Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érez késztetést sok...

Miért érez késztetést sok többgyerekes anyuka arra, hogy promózza a gyerekvállást? :D

Figyelt kérdés

Sokszor, amikor beszélgetek egy anyukával, akinek több gyereke van, és eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy "és mikor jön a második", akkor ha elmondom, hogy én egyet szeretnék, szinte győzködni kezd, hogy de legyen kettő, mert az milyen jó.

És amikor elmondom az érveket, hogy nekem egy gyerek is nehéz (többemberes baba volt és most több emberek 2 éves :D ), kettővel nem bírnék és nem is szeretném megpróbálni, akkor azt nem fogadják el.

"Majd meggondolod magad"

Semmi bajom ezekkel az anyukákkal egyébként, ők kedvesek, aranyosak és nem tolakodóan vagy erőszakosan mondják ezeket, csak nekem nagyon furcsa.

Nekem soha nem jutna eszembe győzködni valakit, aki nem szeretne gyereket vállalni, hogy de legyen mert az neked annyira jó lesz. Mert egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne.

Nem bosszant, meg nem érzem magam rosszul tőle, csak nem értem :D

Miért nem hihető, hogy én tényleg nem szeretnék ennél több terhet magamra rakni és 33 évesen van annyi belátásom, hogy mi az a nehézség, amivel még elbírok és mi az, ami már túlnőne rajtam teljesen.

Miért gondolják, hogy megváltozik a véleményem, ha egyáltalán nem akartam soha egynél több gyereket és most sem szeretnék?

Úgy érzem azt feltételezik, hogy amikor ezt mondom csak egy nehezebb időszakon megyek keresztül, ami csak pár hétig tart és ha egyenesbe jövök, akkor akarok majd még gyereket.

De miért feltételezik azonnal ezt és miért nem hiszik el, amit mondok? :D

Ti is, ha beszélgettek egy egykézővel, akkor ilyeneket mondtok neki?

Egy gyerekesek, ti is gyakran találkoztok ezzel?

(Szerintem egyébként többet inkább nem mondom senkinek, hogy egy gyereket akarok, csak legyintek, hogy oh igen majd jön a második ha jönni akar, mert a 30-ik ilyen "magyarázkodás" már kezd fárasztó lenni :D )

jan. 17. 08:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%
Kiegészítem még az előző kommentemet; én is vagy figyelmen kívül hagyom a megjegyzéseket, vagy ha nagyon rákezdenek hogy milyen szar lesz egykének akkor mondom hogy amúgy én is az vagyok (ez igaz is), és sosem akartam testvért. Meg hogy remélem a gyerekemnek nem lesz olyan kiállhatatlan természete hogy csak a testvère legyen neki társaságnak.
jan. 17. 12:57
 22/26 anonim ***** válasza:
Én nem mondanék ilyeneket senkinek. Viszont ismerek egy 1 gyermekes anyukát, aki rögtön nekiállt mentegetőzni, hogy neki miért csak 1 van, pedig nem is akartam kérdezni. Hiába nekem 2 van, nem vagyunk egyformák. Sose kérdeztem senkitől mikor jön a következő meg hogyhogy nem akarnak többet. Nem lepne meg, ha az illetőt is csesztették volna ezzel annyiszor, hogy inkább magától kezdi.
jan. 17. 13:10
 23/26 anonim ***** válasza:
82%

Bármennyire hihetetlen szerintem ez a két/több gyerekes anyukáknál is megvan, ha egy gyerekes anyukával találkozunk, csak ebben a formában:

"- Atyaúristen, én nem is tudom hogy lehet két/három... gyerekkel bírni.

- Áá nem olyan vészes, igazából sok területen könnyebb is.

- Hát én nem bírnám, nekem az egy is bőven sok néha. Biztos sokat veszekednek, két irányba futnak, két felé kell vinni őket...

blablaa"

Akkor ez is rábeszélés lenne, hogy adjam örökbe az egyik gyerekem? :D

jan. 17. 14:59
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Csevegő téma vagy önigazolás, esetleg el sem tudja képzelni, hogy más másként gondolkodik, másmilyen az élete és a gyerekei is. Nem kell vele foglalkozni, bármennyi gyereked van, úgyis lesz valaki, aki beszól. 0: nemzethalál, önző alak 1: nemzethalál, elkényeztetett egyke, unalom stb, 2: mé' nem több vagy miért ennyi (túlnépesedünk), 3: ennyit erre a világra? Klímakatasztrófa, túlnépesedés, ennyivel nem lehet foglalkozni, biztos a CSOK miatt, szegény gyerekek nélkülözni fognak, felelőtlen szülők, miegymás, 4 és felette: 3-asnál írtak hatványozottan.
jan. 17. 15:37
 25/26 anonim ***** válasza:
53%
Mert annyira rossz nekik, hogy nem bírják elviselni, hogy másnak jobb az életük gyerek nélkül vagy 1 gyerekkel. Mert aki boldog a sok gyerekkel, az nem kezd el másokat győzködni, csak azok, akik irigykednek a másikra.
jan. 17. 20:36
 26/26 anonim ***** válasza:

Két gyerekem van.

Imádom,szeretem őket.

De őszintén szólva én a gyerekmentességet promózom...🤣🤣

jan. 18. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!