Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érez késztetést sok...

Miért érez késztetést sok többgyerekes anyuka arra, hogy promózza a gyerekvállást? :D

Figyelt kérdés

Sokszor, amikor beszélgetek egy anyukával, akinek több gyereke van, és eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy "és mikor jön a második", akkor ha elmondom, hogy én egyet szeretnék, szinte győzködni kezd, hogy de legyen kettő, mert az milyen jó.

És amikor elmondom az érveket, hogy nekem egy gyerek is nehéz (többemberes baba volt és most több emberek 2 éves :D ), kettővel nem bírnék és nem is szeretném megpróbálni, akkor azt nem fogadják el.

"Majd meggondolod magad"

Semmi bajom ezekkel az anyukákkal egyébként, ők kedvesek, aranyosak és nem tolakodóan vagy erőszakosan mondják ezeket, csak nekem nagyon furcsa.

Nekem soha nem jutna eszembe győzködni valakit, aki nem szeretne gyereket vállalni, hogy de legyen mert az neked annyira jó lesz. Mert egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne.

Nem bosszant, meg nem érzem magam rosszul tőle, csak nem értem :D

Miért nem hihető, hogy én tényleg nem szeretnék ennél több terhet magamra rakni és 33 évesen van annyi belátásom, hogy mi az a nehézség, amivel még elbírok és mi az, ami már túlnőne rajtam teljesen.

Miért gondolják, hogy megváltozik a véleményem, ha egyáltalán nem akartam soha egynél több gyereket és most sem szeretnék?

Úgy érzem azt feltételezik, hogy amikor ezt mondom csak egy nehezebb időszakon megyek keresztül, ami csak pár hétig tart és ha egyenesbe jövök, akkor akarok majd még gyereket.

De miért feltételezik azonnal ezt és miért nem hiszik el, amit mondok? :D

Ti is, ha beszélgettek egy egykézővel, akkor ilyeneket mondtok neki?

Egy gyerekesek, ti is gyakran találkoztok ezzel?

(Szerintem egyébként többet inkább nem mondom senkinek, hogy egy gyereket akarok, csak legyintek, hogy oh igen majd jön a második ha jönni akar, mert a 30-ik ilyen "magyarázkodás" már kezd fárasztó lenni :D )

jan. 17. 08:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"Jó ám, ha kettő van, annyira cukik együtt."

Akit ez motivál az egynél több gyerekre, arra kár energiát pazarolnod. 😅

Amúgy ismerős a sztori, szülés után, a privátban gratuláló ismerős már a második gyerek érzekéséről faggatott.

Vagy a fodrászom: majd meggondolod magad.

Hát nem fogom, ismerem a határaim. Ellentétben néhány többgyerekes anyukával, aki nagyon nem. (Ezzel nem azt mondom, hogy ők a többség!)

jan. 17. 09:15
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két teljesen különböző munkahelyen volt két kolléganőm, akiknek 3 meg 4 gyereke volt, és mindenkit győzködtek arról, hogy neki is sok legyen, ha meg valaki mondjuk már idős volt, és nem lehetett neki több, nagyon sajnálkoztak. Én az egyiket kerültem, mert nem ugyanazt a filmet néztük, neki nagyon jó a családi háttere, a férje nagyon sokat keres, ő meg tudta oldani, hogy félállásban dolgozzon, meg táppénzen legyen, ha kell, nem volt képes felfogni, hogy másoknak a világ nem ilyen. De a másik nőnek rendszeresen megmondtam, hogy mindenki vállaljon annyi gyereket, amennyit tisztességgel fel tud nevelni akkor is, ha beüt valami és ezzel nem tudott vitatkozni, mert neki is volt olyan időszak, amikor lekváros kenyéren éltek, mert nem futotta semmire. Akkor nyilván nem promózta, hogy milyen krvajó a sok gyerek, csak amikor már nagyok voltak és önfenntartók.
jan. 17. 09:38
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy korábban írták, ez olyan téma mint az időjárás, dicséretes, hogy nem szívod mellre, nem is kell. Egyébként én olyan szülőbe is belefutottam már, aki meg arról győzködött engem (és magát) hogy elég egy gyerek, nem kell kettő. Mondom én azért szeretnék, "áh, majd a dackorszakban meggondolod magam, meglátod". Szóval ilyen is van meg olyan is.
jan. 17. 09:48
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Smalltalk szimplán. Akárhány éves vagy, jönni fognak ilyenek,nincs mögötte logika. Nálunk anya még 45 éves korába két felnőtt gyerekkel is megkapta,hogy deee hidd el kell még egy, jó lesz,stb. Szóval lesz ilyen bőven. Nálam szülés utáni másnap már a kórházba kérdezték,hogy lesz még egy? Akarunk még? :D Nálunk most jön a második, több nem lesz. Viszont az első évek után jött,sok meddőségi kivizsgálás volt már. Fele annyira sem kellemetlenek ezek a kérdések,mint amikor ott azzal jöttek,hogy miért nincs még gyerekünk 12 év után,akkor aki tudta az meg, hogy hogy lehet,neki 4 is egyből jött. Na,az ott zavaró, bántó és gáz volt. Ezeken röhögök most kb. :D Én a másodikkal vagyok kismama,de anyósom minden egyes látogatás alkalmával mondja, hogy na majd amikor a harmadik, mert neki három van. Nincs az az isten, amiért bevállalnék hármat, inkább triplán védekezek majd. Csak mosolygok rajta,hogy aham,ja. :D
jan. 17. 10:16
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is smalltalk, semmi rábeszélést nem érzek ebben. Ha az ember kínosnak érzi a csendet, akkor tud hülyeségeket beszélni, ez van. Én is szoktam néha össze-vissza, utólag vér cikinek érzem magam, de azért ilyen témákba nem szoktam belemenni.

