Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy gyerek...

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?

Figyelt kérdés

Első pár évben míg kicsi?

Iskolás korban?

Körülbelil költség havi / éves bontásban. Urizálás nélkül, tehát nem Nike cipő meg nem a legdrágább dolgok, stb.

febr. 2. 17:23
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
5 Igen sajnos, 10-14 éves kor körül már mobiltelefon, számítógép is kell neki, és "menő" ruhák, cipők, költőpénz, esetleg különórák, szakkörök stb
febr. 2. 18:03
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát vagy olyanok vállalnak gyereket, akiknek futja rá, vagy olyanok, a kik nem gondolkodnak ezen. És általában két fizetésből képzelik el - aztán ez vagy beválik sem.
febr. 2. 18:07
 13/46 anonim ***** válasza:
58%

"Hát alig több a fizetésem ennél"

Akkor neked nem való a gyerekvállalás. De állatot se tarts, mert az se olcsó. A különbség, hogy az állatot kidobhatod és 99,99 %, hogy büntetlenül megúszod. Egy gyerektől kicsit nehezebb megszabadulni.

febr. 2. 18:11
 14/46 anonim ***** válasza:
83%

Elöször is, a legtöbb gyerekhez KÉT szülö van, másrészt a legtöbbeb akkor vállalnak gyereket, ha nem vicc a fizetésük.

Új autó meg családi ház nem kell a gyerekneveléshez.

De neked garantáltan nem kellene gyereket vállalni a csupasz hátsódra

febr. 2. 18:14
 15/46 anonim ***** válasza:
53%

Hát figyelj, mi alaposan átgondoltuk a gyerekvállalást.

Mindketten dolgozunk, nincs olyan nagyszülő, akire nyáron hosszabb ideig bízhatnánk, így egész évben félreteszünk a táborokra, aminek darabja 100 ezer. Tavaly nyáron 3 ilyenen volt, ezek 1 hetesek.

Sportol is, ennek havi költsége 30 ezer+ ha kell új felszerelés

különórára jár matematikából, mert abból gyengébb, 4000 forint/45 perc

És igen, jogos igénye a divatos ruha, a mobiltelefon és a számítógép, ha nem lenne kiközösítenék, én pedig nem azáért szültem hogy szívassam. Igen, tudtam hogy ezzel jár egy gyerek.

febr. 2. 18:23
 16/46 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 12-es írja, olyan vállal, aki ki tudja gazdálkodni vagy akit nem érdekli a dolog, mert majd lesz valahogy, max. nélkülöznek.

Amúgy nem írt mindenki havi 200 ezret, volt, aki 40 ezret írt.

Mellesleg, a fizetés csak egy dolog, sokaknak van passzív bevétele, örökölt lakás kiadva vagy olyan szülök, akik anyagilag segítik őket vagy plusz vállalkozás meló mellett, vagy valaki állatot tart és zöldségeket termel, és így tovább.

Nem két minimálbérre kell albérletbe gyereket vállalni.

febr. 2. 18:28
 17/46 A kérdező kommentje:
Ezek szerint csak nekem ilyen kevés a bevételem meg a férjemnek mert környezetünkben mindenki gyereket vállal csak mi nem merünk belevágni! De még munkatársak is, csak nem tudom miből! Lehet csak nekem adnak ilyen keveset akkor!
febr. 2. 18:37
 18/46 anonim ***** válasza:
Lehet, hoyg mások jobb végzettséget szereztek
febr. 2. 18:39
 19/46 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, de aki szerint 2024-ben egy gyereknek luxus a normál moinöségü cipö, vagy egy komputer, az tényleg túl csóró.

A komputer ma már iskolában alapfelszerelés, enélkül nem tudja elvégezni az iskolai feladatokat sem.

febr. 2. 18:41
 20/46 A kérdező kommentje:
Érdekes mert nekem olyan 50-60 műszaktársam van akik elméletben ugyanannyit keresnek mint én, de valószínűleg a férjük állja a cehet mint nálatok, úgy nyilván könnyű nagyszájúnak lenni meg komputerezni ha a férfi fizet, csak én éppen nem a pénzre mentem férj választásnál, hanem a szeretetre!
febr. 2. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!