Miért érez késztetést sok többgyerekes anyuka arra, hogy promózza a gyerekvállást? :D
Sokszor, amikor beszélgetek egy anyukával, akinek több gyereke van, és eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy "és mikor jön a második", akkor ha elmondom, hogy én egyet szeretnék, szinte győzködni kezd, hogy de legyen kettő, mert az milyen jó.
És amikor elmondom az érveket, hogy nekem egy gyerek is nehéz (többemberes baba volt és most több emberek 2 éves :D ), kettővel nem bírnék és nem is szeretném megpróbálni, akkor azt nem fogadják el.
"Majd meggondolod magad"
Semmi bajom ezekkel az anyukákkal egyébként, ők kedvesek, aranyosak és nem tolakodóan vagy erőszakosan mondják ezeket, csak nekem nagyon furcsa.
Nekem soha nem jutna eszembe győzködni valakit, aki nem szeretne gyereket vállalni, hogy de legyen mert az neked annyira jó lesz. Mert egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne.
Nem bosszant, meg nem érzem magam rosszul tőle, csak nem értem :D
Miért nem hihető, hogy én tényleg nem szeretnék ennél több terhet magamra rakni és 33 évesen van annyi belátásom, hogy mi az a nehézség, amivel még elbírok és mi az, ami már túlnőne rajtam teljesen.
Miért gondolják, hogy megváltozik a véleményem, ha egyáltalán nem akartam soha egynél több gyereket és most sem szeretnék?
Úgy érzem azt feltételezik, hogy amikor ezt mondom csak egy nehezebb időszakon megyek keresztül, ami csak pár hétig tart és ha egyenesbe jövök, akkor akarok majd még gyereket.
De miért feltételezik azonnal ezt és miért nem hiszik el, amit mondok? :D
Ti is, ha beszélgettek egy egykézővel, akkor ilyeneket mondtok neki?
Egy gyerekesek, ti is gyakran találkoztok ezzel?
(Szerintem egyébként többet inkább nem mondom senkinek, hogy egy gyereket akarok, csak legyintek, hogy oh igen majd jön a második ha jönni akar, mert a 30-ik ilyen "magyarázkodás" már kezd fárasztó lenni :D )
Nem vagyok amúgy annyira rápörögve a témára, csak tegnap megint volt egy ilyen beszélgetésem egy anyukával.
Egy babaklubba járunk és kb a következők hangzottak el:
- Na majd a másodikkal már könnyebb lesz.
- Oh nem én nem szeretnék mégegyet, bőven elég ez az egy is.
- De a másodikkal már sokkal könnyebb és jó hatással lesz a nagyobbra.
- Hát igen, de egyel is nehéz nekem, nem szeretném megkockáztatni, hogy a második is nehéz eset legyen, mert kettővel egyáltalán nem bírnék el.
- Jó ám, ha kettő van, annyira cukik együtt.
- Igen, az biztos, hogy nagyon cukik de kettővel iszonyú nehéz lenne, nekem teljesen elég, ha egy van.
- Oh majd úgyis meggondolod magad!
És minden erről szóló beszélgetés, körülbelül így zajlik :D
Ez rendben van, csak a győzködés mögötti logikát nem látom.
Hogy nem érdekli, de azért nyomatja :D
"Nyugodj meg a kutyát nem érdekli egyébként hogy hány gyereket vállalsz. "
Így meg akkor végképp nem értem :D
Nekem más a tapasztalatom, de elfogadom azt is amit te mondassz 3-as.
Kérdező most erre mit lehet mondani... családi szülinapon az egyik távoli rokon anyuka az asztal felett elkezdett arról beszélni hogy a gyereke melyik rokonnál intézte már el a nagydolgát.... van benne logika? Nincs. Bunkók és tapintatlanok az emberek.
Ez egyébként is mindenkinek a magánügye, normális ember már csak azért sem kérdez ilyet mert nem tudhatja valaki miért állt meg egynél. Lehet hogy traumatizálta a szülés, lehet hogy nem jön össze, vagy csak anyagi oka van... Egy szó mint száz ha nem vagytok bizalmi kapcsolatban szimplán egy suttyó aki ezzel zargat, főleg ha még győzköd is....
Engem a sógornőm (akinek 3 gyereke van) nyaggat ezzel egyfolytában: mindenképpen kell egy testvér is, mert ha mi meghalunk, akkor nem lesz senkije, egyedül marad...
Hát remélhetőleg addigra neki is lesz saját szerető családja, így nem marad magára.
Nem magával a kérdéssel van a baj :D
Hanem azzal, hogy nem fogadják el a választ.
A válasz az, hogy egyet szeretnék, pont.
És ahelyett, hogy elfogadná, hogy oké, rendben, vagy max visszakérdezne egyszer, hogy miért, elkezd győzködni, hogy de, kell a kettő.
És hiába mondom, hogy nem szeretnék, nem érti :D
Sok többgyerekes anyuka nem érti és nem hiszi el, hogy létezik olyan, aki ténylegesen egy gyereket szeretne, nem csak egy futó fellángolás, hogy "én aztán többet soha!"
De akkor ezek szerint ez teljesen normális, nekem mindegy, majd tényleg azt mondom ezentúl, hogy persze lesz majd :D
De lehet, hogy csak jóindulatból mondják.
Nekik annyira bejött az anyaság, annyira imádnak anyák lenni, hogy a körülöttük lévő gyermektelen-egy gyermekeseknek is csak jót szeretnének és hogy megtapasztalja mindenki, mennyire jó anyának, több gyerekes anyának lenni :) szerintem ez van mögötte, mert tényleg aranyos nők ezek, akikkel beszélgettem eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!