (én is megyek, de ritkán van tényleg szükség magánra, ahhoz, hogy a gyerek életben maradjon. Ahhoz van rá legfeljebb szükség, hogy 40 évesen ne legyen 100+1 betegsége vagy legalábbis, hogy mi megnyugodjunk, hogy mindent megtettünk). Nem kell nifty teszt, sokan nem csináltatnak. A rota oltást anyagilag jól álló ismerősöktől többtől hallottam, hogy nem adatták be.

Technikailag még az is lehet, hogy a védőnőtől kapsz cuccokat. Használtan megveszel mindent 200-300 ezerért kezdőcsomagban (más kérdés, hogy mondjuk a babaülés lehet életveszélyes ha volt mondjuk előtte karambol). Mosipelust fogsz használni, abból is valami olcsóbb használt csomagot veszel 10-20 ezerért.

Felveszed a babavárót (11 millió)+a csok pluszt (15 millió egy gyerekre - havi törlesztő kb. 70.000 forint vagy kettőre 30 millió havi 150.000), abból veszel házat, ha szerencséd van már van benne gyümölcsfa is, de max baba mellett kezded a veteményezést, rögtön megvan a házi zöldség is.

Nem érdekel, hogy a gyerek lúdtalpas lesz, a tesóm is az én régi cipőimet hordta, mert akkor még nem tudtuk, hogy fontos az új és jó cipő. Ingyen hozzád vágják kb.

Ami költség: tápszer, oltások, ha kéred, induló cuccok használtan, vitaminok (d, k vitamin kötelező, az elsőt csukamájolaj formájában több száz éve adják, a másodikat mi gyerekként nem kaptunk), majd blw-zel nem pürézel (ami szintén így tök egészségtelen lesz a babának, de mindegy), 8-9 hónaposan kezded, így havi 10-20.000-ből kijön a kaja az otthoni zöldséggel biztosan.

Nem adod bölcsibe, hisz nincs magas fizud, annak 70%-t plusz adókedvezményt (33.000 bruttó?) plusz családi (tizen/huszonezer) kapsz havonta pluszba.

Nem lesz különóra, kaptok étkezési támogatást talán. Nem lesz nyári tábor vagy csak valami állami/önkormányzati. Használt ruhák lesznek. Az iskolai beiskolázás nagyon húzós lesz, de biztos ad rá a munkáltató támogatást stb.

Szerintem írtó kevés a 400-500 ezer, de valahogy menedzselni szokták.

febr. 2. 20:27
 42/46 anonim ***** válasza:
74%

28 éves koromra lett saját lakásunk. Nem örököltünk, nem kaptunk pénzt senkitől, mi még külföldön sem dolgoztunk, sőt, akkoriban (2017-ben vettük a lakást) mindketten szakmunkás bérminimumot kerestünk. Albérlet mellett tettük félre az önerőt.

Hogyan? Olcsó, bútorozatlan albéletben, szó szerint kuporgatva, csak a minimumra költve. Nehéz időszak volt, de megérte.

Persze irigykedhettem volna a tanult, jó keresetű ismerőseimre, vagy akik külföldön szedtek össze milliókat, de azzal sokra nem mentem volna. Abból hoztuk ki a legtöbbet, ami volt. Sok lemondással. Azóta már könnyebben vagyunk, pláne mióta babaváróval (amit terhesen vettünk fel) végtörlesztettük a hitelt, és így biztosítással együtt is havi 50 ezer a fix kiadásunk.

febr. 2. 20:45
 43/46 anonim ***** válasza:
86%

Ez a duma, hogy a férjet kell kidobni, meg más nő anyagias és nektek ezért nincs gyerek szánalmas. Nincs lehetetlen csak tehetetlen.

Aki írta a külföldi munkát kapásból 4 párt tudok mondani közeli rokonságba akik így csinálták és utána hazaköltöztek. De tudtak lakást/házat venni és tettek félre, hogy legyen gyerek.

A veteményes is jó ötlet egy családi házhoz. És igen a csok és a babaváró is lehet jó.

Tanulni sosem késő. Nem kötelező az egyetem nézhetsz hiányszakmát és megtetszik valami tanfolyam és tessék többet keteshetsz. De ez, hogy károgsz másokra és mindenki hülye, csak te vagy helikopter hozzáállást felejtsd el. Ezt tanítanád meg a gyereknek is? Képzeld én munka mellett jártam egyetemre és így diplomáztam le, hogy olyan munkám legyen ami tetszik és megfizetik. Férjem tanfolyamra járt és most ő is jól keres. És nem azon sírtunk, hogy bezzeg a Gizi, a Juli meg a többiek. Amikor megismerkedtünk minket se vetett fel a pénz, de tettünk érte, hogy jobb legyen. Te mit tettél a siránkozáson és az irigykedésen kívül? Nagyon sokan értelmes jó dolgokat mondtak azt is csak leugattad.

febr. 2. 20:45
 44/46 anonim ***** válasza:
Sosem számoltam; de rengetegbe.
febr. 2. 22:41
 45/46 anonim ***** válasza:
Rengeteg pénzbe+az idegrendszeredbe.
febr. 3. 11:02
 46/46 anonim ***** válasza:
46%
36os, 0 végzettséggel sose fogsz sokat keresni, normális végzettséggel nagyon nem irreális a nettó 5-700 ezer havonta. Ha annyi energiát fektettél volna a tanulásba mint a hisztibe nem alamizsnáért robotolnál.
febr. 3. 14:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!