Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy gyerek...

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?

Figyelt kérdés

Első pár évben míg kicsi?

Iskolás korban?

Körülbelil költség havi / éves bontásban. Urizálás nélkül, tehát nem Nike cipő meg nem a legdrágább dolgok, stb.

2024. febr. 2. 17:23
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
De mennyi a bevételetek?
2024. febr. 2. 18:56
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegbe. Két kamasz gyerekkel: osztalypénz, nyelvórák, sportol mindkettő (edzések heti 3-4/fő, versenyek, hozni-vinni), lovagol mindkettő hetente 1x, megtakarítások, fogszabályzó, zaebpénz, stb. A nagyobbik többet eszik mint az apja. Van telefonjuk, de nincs saját számítógépük, van egy családi, még azt használják, tablet ugyanígy. Márkás ruhákat hordanak általában, de ez az én hülyeségem, sokszor outletből. És nem a férjem pénzét költöm, jelenleg én keresek többet, de ez sokszor változik. Jelentősen többet mint te. Mi sem a csupasz fenekünkre vállaltunk gyerekeket.
2024. febr. 2. 19:01
 23/46 anonim ***** válasza:
83%

"Ezek szerint csak nekem ilyen kevés a bevételem meg a férjemnek mert környezetünkben mindenki gyereket vállal csak mi nem merünk belevágni! De még munkatársak is, csak nem tudom miből! Lehet csak nekem adnak ilyen keveset akkor!"

Akkor kérdezd meg őket! 🤷‍♀️

"Érdekes mert nekem olyan 50-60 műszaktársam van akik elméletben ugyanannyit keresnek mint én, de valószínűleg a férjük állja a cehet mint nálatok, úgy nyilván könnyű nagyszájúnak lenni meg komputerezni ha a férfi fizet, csak én éppen nem a pénzre mentem férj választásnál, hanem a szeretetre!"

Ja, mert akinek jó keresetű a férje, az biztos csak a pénzre ment. Esetleg az ő férjének volt motivációja, hogy ne minimálbéren tengődjön, és képezte magát pl.

Látom, az irigykedés megy. Mondom úgy, hogy nekem csak gyári gépkezelő a férjem.

Utálom az ilyet, aki irigyli a másét, más pénztárcájában turkál, de azt nem látja, más milyen erőfeszítéseket tesz abba, hogy jobban éljenek.

Aztán akkor azzal vigasztalod magad, te legalább nem a pénzéért vagy a pároddal.

2024. febr. 2. 19:02
 24/46 A kérdező kommentje:

22/23 anonim na és akkor te mennyit keresel, hogy ilyen úri dolga van a gyerekeknek?

Én sem akarom csupasz fenékre vállalni tudod ezért kérdezem meg! Csak nem mindenki olyan szerencsés, hogy sokat keres vagy a férje eltartja mint sok nőt, és ezt nem kell magadra venni ha te olyan jól keresel!

2024. febr. 2. 19:11
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más a kerete, de ez a hozzáállás részedről elég gáz. Ez a tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene. Sok lehetőség van, ha pénz kérdése. Előre félretenni, képezni magad, hogy más munkát keress. Vagy eleve másikat, jobban fizetőt keresni. Vagy a férjednek. Én úgy gondolpm soha nincs megoldhatatlan dolog, ha az ember tesz érte. Ha gyereket szeretne az ember akkor tenni kell érte és nem másokra fújni, hogy bezzeg ő.
2024. febr. 2. 19:11
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon mellé lőttél.. nekem 680 ezer a nettóm, a férjemé 330 körül. Nem hisztizni kell, hanem tanulni.

De értem milyen választ vártál:

Sokba? Dehogy is. születése óta a gyerek fizet nekem havi 1 milliót amiért bevállaltam, nekem egy fillérembe se kerül hiszen mindent ingyen kapok.

2024. febr. 2. 19:12
 27/46 A kérdező kommentje:

23/24 anonim

Hagyjuk a dumát, sok barátnőm ismerem akik bizonyosan azért azt a férfit választották akit mert tudták, hogy jól keres vagy meg volt rá az esély! Miközben még mondjuk középiskolában a teljesen más kinézetű fiúkkal randizgattak mert akkor még nem a pénz hanem a kinézet dominált!

Ezen kár vitatkozni, biztos nem mindenki ilyen, de nagyon sok régi barátnőm ilyet lett és most biztosan ő is magyarázná a bizonyítványát, hogy nem a pénz miatt ment oda csak ezért meg azért, de bizony azért!

Én viszont inkább vagyok együtt olyannal aki külsőre is tetszik és belsőre is hiába keres csak 250 ezer forintot!

2024. febr. 2. 19:14
 28/46 anonim ***** válasza:
90%

Ez egyébként nem csak a fizetéstől függ, hanem életmódtól is. Van egy baráti párunk, akiknek vagy 1,5- szeres a bevétele, de csak 1 gyerekük van és így is folyton panaszkodnak a pénz miatt, hogy nem tudnak haladni a házukkal, mert nem tudják összespórolni rá a pénzt és második gyereket nem is vállalnak, mert ők anyagilag nem bírnák.

Nekünk meg van kettő sokkal kevesebb bevételből és havonta 150 ezret még így is fixen félrerakunk és haladunk.

Csak ugye az a különbség pl. hogy ők mindketten cigiznek, mi nem, ők két kocsit tartanak fent és a másik utcán lévő boltba is azzal mennek, nekünk csak 1 kocsink van, ők rendelik a kaját, mi főzünk és annak az egy gyereknek is mindenféle százezredik drága felesleges dolgot megvesznek, mi meg tudatosan vásárolunk nekik.

Lehet, hogy a te kollégáid is tudatosabban élnek ugyanabból a pénzből, mint ti.

2024. febr. 2. 19:14
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

A 23-as hsz-t én írtam, és ez volt az első hozzászólásom.

Nekem most 300 nettó körül lenne a fizetésem, ha dolgoznék, de GYED-en vagyok, most csak 200 ezret kapok.

A férjem 350-370 körül. Egy gyerekünk van és három szobamacskánk. Tehermentes a lakásunk. Megélünk. A macskák is prémium koszton vannak tartva, nem kitekatos szarokon.

2024. febr. 2. 19:18
 30/46 anonim ***** válasza:
73%

Az én férjem 330 ezret keres, nekem meg 200 a bevételem gyeden, ez 530 ezer. Nekem nem kell magyarázni a béreket, keleti országrészben kapunk, tudom, hogy itt ez az átlag, nekem is van diplomám és beszélek két idegen nyelvet, mégis csak 250-et kaptam gyerekvállalás előtt, többet sehol nem akartak fizetni.

És mégis két gyerekünk van.

Ja, meg hitelmentes ingstlanunk, amiért évekig dolgoztunk két állásban külföldön. Ti miért nem mentek/mentetetek ki, ha láttátok, hogy nem tudjátok megteremteni másképp az anyagiakat?

Tavasztól őszig nyomom a konyhakertet, megterhelem a családnak a zöldséget, gyümölcsöt. Te ez csinálod/csinálnád?

Est alvás után dolgozunk egy plusz vállalkozáson, ti miért nem, mit csináltok este fejlődés helyett, a Facebookot meg gyakori nyomogatjátok?

Tudod, nekünk sem segített senki, a nulláról teremtettünk meg mindent. És baromi nehéz volt, de nem rinyáltunk itt, mint te, hanem csináltuk.

2024. febr. 2. 19:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!