Mellesleg, csak hogy "győzködjelek" (:D Nem, csak elmondom.), nekem tényleg egyszerűbb két gyerekkel. Szerintem a több emberes baba, több emberes gyerek is lesz (nálunk is az a nagyobb) és a tesó nagyon sokat segít az aktív lefoglalásban, együtt játszanak, nem engem rángatnak mindenhova, szóval nekem emiatt könnyebb. Lehet szimplán csak tényeket közölnek, ahogy most én is tettem, amit te győzködésnek élsz meg.

jan. 17. 10:31
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

3 gyermekem van, soha a büdös életben nem akartam senkit rábeszélni.

Nálam a kérdés így szól? Szeretnél majd gyermeket vállalni?

A, igen . -válaszom: biztosan nagyszerű szülő leszel.

b, nem. - válaszom: nem baj, nem kell mindenkinek gyereket vállalnia.

jan. 17. 12:01
 17/26 anonim ***** válasza:
77%
#15-ös: igen. Én három közül a legnagyobb gyerek vagyok, nekem is vannak emlékeim, de anyám is megerősíti hogy nagyon sokat foglalkoztam velük, és kvázi lekötöttük egymást. Én négy évvel idősebb vagyok mint a tesóim, és anyám elmondása szerint még jobban vigyáztam rájuk mint ő, mentem előttük utánuk hogy le ne essenek mikor tanultak járni. Szóval nálunk tényleg az volt, hogy a gyerekek lekötötték egymást, mikor nagyobbak voltunk akkor is. Nekünk még csak egy gyerek van, de mi mindenképpen akarunk még egyet, a kislányunk is nagyon szereti a gyerekeket.
jan. 17. 12:09
 18/26 anonim ***** válasza:
32%

Jajj én is ilyen vagyok, bocsi 😃

De én tudom az okát. Gáz vagy sem, annyira a gyerekek körül forog az életem, hogy nem tudok mástól beszélni. Ez a téma a legelső, hogy más akar-e gyereket, mennyit, miért, miért nem. Aztán elmondom, hogy nekem milyen jó, hogy vannak. De egyáltalán senkit se meggyőzni, se rábeszélni nem akarok semmire, csak ez a téma érdekel, és baromi nehéz nézőpontot váltani, amikor ennyire be van szűkülve az ember (én). Ha nagyok lesznek, biztos nem erről fogok akarni beszélgetni másokkal.

jan. 17. 12:30
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

18# De más témáról nem is tudsz beszélni akkor,csak a gyerek?:/ Azt sokan nem szeretik azért. Én szeretek

a barátaimmal másról is beszélni, jó picit kizökkeni az otthoni körből.

jan. 17. 12:37
 20/26 anonim ***** válasza:

Én is tapasztalom. Egy éves a lányom, és szó szerint a sarki gyrosos is azzal viccelődik hogy mikor jön a következő. Rokonokról nem is beszélve (barátok amúgy szerencsére nem, nálunk a társaságban sok egykés van). És mikor mondom hogy egy is bőven elég, nehéz vele, nem alszunk, így is sokszor fáradt vagyok, akkor meg néznek rám hogy mekkora szar anya lehetek. Pedig amúgy imádom a lányomat, de ettől még tény hogy nagyon megerőltető ez az egész. El nem tudom képzelni plusz X gyerekkel.

Sokaknál amúgy tényleg csak small talk, de sokaknál meg komolyan skandallum, hogy nem lesz testvér. Mert testvér KELL. És képes úgy beleállni a random néni is az utcán a témába, hogy csak lesek.

jan. 17. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!